用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖方濟各家長今年入小一
樓主: Hilouey
go

聖方濟各家長今年入小一 [複製鏈接]

Re: 聖方濟各家長今年入小一

Dear Annie,

那麼你有『海天』的資料嗎?

各位媽咪你們應為若校內成績跟得上,還需參加補習班嗎? 在功課上是否更有幫助呢?   

Dear mielmiel

如妳想要,我可電郵給妳! 因為我囡囡現正上緊海天暑期班, 我想我會待她開學後才決定繼續或不繼續.

:

Dear mielmiel,

我個人不讚成補習,我覺得專心上課才最重要。所以我並不推介『海天』。

但『言行』給我的感覺是一所學校,一間可幫助提高英文水準的學校。

兩者是大大不同的!還有她的對象並不是小學生『由其是一年級生』!!!

Dear catleelee,

可電郵or pm 我?

My email address: [email protected]

Thanks!

catleelee 寫道:

如妳想要,我可電郵給妳! 因為我囡囡現正上緊海天暑期班, 我想我會待她開學後才決定繼續或不繼續.

:

Dear Annie,

Thankyou for your advice!

Dear Correia

You're welcome.

我已寄去妳的電郵地址, 請查附件是否能開閱, 謝謝.

有冇家長聽過今年會考中學部有個學生攞9A?     
:giveup:

請 PM 給我, thanks

mielmiel  :wink:

:

Dear Annie,

好多謝你的意見,其實我都係想找些資料做參考。現今啲家長/小朋友去補習班就好像學彈琴、跳舞一樣,越來越普遍,人哋補你唔補,就好似好輸蝕咁!不似我們小時候,只有成績很差才會去補習   :cry:

anniecheung 寫道:
Dear mielmiel,

我個人不讚成補習,我覺得專心上課才最重要。所以我並不推介『海天』。

但『言行』給我的感覺是一所學校,一間可幫助提高英文水準的學校。

兩者是大大不同的!還有她的對象並不是小學生『由其是一年級生』!!!

Dear mielmeil

請妳給我妳的電郵地址.

catleelee,

你在我的文章下方 click 一下《私人傳訊》就可以 sent email 給我呀 Thanks a lot
Dear mielmeil

請妳給我妳的電郵地址.

mielmiel,

我試過唔得喎, 因為我會將份 attachment send 比妳喎, 係唔係都可以?

Sorry, my email: [email protected]  

Hi mielmiel

我寄咗比妳喇, 妳 check 吓開唔開到啦.

收到啦,唔該晒  

我已寄去妳的電郵地址, 請查附件是否能開閱, 謝謝.

I've received it.  Thanks so much!

Re: 聖方濟各家長今年J小一

Dear SandyMaMa

我都有聽聞,但未求正得倒!

聖方濟各家長今年入小一

Cathlee Lee

比你找到我....

九月一日是不可以留底的. 好似要離校.
囡囡暑期班o.k. 嗎??Michelle D中文好似比之前o.k. 一點 .

Josephine
Hi Josephine

我都話妳個女係叻女嫁啦,九月一日見到面同妳再傾過.

希望我的孩子茁壯成長

各位媽媽

有沒有人知每週六放學是幾點???
因為以前所有活動在週六. 現在都不知如何安排時間.

Josephine
希望我的孩子茁壯成長
‹ 上一主題|下一主題