用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 考試/測驗時小朋友成曰唔小心出錯, 點解救好..唉! ...
樓主: mom5354
go

考試/測驗時小朋友成曰唔小心出錯, 點解救好..唉! [複製鏈接]

Re: 考試/測驗時小朋友成曰唔小心出錯, 點解救好..唉!

Thank You.

No choice, have to help him to strengthen his fundamentals and so he would have a better future.

mybee0103 寫道:
MountainView
你是位好有耐心的家長

Re: 考試/測驗時小朋友成曰唔小心出錯, 點解救好..唉!

你講的對,可能我有時對仔仔太心急。
MountainView 寫道:
Thank You.

No choice, have to help him to strengthen his fundamentals and so he would have a better future.

[quote]
mybee0103 寫道:
你是位好有耐心的家長
[/quote]

各位好

終於有結果啦, 啱啱打左電話返屋企問呀仔, 考試結果係 :
中文83 英文62 數學91 常識78, 結果算係我意料之內.
我問呀仔收到試卷後有何感想或有否不開心, 他說沒有不開心, 仲話覺得幾好, 好彩英文合格潻, 真係比佢激c.  
而我自已則出奇地好平靜也沒有什麼不開心, 唯一只有對英文科有少許失望. 我同呀仔講下次努力d一定會有進步, 反正今次咪當係warm up 囉, 我地d小朋友又唔係蠢, 依家先開學果兩個月, 各位姊妹大家一齊加油努力,  一定可以追得番上來的.  加油加油, flighting, flighting !!!
~ 我是一隻超級懶瞓豬 ~

BonnieKam
你仔的成績不錯啦

dear mybee

好多謝你呀 !  原來竟然有人覺得呀仔d成績唔錯, 總算有dd安慰. 其實中文同數學我都算滿意架la, 唯一係英文比較令我頭痛, 我預佢點都有70分左右的. 不過算啦, 我都知唔可以操之過急, 唯有慢慢教囉.
~ 我是一隻超級懶瞓豬 ~

BonnieKam:
好多小朋友都錯心大意,很多題目本身會做,但一考試偏偏做錯

醒目開學勳章

我囝囝今日測中文, 明天英文, 之後數學及常識,      

提起小朋友的粗心大意    
‹ 上一主題|下一主題