用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Which school has very high English Standard ?
樓主: Vrindavan
go

Which school has very high English Standard ? [複製鏈接]

Re: Which school has very high English Standard ?

哈哈

講你都唔相信啦,我四個都係意外!

想紮我醫生話,見我未有仔唔幫我做窩!

講真,有仔又好,女又好,天定嗟,有未要嘮 !
Msma

Re: Which school has very high English Standard ?

不如我地夾埋成班Web友,送番件賀禮比Judy妹個未來阿三啦!

Philip,

其實,見到的恭賀說話,我心都甜到漏了。賀禮,千祈唔好!心領了。我做人都好有原則,Web友是Web友,世俗朋友是世俗朋友,我分得開。Web友因不見面關係,來得坦蕩,有時比世俗朋友更可愛。我不想因見一見面,而破壞Web友之關係。另一方面,我們做為大人的,因談話投機而約出街,我們又怎能要求孩子玩ICQ是不要約人出街呢?

惦解妳呢幾日又覆我PM又唔向我拜年?

過年前收到PM,事忙未覆,過佐年忘了。唉,你真係多心小氣。

在這里祝萬事如意,令郎入拔翠。

TwMa,

我有冇記錯你話過讀電腦?咁你有冇d自動起盤程式。如有,醒d俾細佬!

judy 寫道:

過年前收到PM,事忙未覆,過佐年忘了。唉,你真係多心小氣。

啊!我又小氣 :evil: 點解 philip 你唔 PM 比我,我又要祝福!

過年前看了一個節目,教人如何借運,我差點想找 philip 哥

王國長老

唔….我都覺得教會學校係呢方面捉得緊D!
我仔以前幼稚園開放慣,上到小一真係慘、慘、慘!而家適應習慣左D,變左多多理論!(大多引述-”老師話”) 琴日先話個老豆唔好週街食野喇!連佢最鐘意既魚肉燒賣都忍得口喎,仲成日唔好呢樣唔好嗰樣….
不過都係好既,細時唔入腦,大個好難教。

Philipwhau 寫道:
麟媽媽,

絕對同意!In my opinion, no schools are prefect in all dimensions!

如果有得選擇,我一定選擇男拔莘小學。主要原因有以下:

1. 貪慕名牌效應。
2. 百多年歷史和校友的聯系。
3. 基督教的辨學背景。
4. 全人教育、一條龍和開放的辨學理念(Liberal Education)。
5. 完善的校園設施。

yk:
我有幾個, 有 d 嫌唔好用、有 d 嫌外行、有 d.... 所以多數都唔知撇係邊, 剩低2個, 一個好古老喎 (DOS Version), 但用起上黎算 ok 啦, 另一個 "新式" d, 但要搵下
你唔嫌棄既, 遲 d send 比你啦

有個朋友,阿大、阿二係女,想追個仔,點知第三胎係三胞胎,好彩其中一個係仔!

有個朋友,阿大、阿二係女,想追個仔,點知第三胎係三胞胎,好彩其中一個係仔!

好彩我己照超聲波,唔係實嚇死。

王國長老

我死檔個同事,生左一對孖仔,6年之後,想追個女,點知再黎多對孖仔!死未....我睇打交打到拆天!

judy 寫道:
[quote]有個朋友,阿大、阿二係女,想追個仔,點知第三胎係三胞胎,好彩其中一個係仔!

好彩我己照超聲波,唔係實嚇死。[/quote]
該用戶已被刪除

.

TWMa 寫道:
yk:
我有幾個, 有 d 嫌唔好用、有 d 嫌外行、有 d.... 所以多數都唔知撇係邊, 剩低2個, 一個好古老喎 (DOS Version), 但用起上黎算 ok 啦, 另一個 "新式" d, 但要搵下
你唔嫌棄既, 遲 d send 比你啦

TwMa,

No need to be too pro. , I am just a very very beginener in Che Mei. Don't hurry, once you find it out, PM me.

Thank you!

I wish you having a new baby boy and make much money.

Sorry, no writing pad at home!

Philip,

If you bless me earlier, I shouldn't be knocked out by Stanley Ho few days ago

>>如果有得選擇,我一定選擇男拔莘小學

good sport achievement can help ??

Since everyone is blessing everyone, I 'll also like to say Kung Hei Fat Choi to all forum friends.

Wish all your children go to your desired school!

YK:
呵 呵
"having a new baby boy", thanks but no la.....
見到 BK 好多 members 咁多仔女真係好開心同羨慕! (點解我 d 親友、同事們全部都係一個起, 兩個止, 唔敢生bb都唔少既?!)
養bb除左金錢, 有冇時間陪佢地成長都好重要, 我仲未可以唔使做, 心中已頗內疚啊~~~~
咁真係要 "make much money" 先啦, 最好今晚就中 (最衰我唔好意思好似你同 judy 咁成日追住 philip 羅號碼囉, 佢究竟比左未啊?), 中左唔使做, 即刻追多個, 唔使個女咁孤單, 就算俾你話 "x蚌x珠" 都係咁話  
只不過以前有個都係研究子平既朋友話過我--- 唔使憂錢, 但都唔會"好有錢"喎, 所以都係發下夢好勒
新年最鍾意聽既就係 "心想事成", 所以都祝你同其他網友
雞年如意
心想事成

>>研究子平

i am more interest in
questions on love than
questions on number of kid
or money right now

-- from a single parent dad
該用戶已被刪除

.

見到大家互相祝願,不其然又想起父親曾在過年時問我:"你想「萬事如意」還是「萬事勝意」?"

年輕時好勝的我當然是「萬事如意」,一切都希望掌握在自己手中,曾經與父親作過有趣的討論......

年復年,對自己曾非常確定的答案有所動搖,或許是經歷多了,現在反覺得「勝意」或許更美,凡事交托而不太強求,結果比原先選擇可能更好!

祝各位「萬事? 意」!其中?還是留給你們選擇吧  

第一,衣食足然後知榮辱。(不知這位印度爸爸明不明。不過他連"子平"都知係乜,照計都明)

第二,我不是每時每刻都想著錢$$和六個 numbers 的! 我是用親子後的剩餘時間才想想架咋!

本來唔想覆你,費事出題的又話我地掛住互相祝福,將佢個 topic 鵲巢鳩佔。轉頭我開個齋"吹水" topic ,專發

‹ 上一主題|下一主題