用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生 2008-2009 K.3
樓主: oliviapylo
go

民生 2008-2009 K.3 [複製鏈接]

係呀!!!大家一齊加油呀!!!
唔知我地班多唔多小朋友參加呢????

應該有17-18位小朋友參加. 大家再努力啦!

原帖由 musnis 於 09-3-19 11:40 發表
係呀!!!大家一齊加油呀!!!
唔知我地班多唔多小朋友參加呢????

醒目開學勳章

原帖由 Gordon0304 於 09-3-20 15:53 發表
應該有17-18位小朋友參加. 大家再努力啦!

我女女都係呀 , 今日返學採排 , 女女話排 ENDING 喎 , 佢話佢係第三 PART SING "SOME WHERE OUT THERE"

原帖由 abbytang 於 09-4-16 18:08 發表

我女女都係呀 , 今日返學採排 , 女女話排 ENDING 喎 , 佢話佢係第三 PART SING "SOME WHERE OUT THERE"

abbytang, 聽講9/5仲要去港島民生總採排, 到時又見到啦!!

gordon ma, 原來我地班係最多同學仔, 其餘每班只有幾個架咋! 係呢, 有冇影響Gordon考琴??

Hi hoi yee mum,

Gordon終於都考完琴啦. 一身都鬆哂. 希望佢可以順利過關.

5/9日要去港島民生採排嗎? 知唔知係上午或是下午呀?

原帖由 musnis 於 09-4-20 02:02 發表

abbytang, 聽講9/5仲要去港島民生總採排, 到時又見到啦!!

gordon ma, 原來我地班係最多同學仔, 其餘每班只有幾個架咋! 係呢, 有冇影響Gordon考琴?? ...

原帖由 Gordon0304 於 09-4-20 10:55 發表
Hi hoi yee mum,

Gordon終於都考完琴啦. 一身都鬆哂. 希望佢可以順利過關.

5/9日要去港島民生採排嗎? 知唔知係上午或是下午呀?

應該係上午, 很久前同MissChan傾過,
但詳情要再問!

醒目開學勳章

原帖由 musnis 於 09-4-20 02:02 發表

gordon ma, 原來我地班係最多同學仔, 其餘每班只有幾個架咋! 係呢, 有冇影響Gordon考琴?? ...

吓 , 9/5 , 我地吾得呀要去旅行呀 , 有時真係好 c 嬲 , 成日都咁遲先出通告
係呀 , 我聽女女講 , 佢地 A班好似有 17 個小朋友

不如等我明天問一問 Miss Chan 再話比大家知啦!

Abby, 你地去邊到旅行呀? 記住玩得開心啲

原帖由 abbytang 於 09-4-23 01:52 發表

吓 , 9/5 , 我地吾得呀要去旅行呀 , 有時真係好 c 嬲 , 成日都咁遲先出通告
係呀 , 我聽女女講 , 佢地 A班好似有 17 個小朋友

問左老師啦. 原來有2日要採排. 分別是5/9(在港島民生) & 5/15 (在學校). 如果唔得閒就要同老師請假. 通告今日會派. 到時見啦!

原帖由 Gordon0304 於 09-4-23 15:28 發表

個日係K.1旅行, 依家一齊返學校,
但家姐採排, 我同阿妹去旅行啦!

咁好呀....
5/9個日要8:10分番到學校, 點解咁早架...

原帖由 musnis 於 09-4-24 21:51 發表
個日係K.1旅行, 依家一齊返學校,
但家姐採排, 我同阿妹去旅行啦!
:wahaha: :wahaha:

Miss Chan話要買技巧鞋. 星期一要帶番學. 你地又洗唔洗買呀?

BTW, 相信豬流感好快傳到香港. 大家要小心. 你地會唔會叫阿囝阿囡番學帶口罩呀?

原帖由 Gordon0304 於 09-4-27 11:55 發表
咁好呀....
5/9個日要8:10分番到學校, 點解咁早架...

We just have a pink ballet shoes, is it OK??

I think our outdoor school is much better than the indoors.  If the weather still keeping dry, then will not be so horrible.......

原帖由 Gordon0304 於 09-4-29 11:41 發表
Miss Chan話要買技巧鞋. 星期一要帶番學. 你地又洗唔洗買呀?

BTW, 相信豬流感好快傳到香港. 大家要小心. 你地會唔會叫阿囝阿囡番學帶口罩呀?

我估芭蕾舞鞋都應該可以. 不過你最好問吓老師先.

今日帶阿囝返學發覺多左小朋友帶口罩. 咁都好起碼可以減少交义感染. 希望豬流感快啲受到控制啦

原帖由 musnis 於 09-4-29 12:50 發表
We just have a pink ballet shoes, is it OK??

I think our outdoor school is much better than the indoors.  If the weather still keeping dry, then will not be so horrible.......

唔好意思各位媽咪.....依排太忙無上來好耐.

我都未幫敏敏買技巧鞋, 無時間同佢一齊去買.

醒目開學勳章

原帖由 Gordon0304 於 09-4-23 15:28 發表

我地 join 咗兩日一夜長隆 tour 咋

醒目開學勳章

原帖由 oliviapylo 於 09-5-5 11:44 發表
唔好意思各位媽咪.....依排太忙無上來好耐.

我都未幫敏敏買技巧鞋, 無時間同佢一齊去買.

"技巧鞋" 要買呀 , ballet shoe 我都有 , 但 miss chan 話要買白色的 , 因會再加工呀

9/5通告只提及集合時間同放學地點, 咁即係幾點放學呀?

原帖由 oliviapylo 於 09-5-5 23:01 發表
9/5通告只提及集合時間同放學地點, 咁即係幾點放學呀?

學校有旅遊巴接送, 8:10am集合, 12:00pm解散.
Miss Chan 話如果自己去就要9:00前到達港島民生,
大約11:30am就要預備接放學.
你地會返學校定自己去??

btw, 最終都要買鞋, 因為一定要白色同要畫畫!!

我就會返學校因港島民生實在太遠啦....

原帖由 musnis 於 09-5-6 09:47 發表

學校有旅遊巴接送, 8:10am集合, 12:00pm解散.
Miss Chan 話如果自己去就要9:00前到達港島民生,
大約11:30am就要預備接放學.
你地會返學校定自己去??

btw, 最終都要買鞋, 因為一定要白色同要畫畫!! ...
‹ 上一主題|下一主題