用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2007-08 Munsang K1升K2 來聚聚呀!!
樓主: Esseniti
go

2007-08 Munsang K1升K2 來聚聚呀!! [複製鏈接]

我返來報到先:-|

因近排好忙未能係度同大家分享.....

Hi all parent,

My kid told me that the English Teacher teach them the song "Twinkle Twinkle Litter Star", is it same with other class?

我仔仔話昨天有McDonald姐姐來, 係唔係呀?  仲話有漢堡飽+orange juice 飲, 唔知係唔係呢

原文章由 CY_mama 於 07-9-19 14:26 硐表
我仔仔話昨天有McDonald姐姐來, 係唔係呀?  仲話有漢堡飽+orange juice 飲, 唔知係唔係呢

CY_mama, 我仔仔都是讀K2D, 我昨天有問他學校是否有Mcdonald姐姐來, 他說沒有.  唉! 都唔知邊個真, 邊個假?( 真頭痕.)

Tomorrow - Birthday party la..........

birthday party, d 小朋友好開心

[ 本文章最後由 jojo2005 於 07-9-28 16:02 編輯 ]

NELWNINYOG, 我仔仔係話9曰18日有Mcdonald姐姐呀, 不如你問下佢之前有冇Mcdonald姐姐o黎啦, 仲話有漢保飽食o添

醒目開學勳章

原文章由 CY_mama 於 07-9-28 16:06 硐表
NELWNINYOG, 我仔仔係話9曰18日有Mcdonald姐姐呀, 不如你問下佢之前有冇Mcdonald姐姐o黎啦, 仲話有漢保飽食o添

囡囡都話昨日開生日會好開心呀

嚟緊 15-10-07 係學校旅行,你地會吾會同小朋友去呢,我唸緊呀,因為佢 $138一個人吾算平,而且我地已經去過幾次啦,点好呢

hello,
我都要黎報到..雖然遲咗d. 下面藍色果個呀! 不過, 睇黎未有人同一班喎..

1)    ABBYTANG----------------K2A
2)    oliviapylo/kkngkenneth---K2A
3)    Hongcheong--------------K2A
4)    lkyma---------------------K2A
5)    Esseniti-------------------K2C
6)    emilyan------------------K2C
7)    NELWINYOG -------------K2D
8)    CY_mama ---------------K2D
9)    ginny媽媽------------------K2D
10)  Siupai --------------------K2E
11)  khkwmama--------------K2E
12)  ktmom-------------------K2F
13)  khkwmama--------------K2G
14)  moon11 -----------------K2G
15)  2boysmum---------------K2G
16)  suzuko-------------------k2G
17)  夢妮-----------------------K2H
18)  Kayden-------------------K2H
19)  Shing2000----------------K2J
20) mabby --------------------K2B

原文章由 lkyma 於 07-9-7 13:56 硐表
1)    ABBYTANG----------------K2A
2)    oliviapylo/kkngkenneth---K2A
3)    Hongcheong--------------K2A
4)    lkyma---------------------K2A
5)    Esseniti-------------------K2C
6)    emilyan----------- ...

原文章由 CY_mama 於 07-9-28 16:06 硐表

CY_mama, 我昨天有再問過仔仔, 他說沒有Mcdonald姐姐來過, 唔知其他班有無呢?

有冇去學校旅行呀

我同仔仔去呀, 好期待...

我都好想同仔仔去旅行呀...不過佢今年先k1:cry:
有排等呀:cry: :cry: :cry:
原文章由 CY_mama 於 07-10-11 19:55 硐表
我同仔仔去呀, 好期待...

原文章由 ritaor66 於 07-10-11 22:17 硐表
我都好想同仔仔去旅行呀...不過佢今年先k1:cry:
有排等呀:cry: :cry: :cry:  

hi, ritaor,

我仔仔去年(K1)在5月左右, 學校搞了一次參觀農場的活動, 其實是一個研究番茄的主題活動, 去了大約2小時, 我當去左旅行了. 不知妳們今年有沒有?

醒目開學勳章

原文章由 eee9361 於 07-10-12 23:29 硐表

hi, ritaor,

我仔仔去年(K1)在5月左右, 學校搞了一次參觀農場的活動, 其實是一個研究番茄的主題活動, 去了大約2小時, 我當去左旅行了. 不知妳們今年有沒有? ...

我冇 join 今次旅行呀,因女女都話吾想去
另外今個月開始圖書閱讀計劃啦,要去圖書館借書呀,頭痛緊

呵呵...睇黎都要等多幾個月先有機會
現在一定無la...你們上年都要5月才有得去,但都希望今年都有等我可以見吓阿仔同埋佢d同學仔!
原文章由 eee9361 於 07-10-12 23:29 硐表

hi, ritaor,

我仔仔去年(K1)在5月左右, 學校搞了一次參觀農場的活動, 其實是一個研究番茄的主題活動, 去了大約2小時, 我當去左旅行了. 不知妳們今年有沒有? ...

由上年已經期待著今年既旅行,我一家三口都去,亞囡重成日好興奮地話老師提我要帶蚊怕水,feel到佢勁期待著旅行日,希望天工做美,大家玩得開心D!

原文章由 lkyma 於 07-10-13 01:47 硐表
由上年已經期待著今年既旅行,我一家三口都去,亞囡重成日好興奮地話老師提我要帶蚊怕水,feel到佢勁期待著旅行日,希望天工做美,大家玩得開心D!

尋日你地去旅行好玩嗎?講d黎大家聽吓躉你地開心都好呀!

原文章由 ritaor66 於 07-10-16 17:40 硐表

尋日你地去旅行好玩嗎?講d黎大家聽吓躉你地開心都好呀!

咁多同學仔一齊玩,一齊跑,一齊吹泡泡,加上任佢跑,任佢玩,佢梗係玩到唔捨得走添,而我也好開心,但第二日無野既====>隻腳好好痛呀............:
‹ 上一主題|下一主題