用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請評價:St Mary中學
樓主: 匿名
go

請評價:St Mary中學 [複製鏈接]

Re: 請評價:St Mary中學

Dear Lilymama & Leema,

Actually myself is 天神的!! Are you two 天神 too!!

BTW, thanks for all your advices!! Glad to see little girls from 天神 learn and live happily!!

Lilymama & Leema,

請問如在天神的Band 2學生,有機會入到St.Mary中學嗎?(它們不同地區)

Thanks.

*dora*,
應該無乜可能,舊年家長會老師話Band 2學生,一定無可能,我唔知點解佢哋咁sure,我無乜研究,不過,我都覺得如一定係Band 2真係博唔過,博丘佐榮、銀禧好過。

Dora,
SMCC係天神的聯繫中學, 所以不用同區的, 但以往年的結果, 天神band1都唔可以look晒入去, 何況band 2, 而且老師係派六年班第一次呈分試成績表都會同家長講, 邊d可以試下報考。
該用戶已被刪除

St Mary有班半普通話班+半班法文班。
普通話班會唔會對英文又會冇咁着重?  唔會,普通話班只係用普通話教中文、用普通話默書、上中文堂溝通,其餘全部課程一樣。

St.Mary小學的Band 2學生,會有機會入St.Mary中學嗎?

我識得有個St Mary既學生前年考全級一百零幾名(五班)都派唔番St Mary既中學,不過就去左循道,你地自己計下自己個女有幾大機會啦.
‹ 上一主題|下一主題