用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處時代幼兒學校 - 2005 Nc班
樓主: yuenwa
go

基督教服務處時代幼兒學校 - 2005 Nc班 [複製鏈接]

Re: 基督教服務處時代幼兒園

yuenwa,
oooic....may be yr child's name is special or I talk with u in bk b4.

Sorry that We cant come to Rose's birthday party since we will stay in gran's home this weekend. I hope Rose has a Happy Birthday Party.

R u going to have party at shooter??There's a good playroom for bb play~~

5354,

We are not having party at Shooters, so expensive!  We just have party in Peak Park (山頂公園), after arriving peak, we still have to walk up to the hill for about 15 minutes.  The park is open to public, anyone can go there, there is a big piece of lawn that we can run bare foot there.  Rose loves playing there, we go there at least once a month.  She can kick balls, fly kite... there.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

yuenwa,
O...I know I know...Last time my hubby drive me up there. Its a good place to go~~

Today's news:
中秋節即將來臨,本園誠意邀請各家庭踴躍參加親子花燈設計比賽,既增進親子關係,也可同享節氣氛,各家庭可由即日起至9月14日以前交回花燈給大堂當值老師,以便掛上編號。

Today's news:
Since Nursery conbine with kindergarten this year, the school name will change to 時代幼兒學校 next week~~What a good name and also 黃主任-->黃校長~~

黃校長

我想知有冇訓導主任, 我怕我個女要成長見家長
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

HI, 我係比比亞媽,見家長係好事,你可以多了解小朋友嗎.

Hello 比比亞媽,

比比在時代幼兒園讀嗎? 多些入來傾計啊!

家姐就係今年時代畢業生(陳芷穎)呀,比比係好鬼百厭(NC)果個(陳芷妍)囉.如果你個小朋友同比比一班的話,我祝你好運啦!

HI,比比媽媽,
我上個禮拜参觀時代個時見到陳芷穎d功課啊.其實依間幼兒園係經Sammili介紹,我先去咗参觀,我自己就幾滿意,不過我老公就話細咗d,所以我要同佢睇多幾間至决定,不過好開心可以keep住睇依個topic,各位時代嘅媽咪,唔好俾佢停啊.希望我個女下年九月可以同各位做同學仔. :

比比亞媽,

大家咁話

芷穎初初係讀靈糧堂的,不過她鍾意返時代,所以我就同佢轉校囉,時代地方係細左DD,但本人就鍾意它小班教學,一班才十多個小朋友,另外全校小朋友不超過90人,全校老師,小朋友及姐姐都打成一片,NC小朋友會認識到N3的小朋友,只要你講出小朋友的名字,全校都會知道佢係邊個.

就係好似比比亞媽所說, 我所以送玫瑰去時代, 我小學讀過所謂名校, 校園很大, 但我整個童年都不開心, 人地問我小時候的事情, 我都不願去想不願去提。

無錯啦,每個小朋友得一個童年,做父母的當然要盡力豐富佢地嘅童年,讀書學習嘅野等上左小學都未遲,你地想下,小學讀6年,中學讀5年,家長們想讀死小朋友咩!好似芷潁甘,到今天仲記得(NC定N1)時已調園的吳老師,點解?因為時代D老師教小朋友好似教自己個女甘囉,同時本人發覺他們有果份熱誠,並不是當係一份工作.死啦!講到好似廣告甘添. HAHA.

我最佩服老師由早做到晚(8am-8pm), 小朋友訓覺時又要發email比家長,佢地都可以好溫柔咁對學生和家長,所以我就很放心.

我有些朋友同我講,第日玫瑰上小學你就知味道,又要默書,又有功課.所以我打算送玫瑰去靈糧堂那類活動教學的小學,我不想玫瑰將來那十幾年每日只是做功課,默書和測驗.

點止呀,好多時老師放學不是回家.而係去左返學,因為幼兒教育係要不停增值,所以D老師就不停地去返學,仲要考試架,比著係我,放工都得返半條人命啦,仲要甘辛苦返學,想起都怕怕.
早幾日馬老師搵我TALK TALK,死啦!實係亞比比攪事啦,點知道真係估中左,比比咬小朋友呀,諗住回家就會打瓜佢,好在馬老師話比我知,其實比比係同小朋友玩(爸爸成日同比比玩咬咬遊戲)但比比唔識就力,所以就令到小朋友好痛,所以返到屋企我無打比比,而係打瓜個老公.

比媽,
我係曉詠媽咪~~hihi~~有你加入呢樹就好啦~~我見你問緊wah fu 間SA,我都好鐘意,但佢03年3月時俾位我,我已

HI, WING媽,你今朝係唔係遲到呀,唔多覺見到你嘅?芷穎返小學好適應,無問題,比比都係唔轉校啦,佢而家返得甘開心,同埋一班唔係太多人,唔想佢讀有太多小朋友的幼兒園.算啦!只好放棄D私人時間啦.   

另外各位家長記得明天係家長日呀. 明天見.

比比亞媽,

請問你個大女現在讀那一間小學? 由於時代幼兒園少功課, 少測驗和默書, 她能適應小學那麼多功課, 測默和規矩嗎?

比媽,
yes,u r right!!今朝
‹ 上一主題|下一主題