用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 小朋友一被安排睇戲已知unsucessful
樓主: cyberz
go

小朋友一被安排睇戲已知unsucessful   [複製鏈接]

簽名被屏蔽

回覆樓主

我個仔話要幾間房走黎就去,佢話套卡通片睇左一半,不過佢話係全部人分組做,有同老師玩過blngo之類既遊戲,不過佢一出黎就話我講大話,佢話媽媽你又話老師只係會問佢叫乜名,都唔係仲有問問題兩條問題,其中一條係如果你想買一個玩具媽媽唔買比你點算?

Sushi_love 發表於 16-10-13 13:40
我個仔話老師有講出幾套卡通電影同 TVB 黃金時間劇集嘅名問佢有冇睇過。
唔知真定假。
同埋佢話同一班面試 ...

我個仔話同佢一組有兩個小朋友睇卡通片太興奮太嘈比老師叫出門口冷靜完先可以入返黎!唔知係唔係真?

我仔一出來就話有機械人同小朋友玩捉人入箱,大約要讀五張紙卡,錯了要被入箱,之後要自己想辦法走出來,講到好似真咁,請問有無小朋友講類似嘅嘢?

Yoman0811 發表於 16-10-9 14:31
回覆 fusuyuan 的帖子

我個仔話是整組一齊入畫畫室,大家坐低畫咗一陣之後老師就叫'你、你同你' ,帶咗佢 ...

我囝仔也是說類似的情境,一組人先畫畫,跟著老師逐個叫他們用英文問了五、六條問題,中間有玩具及遊戲,又全组人看一部分Thomas film,跟著問他們那film是關於什麼。
‹ 上一主題|下一主題