用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 派到或派唔到馬主的入來傾傾
樓主: sandrawsy
go

派到或派唔到馬主的入來傾傾 [複製鏈接]

版主

Re: 派到或派唔到馬主的入來傾傾

我已經請左假啦 8月30日, 9月1 & 2日, 希望到時見到面啦

sandrawsy 寫道:
我30號一定會去,因為始終都是第一日返學有好多野要跟,有阿媽陪住點都好d. 如果你去的話我們到時再約見面.

版主

我係第一 round 收左啦, 我地有 15分.........   因為(1999年)出生比較少, 可能容易入.......
ww1222 寫道:
請問各位o既小朋友係o係邊個階段比馬主收? 如果第一階段要幾多分至入到?

在小女的幼稚園, 有個零分都入到.  "零分是因為她是細女. "
在其他家長眼中不知幾"善"慕.

貓大姐 寫道:
我係第一 round 收左啦, 我地有 15分.........   因為(1999年)出生比較少, 可能容易入.......
[quote]
ww1222 寫道:
請問各位o既小朋友係o係邊個階段比馬主收? 如果第一階段要幾多分至入到?
[/quote]

Hi Matthew_媽咪,

轉校因為囝囝所讀的KG程度較淺, 但主任, 老師& 嬸嬸就十分好人, 好關心小朋友, 奈何為了囝囝的future, 所以K2 轉校 law....
你們知否綠茵是否不好? 因在其他topic, 有很多BK mum 都說唔好, 所以原本上星期六要交留位費, 都沒有去 & 立即周圍打電話, 看看那間 (Kowloon Tong 全日班 KG)有位.
現在我好worry, 唔知點算好....

版主

你地買左校服未啊, 未買會去邊到買啊??         

我當日在學校已買了。未買可以去好運中心有得買,那間校服店在那裡。

貓大姐,

我以為你係教徒15+5=20分首輪.

版主

o衣, 唔通我計錯.....   我有宗教分架........      

KW 寫道:
貓大姐,

我以為你係教徒15+5=20分首輪.

貓大姐:

我重未做校服,我會到馬鞍山廣場3樓342A舖做校服,因為有8折,此單張是在看成績當日派的.
我在30日會湊派阿仔返學和放學,1日和2日只會湊他返學,唔知點約你可以和大家見面呢?

零分都入到, IT"S IMPOSSIBLE!!!
That means ALL APPLICANTS WITH 5 marks MUST BE ABLE TO GET IN  if  零分都入到!  Am I right?

RS 寫道:
在小女的幼稚園, 有個零分都入到.  "零分是因為她是細女. "

[quote]
貓大姐 寫道:
[quote]
ww1222 寫道:
[/quote][/quote]

Dimdim,

My daughter has five marks, but cannot get in this school.  

In that case, most of the parent GUESS the school registered all the student who has 20/15/10 marks first, then choose some students from 5 marks, and choose some students from zero marks. Anyway, we make sure the girl with no marks is no any relationship between the school/treahers.[quote]
dimdim 寫道:
零分都入到, IT"S IMPOSSIBLE!!!
That means ALL APPLICANTS WITH 5 marks MUST BE ABLE TO GET IN  if  零分都入到!  Am I right?

[quote]
RS 寫道:

[quote]
貓大姐 寫道:

版主

我已經請左 30號 1 & 2 號 放假.......  

貓大姐:

我重未做校服,我會到馬鞍山廣場3樓342A舖做校服,因為有8折,此單張是在看成績當日派的.
我在30日會湊派阿仔返學和放學,1日和2日只會湊他返學,唔知點約你可以和大家見面呢?

貓大姐:

你想唔想和我見面,如果想不如約定在某一地方等好嗎?

約好預埋我吧。

版主

不如 30號 放學在門口等啦.......   
*** 唔知果日我地可唔可以同小朋友一齊入去呢

貓大姐,

you need 同小朋友一齊去

當然要一齊入去啦,佢地應該有個簡介會比家長的。我地應該約之前等而唔係放學等,係咪 ?可以入到去一齊座。

貓大姐,各位媽咪:
不如約8:45分在錦麗閣即近巴士站附近等,唔知會唔會方便D呢?

版主

好啊.......  有邊個想一齊啊??

貓大姐,各位媽咪:
不如約8:45分在錦麗閣即近巴士站附近等,唔知會唔會方便D呢?

咁我和你先約定在這裡等好嗎?
各位媽咪: 30號最多等到8:50分散隊,大家讚唔讚成?
現在有邊個參加請盡早通知.
‹ 上一主題|下一主題