用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 9月入讀聖公會K1之家長入黎傾下啦!
樓主: oknsca
go

9月入讀聖公會K1之家長入黎傾下啦! [複製鏈接]

Re: 9月入讀聖公會K1之家長入黎傾下啦!

Ryanma,

我有個地方可以提議開聚會喎~~睇下大家有冇興趣~~~
「星期天合家歡半自助午餐」
地點: 上環信德中心 - 香港澳門賽馬會會所
餐廳: 喜駿 (日式)& Cafe Grandstand (西式)
時間: 六月及七月份,逢星期日中午十二時至下午二時三十分
內容:  多種西日式自助頭盤(包括: 美國生蠔、法國青螺、阿拉斯加蟹肉沙律、凱撒沙律、雜錦刺身壽司等..),自選是日精選主菜一道及特式甜品。
收費: 大人每位$98(不用加一),至於三歲以下應該係唔駛錢(不過詳情要等我明日打去問一問),小童費用亦要明日才可以問到。

還是大家喜歡飲茶呢?
妹妹七個幾月,重21磅
該用戶已被刪除

all

我囝囝軒軒來報到啦!正校下午班.

醒目開學勳章

bullbull

真係好踴躍! 我覺得妳提議0既地點,時間都十分適合,而且價錢又合理, 不知道選那個日子好呢? 想問那兒有沒有兒童玩耍角落?

P.S. (我0地兩個0既囝囝同時都叫Ryan, 真巧合!)

An updated version:
畢拉山分校
1. Suz - Rachael

中環鐵岡(上午校)
1. Oknsca - Cyrus
2. Bullbull - Ryan
3. Chrisco 囝囝
4. yslysl - 囡囡

中環鐵岡(下午校)
1. Candy925 - 可頤 ([email protected])
2. ErnieMama 囝囝 讀 K2
3. twyam 囡囡
4. grace_tse - 熙熙
5. co128 - 楠楠 (email :[email protected])
6. ben88 & Hei'smum- HeiHei([email protected])
7. Ryanma - Ryan (email : [email protected])
8. yswong - 軒軒

Ryanma

bullbull
Your suggestion is good. Get more details and we may go for this. Thanks in advance.

bullbull & Ryanma
Since both of your sons call Ryan, I've mixed up once and have to trace back our messages to clarify that there are two Ryan - one in am & one in pm.

Last night I've talked to my girl and said that I will organise a gathering for her to meet her new friends in the new school. She likes the idea a lot and asked me what are their names. Actually I've been worrying about changing school as she always insisted that her good classmates are going to study in SKH with her. When I said no, she'll cry heavily. Now I think the gathering can have one more advantage for her to get along with her new classmates and hope that she won't go crazy in the new school.

Ryanma,

係囉...大家個小朋友咁o岩都係叫Ryan,不過你都可以叫我囝囝做包包架!
嘻嘻...我o岩o岩見到哩個自助餐又好似幾o岩大家咋,所以就即時提出囉~~
我又問到D最新資料:

[size=large]「星期天合家歡半自助午餐」
餐廳: 喜駿 (日式)& Cafe Grandstand (西式)
內容: 多種西日式自助頭盤(包括: 美國生蠔、法國青螺、阿拉斯加蟹肉沙律、凱撒沙律、雜錦刺身例如三文魚、吞拿魚壽司及手卷等...),自選是日精選主菜一道及任食特式甜品。
收費: 大人每位$98(不用加一), 小童over三歲都係一樣比$98,未夠三歲就免費。
[size=small]*飲品唔包架!

至於遊戲室,其實係有,不過要上一層,同埋要比$15才可以入去玩。但我每次只能帶四位小朋友入內玩。不過負責人話如果到時唔多人,都可以比我帶多D小朋友入去。
妹妹七個幾月,重21磅

醒目開學勳章

Candy925

That's the purpose of this gathering!  Try to make the kids familiar with their new schoolmates in advance.  So that they won't get scared or loneliness when attending new school.

I know someone will get mixed up the two Ryan,  that's why I point it out the earlier the better.

Ryanma

Ryanma,

不如我PM個電話比你,方便聯絡喎!
另外我亦睇過日子喇。因為24/7我係BK 有個八月bb生日會呀,所以唔得。而另一位媽咪好似係17/7去左旅行。
[size=large]不過揀10/7 或31/7哩兩個星期日比大家揀啦。

就等我開始先啦:

1. Bullbull - 2 大 1BB - 10/7 或 31/7都ok
妹妹七個幾月,重21磅

twyam - 2 大 1BB - 10/7 ok

Candy925,

哈哈...係有兩個Ryan架!不過你地可以叫我個Ryan做包包都無問題,佢會應架!
你地唔好咁客氣,我都好希望係入學前認識一下大家嘛!

哩兩間餐廳合作一齊攪自助餐幾好味架!因為我以前都去試過。我諗住下星期日過去食下先,到時可以再八多D資料比大家知。不過而家就先要大家報名,因為我地人數多,要預早book定位。同埋大家記得要寫埋幾大人、小童(+3yrs)、BB人數方便我計算。

Ryanma,

已PM給你,pls check..
妹妹七個幾月,重21磅

醒目開學勳章

1. Bullbull - 2 大 1BB - 10/7 或 31/7都ok
2. Ryanma - 1大 1 bb - 10/7 ok 但 prefer 31/7

我想另外send email 俾各位媽咪附上各人手提電話用作聯絡之用,又可以係8月約埋一齊上學校,更可以用0黎互相提點將來小朋友交功課,放假期,帶活動材料之類0既0野,對在職媽咪好有用!請未填上email address 0既媽咪補番或pm我都得

Ryanma

[size=medium]「星期天合家歡半自助午餐」
內容: 多種西日式自助頭盤(包括: 美國生蠔、法國青螺、阿拉斯加蟹肉沙律、凱撒沙律、雜錦刺身例如三文魚、吞拿魚壽司及手卷等...),自選是日精選主菜一道及任食特式甜品。
收費: 大人每位$98(不用加一), 小童over三歲都係一樣比$98,未夠三歲就免費。
*飲品唔包架!

[size=medium]不如揀10/7 或31/7哩兩個星期日比大家揀啦。

就等我開始先啦:

2. Ryanma - 1大 1 bb - 10/7 ok 但 prefer 31/7
3 .twyam - 2 大 1BB - 10/7 ok
妹妹七個幾月,重21磅

醒目開學勳章

我應該係1大人,1小童(超過3歲啦,唔再係bb啦)

*飲品唔包架!

不如揀10/7 或31/7哩兩個星期日比大家揀啦。

就等我開始先啦:

2. Ryanma-1大 1小童(3歲+) - 10/7 ok 但 prefer 31/7

*飲品唔包架!

就等我開始先啦:

2. Ryanma-1大 1小童(3歲+) - 10/7 ok 但 prefer 31/7
4. Candy - 2大 1BB - 10 & 31 /7 都 ok

又等我改番個主題先:

[size=large]「星期天合家歡半自助午餐 - SKH首次聚會2005」

內容: 多種西日式自助頭盤(包括: 美國生蠔、法國青螺、阿拉斯加蟹肉沙律、凱撒沙律、雜錦刺身例如三文魚、吞拿魚、壽司及手卷等...),自選是日精選主菜一道及任食特式甜品。
*飲品唔包架!

就等我開始先啦:

4. Candy - 2大 1BB - 10 & 31 /7 都 ok
妹妹七個幾月,重21磅

I'd like to join. 2 adult & 1 kid (<3 yr). 2 dates would be OK

Esther Yip

因為有兩位ryan,所以我加番我囝囝個中文名等大家容易分:

畢拉山分校

中環鐵岡(上午校)
2. Bullbull - 栢豪 Ryan([email protected])

中環鐵岡(下午校)
1. Candy925 - 可頤 ([email protected])
3. twyam 囡囡
5. co128 - 楠楠 (email :[email protected])
6. ben88 & Hei'smum- HeiHei([email protected])
7. Ryanma - Ryan (email : [email protected])
妹妹七個幾月,重21磅

[size=large]「星期天合家歡半自助午餐 - SKH首次聚會2005」

內容: 多種西日式自助頭盤(包括: 美國生蠔、法國青螺、阿拉斯加蟹肉沙律、凱撒沙律、雜錦刺身例如三文魚、吞拿魚、壽司及手卷等...),自選是日精選主菜一道及任食特式甜品。
*飲品唔包架!

就等我開始先啦:

5. Estheryip1 - 2 大 1BB - 10/7 或 31/7都ok
6. Hei's mum - 1大1小童 - 10/7 ok
妹妹七個幾月,重21磅

Estheryip1 - 達達 ([email protected])
正校上午

畢拉山分校

中環鐵岡(上午校)
2. Bullbull - 栢豪 Ryan([email protected])
5. Estheryip1 - 達達 ([email protected])

中環鐵岡(下午校)
3. twyam 囡囡
妹妹七個幾月,重21磅
‹ 上一主題|下一主題