用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Deleted
樓主: hopeful123
go

Deleted   [複製鏈接]

引用:青衣大家有冇報聖多默??+好唔好?

原帖由 jessiek 於 15-11-17 發表
青衣大家有冇報聖多默?? 好唔好?
我聖多默出左pm offer, d媽媽話係Happy school, 校舍都幾大

回覆:happyma16 的帖子

如果係我,一定accept左一個先

引用:咁你會唔會回覆果兩間接受個位先,然後繼續

原帖由 happyma16 於 15-11-17 發表
咁你會唔會回覆果兩間接受個位先,然後繼續等卓思
我又係有兩個offer,但卓思又未有通知

...
我尋日寄左果兩封信返去話接受, 其實我想佢入卓思

回覆:青衣卓思

有冇媽媽知啟思又好唔好?黎緊仲冇啟思就in晒

回覆:Suki_Chai 的帖子

我有報st Thomas,未收到result!呢間我小朋友病左,in得一般

青衣啟思?我in左了,個位置唔多好,學校ok的,都係happy school

引用:我有報st+Thomas,未收到result!呢間我小

原帖由 hopeful123 於 15-11-17 發表
我有報st Thomas,未收到result!呢間我小朋友病左,in得一般
唔好太擔心,希望你小朋友都會收到Offer😊

仲有基顯堂,都in左,都係happy school, 校舍都大,位置都方便

引用:青衣啟思?我in左了,個位置唔多好,學校ok

青衣啟思?我in左了,個位置唔多好,學校ok的,都係happy school
我21號先in, 我住長青村, 個位置對我黎講都麻麻地, 所以仲諗緊去唔去in, 因為都有同老公商量過卓思唔得就入St' Thomas...

引用:仲有基顯堂,都in左,都係happy+school,+校

仲有基顯堂,都in左,都係happy school, 校舍都大,位置都方便
基顯堂喺邊度黎?其實我搬返黎青衣唔係好耐, 唔太熟呢邊d school...我淨係幫小朋友報左青衣商會、聖多默、田家炳、卓思同啟思...

基顯都係偉景花園,st Thomas隔條街,啲comments都唔錯!青衣有學卷的,應該係宏福,卓思,聖多默較受歡迎。

當中,似乎得卓思既課程係最貼近無學卷既幼稚園

引用:當中,似乎得卓思既課程係最貼近無學卷既幼

當中,似乎得卓思既課程係最貼近無學卷既幼稚園
我聽聞卓思想轉做無學卷... Anyway, 希望大家都有幾間學校Offer可以揀下啦😊

16/17入學是有學卷的

回覆:hopeful123 的帖子

Hopeful123,你另外報邊間迦南?如迦南同卓思比邊間好

Suki_Chai 發表於 15-11-17 10:06
我聖多默出左pm offer, d媽媽話係Happy school, 校舍都幾大
阿仔都有pm offer阿, 不過我唔熟青衣只報左一間, 見佢升小唔差, 但係又話happy school, 會唔會上小好辛苦?

回覆 suzy1223 的帖子

我都考慮梗呢個問題, 迦南好似比卓思更學術, 迦南k3要默書, 我問卓思唔駛. 之前迦南既視學報告好差, 因為佢地太早比小朋友寫字(其實程度和沒有學卷的好接近). 如果要考小一, 我諗迦南好些, 又有名些.

回覆 jessiek 的帖子

係St thomas pm offer? 我無收到.......

引用:Quote:Suki_Chai+發表於+15-11-17+10:06+我

原帖由 jessiek 於 15-11-17 發表
阿仔都有pm offer阿, 不過我唔熟青衣只報左一間, 見佢升小唔差, 但係又話happy school, 會唔會上小好辛 ...
其實我又覺得睇小朋友啦,就算入到卓思,但小朋友讀得辛苦既話,我自己會幫佢轉校轉返happy school...可以俾佢試下先

回覆 Suki_Chai 的帖子

非常同意! 身邊好多人分享都係話, 要睇自己小朋友能力選學校.
‹ 上一主題|下一主題