用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 除了學費和寄宿費外
樓主: 英子
go

除了學費和寄宿費外 [複製鏈接]

回覆 noel2010 的帖子

比利時£500, 2個都去,關於音樂科的!今日睇報纸香港去冰島9日要4萬,咁比較下學校又好似不太貴!

Taimum 發表於 15-11-20 16:04
回覆 noel2010 的帖子

比利時£500, 2個都去,關於音樂科的!今日睇報纸香港去冰島9日要4萬,咁比較下學校 ...
好難得的機會,供到就比他去。始終行萬里路是一生受用。

醒目開學勳章

回覆:除了學費和寄宿費外

中學都要洗咁多錢,若果喺嗰邊讀埋大學嘅話,就真係老本都俾埋佢了! 我計過,大學基本上都要港幣40萬一年,可憐天下父母心!

引用:中學都要洗咁多錢,若果喺嗰邊讀埋大學嘅話

原帖由 louisagood 於 15-11-21 發表
中學都要洗咁多錢,若果喺嗰邊讀埋大學嘅話,就真係老本都俾埋佢了! 我計過,大學基本上都要港幣40萬一年 ...
我預左棺材本都冇埋。

louisagood 發表於 15-11-21 13:42
中學都要洗咁多錢,若果喺嗰邊讀埋大學嘅話,就真係老本都俾埋佢了! 我計過,大學基本上都要港幣40萬一年 ...
大學...就算在香港讀都係會洗多d $ ...更何況去物價咁高的地方...衣食住行, socializing,networking. 去旅行...樣樣都係$

醒目開學勳章

回覆:除了學費和寄宿費外

不過在英國讀一年大學的學費等於在香港讀4年大學的總和。 在香港讀好大機會住喺屋企,呢两樣都相差好遠。

所以,我覺得送子女去英國讀中學的家長真是好錫自己的子女。

引用:不過在英國讀一年大學的學費等於在香港讀4

原帖由 louisagood 於 15-11-21 發表
不過在英國讀一年大學的學費等於在香港讀4年大學的總和。 在香港讀好大機會住喺屋企,呢两樣都相差好遠。

...
大家做父母嘅都係比最好嘅仔女

‹ 上一主題|下一主題