用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門邊間幼兒園係好呀
樓主: HAPPY-BABY
go

屯門邊間幼兒園係好呀 [複製鏈接]

Re: 屯門邊間幼兒園係好呀

luluma

我報名果時佢話而家暫時得一三五班,如果多d人報名
先再加二四班,我諗佢地暫時唔係咁多人報名。我星期
二上左去睇過,地方都算清潔,果日我去睇果班係(二四)
,有五位小朋友上堂,有一個冇返學(共6位),我感覺好
似比較小人,d playgroup收生係咪一班收幾個架?不過
我都報左名先,你星期六上去再問多d,視察多d,再上嚟
報料啦!thanks!

你係唔係全識媽咪嚟架?住係邊呀?有機會一齊食飯啦!
我住紅橋架!

Longheibaby

我們都住得近呢, 我就住拔臣對面咋, 得閒就向我揮吓手啦

我點會咁幸福唔使做, 我係在職加全職媽媽呀, 即係放工就係正式返工啦…

好呀, 比小朋友一齊玩吓啦, 大家年紀相若, 加上佢地一齊返學, 大把見面機會呀…..

其實我想報二四班呀, 不過佢未開咋, 無所謂啦讀吓睇吓點先…

我女呢兩日發燒, 希望明天去到啦.
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

longheibaby

上周六己去學校睇過, 地方算清潔, 校舍不算大, 課室數量少,集多功於一身, 無乜活動空間, 反而佢地樓下幼兒園就有個較大的戶外遊樂場

佢地學生唔多, 有家長認為老師會較集中照顧小朋友.

佢地周六有跳舞班, 拼音班等, 呢個暑期都有遊戲班得10堂....

係咁多咋

個書記話六月尾會通知家長去比錢喎.
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

你講地下個間係屯門幼兒中心,果間都有D小組班,
逢星期六(1hrs),六堂收$300,比2-6yrs小朋友
讀,不過唔知係咪同媽咪一齊返。

longheibaby

你講那些, 如我資料無錯, 係在四樓上堂的, 即由家情軒主辦, 與特殊教育協辦, 好似唔係同媽咪一齊架, 6月18日係last 堂, 我都錯過左, 而家等佢暑假開就報名, 有證書架, 價錢都幾平呀

我知7月份屯門堂幼兒中心有10堂遊戲班, 750元

係呢, 你打算報邊間學校k1呀....

其實多唔多家長會俾寶寶2歲時讀幼兒園,3歲之後就同佢轉番幼稚園呀?

luluma:

遊戲班係咪要足2歲先返得架?

我打算報元朗D學校讀K1,因為我地將會搬去元朗,
元朗有3間我都鐘意:肖珍、生命、真光,你知唔知
邊間好D呀?

我聽朋友說這三間都不錯,但如果是我,我會選真光。那兒環境不錯呀!!!!
肖珍的老師聽說不是太好。
不過我住在屯門,因此不考慮元朗的學校呀!

我個現讀緊聖德肋撒n2,老師好細心,課程可以接到小一,
全日班3500,已包早餐,茶點及午餐!

longheibaby

係呀, 拔臣話要2yearsold 才可以入學呀

你要搬去元朗呀, 都好呀, 元朗比屯門更多選擇啦
我唔知邊間好呀, 幫唔到你呀

你幾時搬呀, 咁搬左咪唔反拔臣囉, 係咪呀?

最遲出年就搬,可能會係拔臣讀半年。

我昊昊星期一就返學,返青山村聖彼得堂,我想問有無媽咪知道邊到有得做返學用個d被,我搵唔到     

boey

點解要做呢, 出面無得買嗎?

置樂d窗簾shop有得訂做~
我想問青山st.peter 幼兒園好d定啟思幼兒園好d?
我今日參觀左啟思(大興),地方唔係好大,不過好多野玩,
老師同校工都唔錯,幾溫柔...仲可以讀完n1n2,
就升上啟思幼稚園k2k3...全日有得申請資助,
不過要自己去社署申請...
st.peter就$3320
啟思就$3720(未知會唔會加價)...
:party: :-D

,要跟佢床仔size.
luluma 寫道:
boey

點解要做呢, 出面無得買嗎?

雨霖鈴媽媽,
請問邊間有,我住置樂,但唔知邊到有得做!
雨霖鈴媽媽 寫道:
置樂d窗簾shop有得訂做~
我想問青山st.peter 幼兒園好d定啟思幼兒園好d?
我今日參觀左啟思(大興),地方唔係好大,不過好多野玩,
老師同校工都唔錯,幾溫柔...仲可以讀完n1n2,
就升上啟思幼稚園k2k3...全日有得申請資助,
不過要自己去社署申請...
st.peter就$3320
啟思就$3720(未知會唔會加價)...

boey,

你好!我囡囡讀救世軍的,被袋及床墊都在萬寶商塲一樓"多多"做的.佢有幾個舖位,很容易找的.只要你給她尺寸,應該沒有問題,舖頭收夜晚7點.希望幫到你.

置樂m記對面個商場有好多間架
晌樓上~
:party: :-D

唔該晒兩位     

luluma:
你去左拔臣交留位費未呀?
‹ 上一主題|下一主題