用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一個愛孩子的媽媽,替兒子找幼稚園的一點感受 ...
樓主: 寫我心中話
go

一個愛孩子的媽媽,替兒子找幼稚園的一點感受   [複製鏈接]

回覆:一個愛孩子的媽媽,替兒子找幼稚園的一點感受

其實睇你講嘢一時有紋有路,一時奇奇怪怪,對其他同你講嘅嘢又選擇性回覆,你係咪自己一人分飾幾角自己唔為意咋?不如大家唔好再回應佢啦,對牛彈琴,俾佢搵返自己個驅殼先啦!

chiyin8  Agree ah!!  發表於 13-12-17 17:42

回覆:mamaishere 的帖子

引用:我其實唔係成日留言gei+mama.+我係真心想比

原帖由 mama_ming 於 13-12-17 發表
我其實唔係成日留言gei mama. 我係真心想比意見你唔好under estimate yr bb. And i wanna share w u, dont  ...

間酒店嘅蠔就係得咁多,人地冇得食係人地嘅事,你俾左錢又手快,吾洗理人地架,得閒仲可以同冇蠔食啲人講隻蠔都吾係幾好食,傾吓點先攞到下一隻添

簽名被屏蔽

引用:我不知大家如何想我只知我是一個好媽媽

原帖由 寫我心中話 於 13-12-17 發表
我不知大家如何想

我只知我是一個好媽媽
其實我好佩服你,因為你真係夠勇氣post 咁多自己真心話,我都明白你是好媽媽,希望你入到你最心儀的幼稚園。
不過,其實你最想入係邊間幼稚園呢?

引用:Quote:原帖由+寫我心中話+於+13-12-17+發表

原帖由 cclemon2009 於 13-12-17 發表
其實我好佩服你,因為你真係夠勇氣post 咁多自己真心話,我都明白你是好媽媽,希望你入到你最心儀的幼稚園 ...
佢一時話民生,一時話培正,一時話真光,唔知遲d會唔會變宣道或其他。

If I were you, I would be more worried about the followings:
1. PM 2.5 and air pollution increasing the risk of lung cancer coming to Hong Kong from elsewhere

http://www.huffingtonpost.com/20 ... otos_n_4398574.html

2. The reprot on presence of 鎘 cadmium in our rice which increases the risk of kidney diseases on yesterday's newspaper

3. Today's news that new immigrants are deemed eligible for social security.

All these news affect you and your child, for that matter, more than the prestigious kindergarten! Afteral, I think your kid will take the DSE exam later, why don't you prepare himself on these hot topics first?

引用:If+I+were+you,+I+would+be+more+worried+a

原帖由 newdaddy 於 13-12-17 發表
If I were you, I would be more worried about the followings:
1. PM 2.5 and air pollution increasing  ...
笑到出唔聲!  

天助自助者,  別再怨天尤人

sorry.漏了一個字,係笑到出唔到聲。

引用:sorry.漏了一個字,係笑到出唔到聲。 +

原帖由 Mrs.Luckycat 於 13-12-17 發表
sorry.漏了一個字,係笑到出唔到聲。
x2

寫我心中話 發表於 13-12-17 13:00
我不知大家如何想

我只知我是一個好媽媽
如果你係我阿媽, 我寧願唔出世。

引用:Quote:寫我心中話+發表於+13-12-17+13:00+

原帖由 lauwingtai 於 13-12-17 發表
如果你係我阿媽, 我寧願唔出世。
嘩! 我又差點笑到咔咔聲

唔得,我依家在圖書館,我要保持冷靜!

冇人會懷疑任何一個毋親對子女的愛,樓主肯定疼愛孩子。但有云“愛之反害之“!處處得一想二、舉旗不定,爲未達理想自怨自艾、怨天尤人,而不積極計劃、掌握所有,讓時間、精力虛耗在虛無飄渺的苦纏追悔感嘆當中,“愛“就流失於此了!

回覆:siufung 的帖子

說得好!  我自己亦要時刻提醒自己,珍惜上天賜與小兒的一切一切,他的健康快樂俾那些所謂"最好"的學校重要。其實,小兒已是上天賜與我的最好禮物。

chiyin8    發表於 13-12-17 17:46

引用:其實你開一條POST出嚟,+有冇細心睇人地每一

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-12-17 發表
其實你開一條POST出嚟, 有冇細心睇人地每一個回覆架?
其實每一個人都袋緊錢落你個袋度 ...
佢使乜理人有無袋錢落佢袋?喺佢心目中佢已係好有錢唔使人袋俾佢 都係個句。樓主不如講下自己邊間U grad。我好有興趣知道。

引用:If+I+were+you,+I+would+be+more+worried+a

原帖由 newdaddy 於 13-12-17 發表
1. PM 2.5 and air pollution increasing  ...

樓主,咁多"好媽媽"俾料給妳,或多或少對妳都有得著吧!

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題