用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 如何係最短時間送個女去外國升中學?急!!! ...
樓主: wongwaming
go

如何係最短時間送個女去外國升中學?急!!!   [複製鏈接]

樓主, 感受到你所急.  心情真不好受, 過多兩個月, 希望在post收到你的好消息. 為你祝福.  大家亦願意為你獻計.

加油..  去吧.

Can you go with her?  If yes, you can go to your ideal city first and interview the schools there.  The student visa can also be done outside HK.  
If you want to arrange in HK first, use an agent may be simpier.  I think some boarding schools in UK also taking application for January 2013 admission NOW.  

引用:樓主,+感受到你所急.++心情真不好受,+過多

原帖由 mandy304 於 12-11-13 發表
樓主, 感受到你所急.  心情真不好受, 過多兩個月, 希望在post收到你的好消息. 為你祝福.  大家亦願意為你獻 ...

主啊,祢的話語說:[與智慧人同行的,必得智慧;與愚昧人作伴的,必受虧損.]不要讓我的孩子為 愚昧人的同伴;使她和智慧人同行.更不因和愚昧人同行糟虧損 ...

回復 CarrieTse 的帖子

最近已經送去新西蘭了,我沒有陪同,因為家中還有弟弟要照顧。。。

kakadaddy  祝妳好運:)  發表於 12-11-19 10:12
主啊,祢的話語說:[與智慧人同行的,必得智慧;與愚昧人作伴的,必受虧損.]不要讓我的孩子為 愚昧人的同伴;使她和智慧人同行.更不因和愚昧人同行糟虧損 ...

回復 wongwaming 的帖子

thank you !

你女入機場雖然唔回頭姐,佢都係死頂姐,始終係細路,佢個心一定知你愛佢架;你唔駛太擔心,你已做得很好;
正所謂在家千日好,佢應該開始醒覺的了,或者你安排暑假時過去/或叫佢回來度假(如唔想佢咁快回來搵番個班fd,就你過去好了),
與家人分開一段時間,佢應該深深明白你們都係為佢好,同埋今次有咁好的機會出國讀書,佢本身讀開BAND ONE,底子唔差,應該好快PICK UP 到,希望佢善用這個機會。  
~~如我想知你女間學校的收費...之類,可否給我?可在此/直接 [email protected] 給我。 謝謝!
梁媽媽

Remember to get the correct visa. When I was studying in UK, I did not need a visa. My son holds a BNO but he still needed a student visa for UK. Get a good agent to help you. Mine was not so bad but I still had to do the visa stuff myself. Of course, even though his school results was bad, his 會考成績was very good, so I used it to apply for a good boarding school.

我宜家係new zealand,呢到的人比較純,當然亦都有壞人啦
希望佢好好讀書啦

NZ就嚟放暑假喎,我姪女28/11返HK!

簽名被屏蔽

回復 mayc 的帖子

係啊,不過我為佢報左一個英語學習班,加強佢既英文,剛剛過去,唔好返來住。。。

回復 talent2000 的帖子

已經用盡法寶。。無計可施。。

簽名被屏蔽

既然已經落實了,加油!向前看,回頭看,亦沒有意思,支持你!

回覆:如何係最短時間送個女去外國升中學?急!!!

堅持每天都跟你匯報,女孩子早熟!跟她做朋友,分享喜惡。

回覆:ilj 的帖子

多謝啊

回覆:CarrieTse 的帖子

嗯,

回覆:issactmaria 的帖子

係,多謝妳支持,:-*

‹ 上一主題|下一主題