用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 未有offer
樓主: cosechan
go

未有offer [複製鏈接]

回復 47# Cass_0114 的帖子

是不是又用大仔細仔來measure?

唔好唔開心........一定有學校收.........

加油......

原帖由 Cass_0114 於 11-12-7 15:06 發表
謝謝你們支持, 但睇完你們支持後!
眼淚不停地流了出來............

you should at least apply one not popular kindergarten as back up

原帖由 Cass_0114 於 11-12-7 14:47 發表
in 了5 間, 之前3間回覆都是 waiting, 心裡只同自己講阿仔技不如人, 面試金口不開, 收到waiting 都好開心....

今日第4間結果出來, 連 waiting 都沒有份, 我現時真的哭了出來, 點解????? 當日面試1個老師用英文oral  ...

各位未有offer家長千萬不要灰心,我囡囡今年in每一間嘅時候,都會準備封信(內容都係話欣賞貴校嘅各方面教學優點etc.)親手給校長,交唔到就交給in嘅老師,諗著如果收到waiting or reject 信,就會再親筆寫多一封求位信by hand給校長,雖然囡囡幸運地in左兩間就收到一個offer,重要係目標的其中一間,所以交左留位$就冇再in其他幾間咯,不過都真係覺得如收到waiting或者reject嘅,都要一定寫求位信,唔寫就多數冇機會,寫左就一定大機會過嗰啲冇寫嘅,親手交給校長更會有誠意過寄信囉,希望各位未有offer嘅繼續努力,有多過一個offer嘅就快啲決定,放返啲位出嚟俾其他小朋友啦!

回復 64# Sheungki0101 的帖子

想問個白痴問題:點樣交到校長手?入到學校,實有人攔住架喎...

Sheungki0101
吾係掛,waiting 就話寫求位信
Reject都寫?
有無成功例子?
如果收reject,對waiting既人咪不公平?
我俾最心儀既幼稚園reject左
真係食龍肉都無味

冇特別方法,太太事前有做資料搜集,有啲學校嘅校長會負責一part interview,咪早啲去撞下彩,見唔到就交俾in嘅老師,又可以俾囡囡早啲熟習下環境.....
上年囡囡in PN,4間收4封reject, 都有寫左2封信,一封交到俾校長,因為囡囡重喺度讀緊PG,不過最終兩間都唔收,不過都係要試囉

Sorry,之前個post將2年嘅事放在一起,可能令大家誤會,今年冇寫過求位信,因為in嗰曰俾左自薦信,in左2間收到一個offer,就冇理另一間reject咯!

原帖由 Sheungki0101 於 11-12-7 23:29 發表
Sorry,之前個post將2年嘅事放在一起,可能令大家誤會,今年冇寫過求位信,因為in嗰曰俾左自薦信,in左2間收到一個offer,就冇理另一間reject咯!

No problem, thanks for sharing info!

我都仲未有offer呀!
明天協恩派表,大家再努力!

just receive reject letter from soka. i have 2 reject, 1 waiting & no offer now. Waiting result of 5 dargon kindergarten but i think most  of them are reject.

到依家阿女暫時都只係收到SC WAITING,其他等緊消息,擔心中!

或可試太子明慧或九龍塘朗思,支持你們,加油

big boy, most interview did well, all results are waiting.....so sad.

原帖由 上等人 於 11-12-8 15:11 發表
big boy, most interview did well, all results are waiting.....so sad.

希望在明天, 唔好sad啦, 目到你話仲有ms未出result, 可能ok呢? 好野梗係要等下啦:D:D

no offer for my 0709 daughter.

still waiting some one dragon KGs........ but I think the chance is not high.

我個係大仔嚟都未有offer,waiting 都無!

唉..大仔未係上年的細仔..睇來我個仔...下年再來..結果都係一樣啦..我覺得學校根本唔喜歡收超大仔...高又高其他1-9月小朋友...希望今年WAITING CALL 我個仔啦...我現在得2間心儀WAITING....(快D收我個仔啦).:naughty: :naughty:

囡囡0309,IN咗5間,1間REJECT,2間WAITING,仲有2間等消息。如果唔得就讀屋企樓下算啦
‹ 上一主題|下一主題