用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問吓讀St. Cat 同 Kentville 貴唔貴??
樓主: SurewinnieB
go

想問吓讀St. Cat 同 Kentville 貴唔貴?? [複製鏈接]

有質素的學卷幼稚園一樣每天都有NET + 英文老師上堂,跟名校分別真的很大嗎?不是很多讀村校也可考上名小學的例子嗎?

KM vs. St. Nic.

St. Nic (a.m.) 已經有 offer, KM 雖然只是仍在waiting list 內, 但這是我很喜愛的.
如果KM真的有offer, 我想都會比較後才通知, 如果已經比了St. Nic 的學費和書簿,大家仲會唔會轉?
唔知KM的英文比st. Cat 的, 是否可以看齊? 或是都很好, 比不上st. cat, 但都可以fluent 講英文. KM 每日有多少英文時間? Teacher的質素和課程如何?

原帖由 anteater 於 10-12-23 16:31 發表
有質素的學卷幼稚園一樣每天都有NET + 英文老師上堂,跟名校分別真的很大嗎?不是很多讀村校也可考上名小學的例子嗎?

能舉出一些具備有學券、有Net、每天有英文課的幼稚園聽聽吧!

TT, KCS

原帖由 cherrieshum 於 10-12-27 18:02 發表

能舉出一些具備有學券、有Net、每天有英文課的幼稚園聽聽吧!

回復 65# coco209 的帖子

TT即係邊間呢?
KCS-->蘇浙,right?

我而家仲煩緊選蘇浙(如果收)or SC(英粵),點好?

原帖由 coco209 於 10-12-27 22:54 發表
TT, KCS

肯定崇真每天都有英文嗎?
蘇浙本地課程好像並非每天都有英文。
蘇浙非本地課程要五千多一個月。

回復 67# cherrieshum 的帖子

吾係,蘇浙local stream每天都有英文架!
‹ 上一主題|下一主題