用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Rosaryhill PN AM Class既mama早d聯誼下
樓主: catcc2000
go

Rosaryhill PN AM Class既mama早d聯誼下 [複製鏈接]

我囡會參加 playgroup, 我想我會到北角書局街搭校車返學校。如果可以湊足人數的話, 或者我哋也可以自助校車返 playgroup.
請問各位是否知道如何查詢租車事宜?

原帖由 天賜小公主 於 09-11-24 10:30 發表
Hi,
My daughter is also accepted by PM session, any one live in Chai Wan or HK East? I think I will join the playgroup(PG) too, however there is no station at Chai Wan.  In your previuos discussion, i ...

bk name      sex   class     district        join the PG?
1. 天賜小公主     F      PN       Chai Wan             Y
2. Howardto     M      PN       Chai Wan             Y
    -mami

PC39.依家搵緊D校車資料,之後會問下,我未JOIN playgroup校車呀,因想睇下有無人一齊搭的士先lor,可以係銅鑼灣等,因校車好似好早,

原帖由 fionafufu 於 09-11-25 23:16 發表
hi catcc2000 mama,
我都返緊woodland-happy valley -wriggers, 唔知係未同你一班呢????  woodland 冇收我deposit 喎, total 比左$8000 for 9-12/2009, @2000 mths...你覺得woodland 唔好咩??? 我都係住大坑, 唸住近 ...

我都係2間都收左, 但我會prefer rosaryhill 多o的, 因lingnan 校舍 ma ma 地.

fionafufu,

下, 你唔駛俾deposit? 定係你俾左唔記得呀? 仲有$1000 registration呀.  我係返星期四2-3pm.  我覺得woodland d玩具仲舊過我屋企個d, 又好似唔係好乾淨.  d人著住鞋行來行去, d細路就周地玩, 我知d鬼冇所謂, 但我覺得唔係幾好.  我係覺得佢既勞作環節特別d.

我星期六有同亞仔去happy valley既sunkids上英文playgroup, 我亞仔好鍾意, 佢兩個teacher對最多7個學生, 照顧得好d lo. 同埋佢開左一年到, d野新好多, 覺得乾淨d. 你知woodland探熱都係亂來, 你地自己探之麻.  不過一月開始星期六要返rhs, 我又要幫佢轉第二日上sunkids.

我今日會submit woodland退學信, 上埋一月唔上. 可能會俾佢上多堂sunkids mandarin.  

我都有聽人講過ling liang幾好, 不過我冇報.  我覺得rhs幼稚園幾好 (起碼俾我既印象好, d課室又新, 校舍大, d老師都有禮貌), 係要再考小學麻煩.  我又聽到好多人話vic記好commercial, 當d小朋友係customer, naughty都唔會話佢地, 即刻又攪到我連vic記都要再考慮 (雖然佢都未必收我).

Qmummy,

都係一個好建議, 或者到時再具體聯絡

原帖由 Qmummy 於 09-11-25 21:28 發表
PC39.依家搵緊D校車資料,之後會問下,我未JOIN playgroup校車呀,因想睇下有無人一齊搭的士先lor,可以係銅鑼灣等,因校車好似好早,

fionafufu, 我亞仔係ryan呀, 你個bb係咩名呀? 唔係呀, 你唔駛俾registration同deposit? 我剛剛仲羅返封信出來叫我俾$3750由11月中上到12月尾, 得6堂咋. 仲要簽contract架woh, 你有冇架?

sunkids 都係唱歌多架, organise得好過woodland (我覺得). 今日submit左信俾tracey了. 返埋一月.

oh原來係titan.  係呀, 我係11月12號先返第一堂. 我依家仲放緊產假, 所以我帶亞仔去, 12月中我返左工就會工人帶.

pc39, then how can we contact ar

係呀, 第二個剛剛兩個月大. 兩個都咁細, 真係人都癲.

仲有兩隻狗tim.

你都係住大坑架?

兩個工人呀, 不過我都仲係癲婆咁係屋企走來走去

我兩個工人相處好ok, 因為佢地係親戚來, 你唔做就佢做. so far好處多過壞處, 新來個個仲好過第一個工人, 揍亞女揍得好有心機.  反而第一個工人就開始懶.

我想問下呢, woodland讀完wigglers之後有冇cert架?

我上次去sunkids個陣我亞仔14個月, 佢冇介紹我sunkids music, 只係介紹tots, 咁上左又係得5個人一堂, 都有兩個miss, 好過woodland咁多人啦, 又平d.

我係星期六上tots呀. 我唸住返左rhs playgroup就改星期四上english tots, monday上mandarin tots. 不過都要返完woodland先. 真忙.
‹ 上一主題|下一主題