用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角救世軍幼兒園之暢所欲言
樓主: KooKoo
go

北角救世軍幼兒園之暢所欲言 [複製鏈接]

Re: 北角救世軍幼兒園之暢所欲言

It should be 12/18.  Sat.

野外定向.  It is like what we are doing during picnic.

Grace Lee

樂煕媽媽, 18/12 ~ 可唔可以遲少少先confirm呀 , 野外定向 ~ 係番學校搞定係指出面個d專搞呢種活動ge團體? 另外, 你有冇收到梁先生個e-mail呀, 有相睇啦, 你會唔會借張vcd返去"番一番"呀 :

Hi Kookoo

you can confirm me later for the event on 12/18.

Orienteering activity is held by another organisation.  If you are interested, I can fax you the form.

Yes, the photos are uploaded by me.  I have the original in office, no need to borrow la.  If you want, I can burn one for you and put it in Pui Hei's school bag.  No need return to me.

Grace Lee

樂熙媽媽, 好呀 ~ vcd, thank you,  :  : 可以唔使借lu, 野外定向d form唔使fax俾我lu, 我地....唉....尤其係我....已經係一個殘兵

OK.  Next Monday, I will ask Pui Hei to put it in his school bag.

Grace Lee

thank you

anna & 樂熙媽媽, 24/12個聯園運動會你地會唔會去呀? 我地攞唔到假, 我覆左唔去, 梁先生話個日會冇人係兒園, 係咪真架 :-|

Hi KooKoo

I have asked Miss Leung to put the CD (picnic photo) in Pui Hei's school bag.  Pls check today when you pick him up.

My husband will bring Hei Hei to the 聯園運動會. Yes, all teachers and students will go there.  There is no class on that day.
Grace Lee

樂熙媽媽, 唔該晒你呀; 但係個日園ge放學時間係3點, 我只可以攞下午假, 個日己俾另兩個同事攞左, 舊年我去接沛希時都見仲有先生係度 :cry: , 今朝我問過梁先生, 今個sat個lunch meeting(1:30pm)係confirm.

anna, 你係咪都會同芝芝去呀?

係咪年年都係24/12搞聯校運動會架? 如係, 出年我就可以同沛希一齊去, 因出年24/12係星期六ma

As far as I know, students cannot go to the 聯園運動會, they will stay in the baby session.  

Thanks for your remind, I totally forget. Will you attend?
Grace Lee

會留係嬰園 ~ 咁都好, 即係仲有嬰園d先生睇住, 唔係話得番佢一個 , 星期六我會到,  :  : 順手等埋沛希放學(而家個個星期六沛希都會返學+延展).

KOOKOO

芝芝病o左發燒,昨日下午3點半梁先生打比我,要擰走芝芝,諗住禽晚睇o左醫生食o左葯就會無事,點知今朝都無事,10半又收到電話,又話發燒,又要去接芝芝走   

anna, 芝芝好d未呀? 仲有冇燒呀? 燒就好麻煩, 冇得返學又要請假睇住佢, 昨晚去接沛希時, 佢都有講俾我知, 芝芝病走左, 係咪感冒呀? 俾佢飲多d水, 可唔可以加d維他命c俾佢飲呀, 好快d架, 係wor, 唔記得同你地講, 可以帶個水壺返學校, 咁先生可以隨時俾佢地飲水, 好方便呀

樂熙媽媽, 我收到啦~vcd thank you

KooKoo

芝芝今朝都無返學,去O左婆婆處, 本來未睇醫生都還好D ,睇完食o左藥好似重差左,佢主要都係喉嚨發炎引起發燒,先生叫佢休息下war,佢都好疲倦. :cry:  :cry:

anna, 叫婆婆俾多d水芝芝飲, 同埋訓多d, 咁你今晚再同佢去睇多次, 問醫生點解食左葯仲差左.

KooKoo

等芝芝佢食完今次療程, 我諗下次會換醫生 :evil:

星期五學校唔開,沛希邊個湊 , 使唔使請假

個日佢爹地請全日, 我就半日.

樂熙媽媽, 你收唔收到jessica個e-mail呀? confirm左啦, 1:30-3:00pm, 你記唔記得個lunch meeting係點lunch法呀, 係各自買定係返左去先再叫外賣呀?

anna, 今日芝芝好d未呀, 仲有冇發燒呀?

Hi KooKoo

I have received the e-mail. As I remember, they will order some food and we share the bill.

Grace
Grace Lee

咁到時見啦.

係呀仲有18/12黎唔到呀, 個日佢爹地要返工, 得我1個帶沛希, 唔掂呀
‹ 上一主題|下一主題