用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到根德園報名表喇 ~~
樓主: zoesychan
go

收到根德園報名表喇 ~~ [複製鏈接]

any song, up to your kids...
btw, i passed the birth certificate of my friend to school on 5 Oct (my daughter is K1 student in KV) & just received the applicantion form on today...
原帖由 Karen2009 於 09-10-12 23:21 發表
甘到底係唱英文歌定中文歌呀? 唱 ABC song 得唔得呢?

咁我想問問如果識唱歌,但係超細B(11月尾),咁會唔會收既機會率高d....

原帖由 HebeMama630 於 09-10-12 23:40 發表
any song, up to your kids...
btw, i passed the birth certificate of my friend to school on 5 Oct (my daughter is K1 student in KV) & just received the applicantion form on today...

回覆 8# fafa_yim 的文章

我在9月30日寄出, 今日12號都未收到. 今朝打電話問, 佢地話收到好多信, 未0甘快處理好, 如果呢個星期都收吾到, 再打比佢地WOR. 我的係大仔 (07.03)
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

你地有無check下支票過左數未,我仲未過數,真係驚寄失.我係5/10寄

我估早寄可能會遲收到form,因為D信在最底呢!(我30/9寄,現在仍未收到form)

我都係9月30日寄, 係星10月9日收到, 我個仔係8月出細的.

我都係9月30日寄出的,到今日都未收到,我老公昨日都check過張未過數,都好怕會寄失.我個仔係大仔,如果今個星期都收唔到就打去問下學校,係咪打返電話錄音個個電話號碼就得?定係有第二個號碼可以打?

原帖由 beansan 於 09-10-13 00:46 發表
我在9月30日寄出, 今日12號都未收到. 今朝打電話問, 佢地話收到好多信, 未0甘快處理好, 如果呢個星期都收吾到, 再打比佢地WOR. 我的係大仔 (07.03)

回覆 61# HebeMama630 的文章

我仔仔好多歌都識唱, 唱中文歌好d, 定係英文歌好d, 仲會考d ?                               另外住新界區地址會唔會有影響收生, 係未一定收住九龍塘優先.

我都已經收到表格, 有無媽咪知面試時系用中文定英文的呢?  定系有得簡架?

請問係吾係在11月14日INTERVIEW, 因為今日未收到信. 我都想知係吾係單獨INTERVIEW的或是家長可以陪同的? thank you!
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

幼稚園好似無分校網的, 所以住址好似吾影響的. 到小學時才會計分的, 因為要在同一個校網內.

如果我今日先寄出, 仲有無機會呢 ?

我覺得用$30換一個機會, 是值得的. 就算吾OK. 都係$30. 試下啦..

原帖由 Tabobo 於 13-10-2009 15:51 發表
如果我今日先寄出, 仲有無機會呢 ?

beansan

你今日收到信未??

簽名被屏蔽

still can. Post letter to KV with return envelop, birth cert and $30 cheque in October. Details can call KV.
原帖由 joys 於 09-10-13 17:06 發表
請問是否己過取application deadline?

謝謝!

醒目開學勳章

無得選,
中文 interview

原帖由 24112006 於 09-10-13 12:05 發表
我都已經收到表格, 有無媽咪知面試時系用中文定英文的呢?  定系有得簡架?

醒目開學勳章

我細仔都係11月14日 interview,
不過, 我諗唔止得一日

interview是家長同小朋友一齊

原帖由 beansan 於 09-10-13 13:48 發表
請問係吾係在11月14日INTERVIEW, 因為今日未收到信. 我都想知係吾係單獨INTERVIEW的或是家長可以陪同的? thank you!

應該係14同15日, 我個仔係15號9am, 家長陪同interview

我9月30日寄出,到今日都未收到表, 張票又未過數,都唔知有冇寄失添.......
‹ 上一主題|下一主題