用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 有關面試
樓主: 龍婆
go

有關面試 [複製鏈接]

唔好意思忙記介紹自己,我係Brian ma,各位你好呀:D

雖然話帶兩本書, 不過其實我一早brief左阿仔面試時只需要讀其中一本就得啦! 所以基本上佢對最鍾意ge一本已滾瓜爛熟.
分數呢個問題, 除非係學校職員, 根本無可能知道, 但林校長曾在一公開場合說, 通常老師比高分的學生, 跟她的心水都會好吻合喎.

原帖由 brian8676 於 09-10-9 15:40 發表
我個仔都係任佢揀一本書要讀兩版,完成後呀仔話個個都有張黃色紙,但其他的小朋友寫乜東東他不知道,我見還釘有一張細紙仔印着"擁抱挑戰"。還想請問有無人知第一次見老師考中英數是怎樣計分的,如老師(分數)+校長(分數),咁幾 ...

您囝囝好叻呀!識答用磁力 ...佢有冇話見老師當天老師比左幾分佢 ?
幾多分至係滿分呢 ?

原帖由 foster_ma 於 09-10-9 00:23 發表
我個仔見林校長那天,除了叫他用口語化講頭三版的故事書,還拿了隻恐龍玩具出來問:「究竟隻恐龍有乜嘢地方錯咗?」 我個仔第一個舉手回答,並把它們砌返啱位置。跟著校長問:「除了用膠水黏實,仲有冇其它方法?」他又係第一個舉手, ...

原帖由 肥司拉 於 09-10-11 09:32 發表
您囝囝好叻呀!識答用磁力 ...佢有冇話見老師當天老師比左幾分佢 ?
幾多分至係滿分呢 ?

亞仔話 First Interview 時老師寫咗 13 然後圈住, 唔知多分定少分

Do you think there might be a difference if you bring a book from the library and really a book from home? I think the principal really encourage the habit of reading. If the two are just books from a library, will she think it's definitely the parents' effort to drill the books, not really a habit of home reading.

原帖由 nb7002 於 09-10-9 00:33 發表
我個仔都係今日下午見校長and副校長,任佢揀一本,讀咗兩頁,佢嗰group有玩遊戲喎

醒目開學勳章

我仔仔in完,佢話除了讀書外,重有問生活題、科學題和玩遊戲,佢重話林校長同佢講笑,好得意,不過佢忍住笑,因為要正正經經!
‹ 上一主題|下一主題