用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

SamMom,

.. 我想問你呀. .你做左張 maths ws 未. .??
我唔係好明點做啊... 你可以講我知嘛 ..???
thanks
Josephine :-P

原帖由 chingchingmama 於 09-7-28 22:59 發表
bbqueen

Eat more and play more.  You are lucky to get a fine weather for coming week.

Not really, today it's still cloudy and one more thing to do is BUY more!

bbqueen,

真係估唔到呀! 你去玩仲帶埋notebook去? 去玩都不忘我地, 要上來分享下 咁你有無大出血呀? 日本有野便過香港咩? e家個exchange rate咁高? 有無日日去食seafood呀? d 海膽係唔係超正呀?

chingma,

想問下你, 咁你24/8係唔係同我地一齊上堂架. 要話俾佢地知, 留返個位俾你. 我已經講左, 留左我2個女個位咋.

carlily,

math有咩ws呀? 8來聽下, 睇下我女有無做?

ckckcktina

Yes, please ask them to keep a place for my girl, but must in the same class with yr one. okay?

Chingma

原帖由 ckckcktina 於 09-7-30 10:00 發表
bbqueen,

真係估唔到呀! 你去玩仲帶埋notebook去? 去玩都不忘我地, 要上來分享下 咁你有無大出血呀? 日本有野便過香港咩? e家個exchange rate咁高? 有無日日去食seafood呀? d 海膽係唔係超正呀? ...

We will go to otaru and try 海膽 tomorrow

chingma,

ok, 無問題啦! 一定會同班架, 因為佢係跟年級來分班架. so我地阿女一定會group埋同一班架, 我細女聽日返去, 我幫你留定個位啦. 你上堂果陣先叫阿女帶張票返去啦. 抬頭就跟學校個名寫就ok架啦. 有咩唔名, 你再打俾我啦

bbqueen,

講起就流口水. 吃多d啦.

原帖由 ckckcktina 於 09-7-31 10:33 發表
chingma,

ok, 無問題啦! 一定會同班架, 因為佢係跟年級來分班架. so我地阿女一定會group埋同一班架, 我細女聽日返去, 我幫你留定個位啦. 你上堂果陣先叫阿女帶張票返去啦. 抬頭就跟學校個名寫就ok架啦. 有咩唔名,  ...

你地係咁講, 究竟學乜? 可否講下滿足下我的好奇心.  

最衰日日都要返暑期班, 好多野都報唔到.

twu_hk

We are going to an English Camp which ckckcktina mentioned before at the last week in Aug, would you like to join?

Chingma

原帖由 chingchingmama 於 09-7-31 22:47 發表
twu_hk

We are going to an English Camp which ckckcktina mentioned before at the last week in Aug, would you like to join?

Chingma

而家日日都要返暑期班, 一三五游水, 都冇時間報其他, 你地玩得開心d啦.

twu_hk,

你幾時搬呀? 咁你阿女/仔返補習班好麻煩囉. 朝早要一早起身囉? 又要預時間搭車, 你妹home搭幾耐先到cwb架?

原帖由 ckckcktina 於 09-8-4 10:10 發表
twu_hk,

你幾時搬呀? 咁你阿女/仔返補習班好麻煩囉. 朝早要一早起身囉? 又要預時間搭車, 你妹home搭幾耐先到cwb架?

都要8月尾才可回家.

之前安排好一架車去的, 點知阿妹個司機7月尾停左牌,冇車搭.  試過搭的士拒載, 上到車又勁塞車, 個工人話個的士司機"xyz", 而家唯有迫MTR, 比佢地試下返工的真實苦況, 等佢地早d面對現實. 不過快過自己駕車, 半個鐘到達.

原帖由 twu_hk 於 09-8-4 13:50 發表

都要8月尾才可回家.

之前安排好一架車去的, 點知阿妹個司機7月尾停左牌,冇車搭.  試過搭的士拒載, 上到車又勁塞車, 個工人話個的士司機"xyz", 而家唯有迫MTR, 比佢地試下返工的真實苦況, 等佢地早d面對現實. 不過 ...

唔塞車要 7:30 am 前過咗 tunnel 先得, 其實搭 MTR 係最快 ga la......不過, 係幾迫 ga......

亞囡話好掛住 D 同學仔, 想快 D 返學 wor, 你哋買齊書未 ar?

原帖由 bbqueen 於 09-8-4 18:26 發表

唔塞車要 7:30 am 前過咗 tunnel 先得, 其實搭 MTR 係最快 ga la......不過, 係幾迫 ga......

亞囡話好掛住 D 同學仔, 想快 D 返學 wor, 你哋買齊書未 ar?

未買,諗住整好間屋先, 費事唔見.

如果唔係裝修遲左, 我都想搞個gathering, 一齊開心下, 我上年都有同幼稚園d朋友仔搞.

可惜而家居冇定所, 八月尾我又一定忙死, 買校服, 買書, 執屋, 拆箱..........實做死我. 不如ckckcktina做搞手啦, 你係專家.

twu_hk,

嘩..... 仲要咁早叫佢地去逼mtr, 你真係苦心.....

都好呀! 我女都話悶架啦. 不過我地最last個week會同chingma日日見哦.

一係搞響太古城去溜冰啦. 我地就食下野, 佢地就去溜. 一係就食完野俾佢地去玩. 你地覺得點呀?

bbqueen,

你返左來啦? 有無玩到唔願返來呀?

你有無咩提議呀? 我淨係8月最last個week唔得, 其他都ok. 一係就你arrange啦.

原帖由 ckckcktina 於 09-8-5 10:16 發表
bbqueen,

你返左來啦? 有無玩到唔願返來呀?

你有無咩提議呀? 我淨係8月最last個week唔得, 其他都ok. 一係就你arrange啦.

真係次次都唔願返來 ga

原帖由 carlily 於 09-7-29 20:32 發表
SamMom,

.. 我想問你呀. .你做左張 maths ws 未. .??
我唔係好明點做啊... 你可以講我知嘛 ..???
thanks

Carlily;

sorry 呀!而家先覆你,上星期一家去完布吉,曬到‘lone‘ 哂,向屋企抖左幾日先有心情上網 (當然又有帶佢地出去wet 喇!)

你係咪話派成績表個日派個張maths problem solving? 如果係的話,是要亞女自己想一些數目字,然後計下加埋係咪o個個數!

其他功課做梗maths and Eng...  中文岩岩開工 。
‹ 上一主題|下一主題