用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有沒有2009 小一家長 ( Hello) ?
樓主: CML2006
go

有沒有2009 小一家長 ( Hello) ? [複製鏈接]

醒目開學勳章

more...

http://www.learninggamesforkids.com/animal_and_nature_games.html

just say hello

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 CML2006 於 09-7-8 17:41 發表
其實你睇到嘅嘢我都睇到...  既然有家長覺得冇問題嘅我咪當睇唔到 lor..

以前曾經幫業餘話劇團做過少少編劇工作, 知道夾硬揾d對白黎講都幾辛苦.  

而且由始至終好似冇人講過 " 我冇做媒 ! "

**
...

真相大白了.

估唔到成 11個分身:tongue:

醒目開學勳章

係 12 個 呀....  應該仲有, 但可能唔同 IP...

**

原帖由 chan803 於 09-7-9 21:56 發表

真相大白了.

估唔到成 11個分身:tongue:

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 CML2006 於 09-7-10 12:10 發表
係 12 個 呀....  應該仲有, 但可能唔同 IP...

**

乜 bk 唔係要用 isp 的 email a/c 先可以登記到咩? 邊度搵咁多 isp email a/c 呀? 定係又轉咗例呀?

不過佢都叫做搵咗幾個潛在客戶 ge:D

醒目開學勳章

可能 "教育王國" 有唔同 system, 唔同要求...

**

原帖由 chan803 於 09-7-10 12:15 發表

乜 bk 唔係要用 isp 的 email a/c 先可以登記到咩? 邊度搵咁多 isp email a/c 呀? 定係又轉咗例呀?

不過佢都叫做搵咗幾個潛在客戶 ge:D

係呀, 所以我比囡囡現在已經參加o的小一暑假班, 有o的worksheet 做o下, 等佢適應先, 唔係到9月返學就會唔記得K3 o的野家啦!

起碼呢兩個月佢地小朋友都有o的野學o下先!

KadMum :-D

醒目開學勳章

大家好呀, 小女都係升小一, 大家可以交流下.

醒目開學勳章

Hello.....

仲有個幾月就開學喇 !

**

原帖由 raikkonen 於 09-7-20 15:52 發表
大家好呀, 小女都係升小一, 大家可以交流下.

+3金熱血 貢獻勳章

你地有無磅過 d 書幾重呀

我啱啱磅過, d 書 共重 3.9kg, 未計作業.

希望到時執完書包, 會輕返一半啦:)

醒目開學勳章

d 書 共重 3.9kg, 未計作業   ??

仲未計筆盒 / 水壺 / 小食盒 / 書套 / 手帕 / 吊飾 / 外套 / 遮 ....

我個女間學校開學至派書,  and...  我仲未買書包...

原帖由 chan803 於 09-7-30 14:21 發表
你地有無磅過 d 書幾重呀

我啱啱磅過, d 書 共重 3.9kg, 未計作業.

希望到時執完書包, 會輕返一半啦:)

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 CML2006 於 09-7-30 14:29 發表
d 書 共重 3.9kg, 未計作業   ??

仲未計筆盒 / 水壺 / 小食盒 / 書套 / 手帕 / 吊飾 / 外套 / 遮 ....

我個女間學校開學至派書,  and...  我仲未買書包...

...

希望到時學校有地方比佢地放文具 (e.g. 顏色筆) 啦, 唔使帶黎帶去:D

早排唔去書展睇 & 試? 唔使去唔同地方試唔同牌子 wor.

我買咗 spi active small, 重 900g

醒目開學勳章

學校應該有 locker, 不過我都放個筆袋入書包.

我地冇去書展, 我個女成口蛀牙, 我驚個女喺書展見到靚模食雪糕, 佢又要食!

( 我會按照原定計劃 8月至去睇&試, 有可能買"雪瑩mommy 嗰張, because $1200 好似平好多,  anyway 到時試咗先至决定...)

**

原帖由 chan803 於 09-7-30 14:54 發表

希望到時學校有地方比佢地放文具 (e.g. 顏色筆) 啦, 唔使帶黎帶去:D

早排唔去書展睇 & 試? 唔使去唔同地方試唔同牌子 wor.

我買咗 spi active small, 重 900g ...

醒目開學勳章

....  我想買 Charlie Brown 系列 ge 書包.

**

原帖由 chan803 於 09-7-30 14:54 發表

我買咗 spi active small, 重 900g ...
‹ 上一主題|下一主題