用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~ ...
樓主: snowball
go

呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~ [複製鏈接]

Thanks and please inform all your friends about this bad listed learning centre

原帖由 戴太 於 09-5-21 19:59 發表
我上網都有見過呢間機構. 我仲諗住帶個仔去暑期報名學朗誦.
好彩得你地提醒

運動方面

Hi;
我仔仔今年升k2, 老實講佢朗誦方面可能差d.., 但跑步體育方面應該ok, 其實各位家長可唔可以有呢方面的提點,有邊間或機構有呢方面的比賽, 等仔仔可以有機會攞多幾張cert, 或者其實運動呢方面學校面試計唔計架?
(當然唔好係掠水果d啦!)
Tks!

我的小朋友也參加過北大的比賽, 但又未覺得差得那麼嚴重, 所有賽果也是現場宣佈和計分, 也不可以太過離譜,
如果覺得北大的比賽不公平, 我覺得香港幼兒藝術節, 更加黑暗, 所有得獎成績要一星期後上網公布, 都完全沒有監管.
沒有人知道得獎者的表現, 有沒有出席過比賽也不知道.

也可以參考:
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1689213&extra=page%3D1

如果你參加過北大香港兒童奧林匹克運動會2009”, 就知佢地點衰同點冇品

原帖由 ttbb 於 09-5-22 15:29 發表
我的小朋友也參加過北大的比賽, 但又未覺得差得那麼嚴重, 所有賽果也是現場宣佈和計分, 也不可以太過離譜,
如果覺得北大的比賽不公平, 我覺得香港幼兒藝術節, 更加黑暗, 所有得獎成績要一星期後上網公布, 都完全沒有 ...

簽名被屏蔽

Hi, snowball,

Would you please pm the name and address of the centre. Many thanks for your alert
.

原帖由 snowball 於 09-5-22 16:31 發表
如果你參加過“北大香港兒童奧林匹克運動會2009”, 就知佢地點衰同點冇品

好彩有人講出來,唔係仲多人比佢地呃

醒目開學勳章 王國長老

平心而論, 咁又無咁衰, 我女都係讀直資學校的, 有學生o係北大比賽拎到獎, 都會公佈(同校際一樣)
不過北大呢間野.........我都join過佢地比賽, 真係非常混亂(中小幼全部比賽撈亂黎), 又做妹(雖然我女都拎過第2), 個個講起都鬧..........
我會咁睇, 人人都知校際o係香港最有公認性(除左d國際性大比賽啦), 做家長既, 邊個唔想小朋友得獎? 不過比賽經驗係要靠累積的, 如果靠一年去一次校際累積經驗, 太慢了, 所以其他"蚊型"比賽都要join下呢
原帖由 snowball 於 09-5-19 04:29 PM 發表
屬唔屬於北大我就未check 到(將會send email去問北大),不過就真係未見過任何文年証明佢同北京大學有關. 最重要係由佢地頒既Cert 跟本就不獲本地既直資同私校小學所承認, 即係話只你一張廢紙!...

Hi Smileo,

本人的囝囝在2月份參加恩X斯舉辦之田徑比賽,安排得幾好,無snowball講嗰一間教育機構咁亂,所以我囝囝繼續參加恩X斯5月31日在灣仔運動場舉辦之田徑比賽,你可以自己睇睇是否適合你囝囝。

呢個係張CERT認受性既問題, D私校同直資根本就唔知呢個係咩比賽, 又點會承認呢D所謂既CERT 呢?  

原帖由 Charlotte_mom 於 09-5-23 13:26 發表
平心而論, 咁又無咁衰, 我女都係讀直資學校的, 有學生o係北大比賽拎到獎, 都會公佈(同校際一樣)
不過北大呢間野.........我都join過佢地比賽, 真係非常混亂(中小幼全部比賽撈亂黎), 又做妹(雖然我女都拎過第2), 個個 ...

Please check pm

原帖由 大肚腩媽咪 於 09-5-23 23:55 發表
Hi Smileo,

本人的囝囝在2月份參加恩X斯舉辦之田徑比賽,安排得幾好,無snowball講嗰一間教育機構咁亂,所以我囝囝繼續參加恩X斯5月31日在灣仔運動場舉辦之田徑比賽,你可以自己睇睇是否適合你囝囝。 ...

原帖由 wootaitai 於 09-5-22 16:50 發表
really?  
幼兒藝術節 音樂比賽 也一樣嗎?

have entered into another competition arranged by the same organization next week...

i want to know too.

醒目開學勳章 王國長老

我女學校無呢個問題, 我亦見蘇淅既同學參賽, 老師帶住tim......
原帖由 snowball 於 09-5-24 01:53 PM 發表
呢個係張CERT認受性既問題, D私校同直資根本就唔知呢個係咩比賽, 又點會承認呢D所謂既CERT 呢?  

回覆 3# 大肚腩媽咪 的文章

謝謝你大肚腩媽咪, 請問恩x斯是什機構?有冇網址或英文名字可以比我容易D揾吓?

回覆 1# smileo 的文章

各位國民;
請諒解我係新加入的,可唔可以話我知一下乜野係 "M" , many thanks!

回覆 1# smileo 的文章

唔好意思,我係想問" PM " 代表乜野?

PM = Personal Message

原帖由 smileo 於 09-5-25 13:34 發表
唔好意思,我係想問" PM " 代表乜野?

原帖由 mushroomcat821 於 09-5-23 02:05 發表
好彩有人講出來,唔係仲多人比佢地呃
‹ 上一主題|下一主題