用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 漢華中學(小學部) 09年小一家长交流下
樓主: hellobaby
go

09年小一家长交流下 [複製鏈接]

請問明天需唔需要帶書包呢?

原帖由 Carol88Chan 於 09-9-29 12:17 發表
請問明天需唔需要帶書包呢?

我想不用, 因为明天是看升旗和大食会, 不用上课, 不用带书. 我会俾个袋佢带食物, 水回校.

... ... ... ... sorry wrong message

「祖國之光---海陸空軍備模型文化藝術展」

於10 月9 日(周五)至11 日(周日)假香港小西灣富欣道3 號漢華中學展覽。期望通過展示祖國軍
隊現代化建設的嶄新面貌,體現國家科技發展的巨大成就,從而加深社會各界尤其是青少年的
國家觀念和民族意識。

現誠邀 閣下和你的親友出席此活動。你們的蒞臨定能使展覽倍添光彩!
活動詳情如下:

1、開幕禮
日期時間︰2009 年10 月10 日(星期六)上午10 時正
地期時點︰香港柴灣區小西灣富欣道3 號漢華中學
主禮嘉賓︰ 中央駐港聯絡辦港島工作部副部長劉林先生、立法會議員葉國謙 GBS 太
平紳士、東區民政事務助理專員謝凌駿先生、東區區議會副主席鍾樹根
BBS 太平紳士、香港東區各界協會會長曾向群區議員MH

2、展覽
日期及時間︰2009 年10 月10 日至11 日上午10 時至下午8 時正
地 點︰香港柴灣區小西灣富欣道 3 號漢華中學

3、播放 “和平使命” 軍事演習紀錄片
播出時間︰10 月10 日至11 日上午10 時至下午8 時
(每隔1.5 小時重複播放)

地出時點︰香港柴灣區小西灣富欣道3 號漢華中學
參加者可獲贈送精美場刊及小禮物一份。

小一同學仔你地派番哂d評估卷未呀? 聽講小一d野深左唔知係唔係呢!

小二份英文測試卷有成9張....但d圖同d字都較大, 我估若縮番細d字同圖 ....會同出面d 學校差唔多5-6張掛.

十一月三日東區小學校際游泳比賽, 今年我地第一年參賽都有奪金牌!  真係要恭喜果位小朋友....

回覆 1# hoichun 的文章

呢兩日都派番評估D卷,亞囝成績都唔錯,有D科都可以攞到滿分,比我預期的要好。我覺得評估D卷都唔算深,如果平時上堂留心,同埋肯吓溫書,攞100分都唔難。但係我就唔知舊年小一的卷,所以唔知今年算唔算深。

哇~~小二英文科有成9張紙咁多? 咁內容深唔深呢?

份卷學校收番.... 我d記性有限, 好似有 閱讀理解, 作句, ....等等 我就唔覺得太深 .

中文百達通 既 配詞馬拉松~~~請大家勇躍參加!!!!

原帖由 Carol88Chan 於 09-11-11 14:41 發表
呢兩日都派番評估D卷,亞囝成績都唔錯,有D科都可以攞到滿分,比我預期的要好。我覺得評估D卷都唔算深,如果平時上堂留心,同埋肯吓溫書,攞100分都唔難。但係我就唔知舊年小一的卷,所以唔知今年算唔算深。

哇~~小二英文科有成9 ...
‹ 上一主題|下一主題