用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】 08年9月讀小二ge家長入黎傾
樓主: HoneySeeSee
go

【KTS】 08年9月讀小二ge家長入黎傾 [複製鏈接]

heiheikeikei,

有人...有人...唔洗驚, 依度邊有鬼....

係p.2 的家長太叻了, 唔洗好似我咁, 上來找人幫啫...

真多謝妳過來"撐"場, 記住照住我哋班p.2

原帖由 heiheikeikei 於 08-11-17 22:54 發表
其...實....我係講嚟嚇下大家㗎咋

點知撞鬼 . . 我個仔同我講 聽日頭六堂都係唔洗做. . .

比你講中 真係有鬼 arrrrrrrrrr.

有無人呀 答下吖~~~~~~

...

我想問 ....

今朝係唔係哩度有post 叫HoneySeeSee check pm.....
原帖由 HoneySeeSee 於 08-11-18 23:40 發表
heiheikeikei,

有人...有人...唔洗驚, 依度邊有鬼....

係p.2 的家長太叻了, 唔洗好似我咁, 上來找人幫啫...

真多謝妳過來"撐"場, 記住照住我哋班p.2

...

哈哈哈....你都發現到呀!  我都是剛剛發現不見了, j2baba 整估我哋

j2baba,

check pm pls !

雖然有看你們的內容,但還是搭不上嘴,是我太out了吧!

原帖由 j2baba 於 08-11-19 12:16 發表
hhkk 你今次引唔到我出lai ga la

本星期為小二的課統,其實,除了上課時間表不一樣之外,還有什麼特別之處?????

chun媽,

於4/11的024通告- " 有關<課程統整>活動周通告 "中有解釋24/11 - 28/11主題 - 奧運仍接觸
本來我想copy & paste 比你睇, 但我唔識點攪,(無鬼用 he,he) 如果你找不到我可以e-mail比你
另有一張 通告001 都是有關這星期的户外參觀 - 東亞運動會展覽館

測驗後, 學校好似有好多活動喎, 我女不知幾開心

你仔仔嗰班擲咗雞蛋未, 我家已玩爛了5隻蛋, (daddy 3隻, 阿女1隻, 阿仔1隻) 死未 .... 不過, 我家d大同細都好喜歡玩e d 嘢

原帖由 chun媽 於 08-11-24 13:21 發表
本星期為小二的課統,其實,除了上課時間表不一樣之外,還有什麼特別之處?????

大家好...好耐冇入黎添...say 個 hi 先!
今次呀仔test成績麻麻...
被佢搞到冇勿心機!

Helen,

唔好唔開心啦!  

唔好剩係say 個 hi...
多d上來討論吓. 我哋都要加倍努力, 幫一幫佢哋囉. 老師話今年p.2佢哋仍然好似bb咁.

原帖由 Helen 於 08-11-25 15:38 發表
被佢搞到冇勿心機!

我也是, 之前花了很多時間跟他溫習,還是不理想,不過,我會想想問題所在,例如:中文這次閱讀理解有兩篇,比重較多,也是也失分所在(18分扣了14分),唯有多drill 此部分,數學則應用題失分,也要多drill,  老師說名次約為中等啦,也較去年為差!唉!
原帖由 Helen 於 08-11-25 15:38 發表
被佢搞到冇勿心機!

成績龍虎榜 has been posted in KTS webiste ~

http://www.ktsps.edu.hk/2/06_2_1.html

Thank you 你既安慰!

佢地呢個星期選左籃球培訓班成員,不過冇亞仔份,佢有d失望...
冇辦法啦,佢都冇學過...

原帖由 HoneySeeSee 於 08-11-26 11:07 發表
Helen,

唔好唔開心啦!  

唔好剩係say 個 hi...
多d上來討論吓. 我哋都要加倍努力, 幫一幫佢哋囉. 老師話今年p.2佢哋仍然好似bb咁.

Thanks for your information, 小桃兒! It is very good.

Last year, I think they don't have this information on the website.

原帖由 小桃兒 於 08-11-28 12:07 發表
成績龍虎榜 has been posted in KTS webiste ~

http://www.ktsps.edu.hk/2/06_2_1.html

Helen,

They had this information in their website last year. But it is difficult to search it out.

原帖由 Helen 於 08-12-3 14:04 發表
Thanks for your information, 小桃兒! It is very good.

Last year, I think they don't have this information on the website.

早晨!
亞仔參加左「一人一花」種植比賽,唔知佢會唔會種種下唔記得左,攪到盆花死鬼左呢...?!

我女舊年有參加。。但顆花無大過。。又無C
所以。。今日唔參加。。:loveliness:

原帖由 Helen 於 08-12-4 11:21 發表
早晨!
亞仔參加左「一人一花」種植比賽,唔知佢會唔會種種下唔記得左,攪到盆花死鬼左呢...?!

我哋上年都有種,亦同樣一直"無氣息", 今年阿女話要再接再厲, 有無人知e種花要點種呢? 希望種到1朵花出來都好, 比d鼓勵佢.

Helen : <<攪到盆花死鬼左>> 都唔只你一個, 大把同學都一樣, 都唔知點解依家入冬先派回來種, 我屋企夏天時好好太陽架, 一到冬天就曬唔到入屋, 盆花無得曬太陽,唔知得唔得?

我的兒子也沒有份,他長得不高,又沒有學過,當然無佢份!

原帖由 Helen 於 08-12-3 14:00 發表
Thank you 你既安慰!

佢地呢個星期選左籃球培訓班成員,不過冇亞仔份,佢有d失望...
冇辦法啦,佢都冇學過...mouth:" />

我家西斜,冬天仍有陽光入屋,但去年好似沒有開花????:(
原帖由 HoneySeeSee 於 08-12-5 09:24 發表
我哋上年都有種,亦同樣一直"無氣息", 今年阿女話要再接再厲, 有無人知e種花要點種呢? 希望種到1朵花出來都好, 比d鼓勵佢.

Helen :  都唔只你一個, 大把同學都一樣, 都唔知點解依家入冬先派回來種, 我屋企夏天時好好 ...

KTS P.2 家長幫幫忙!

小兒今天沒有派英文GP 比佢, 佢話班上有6-7位同學也沒有, 佢已同老師講了又叫佢回家搵吓, 請問有沒有家家可以 E-mail P.9-10 比我呢!  THANKS !
‹ 上一主題|下一主題