用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南N班面試
樓主: carmenleung
go

九龍塘迦南N班面試 [複製鏈接]

我都係呀,今天收到信,亦都係下午班,不過我都會去交註冊費先!你呢?未知會否和你的小朋友做同學仔?
原文章由 Aubaby 於 08-2-18 18:58 發表
Just received an offer letter from金巴倫道, but pm class only.

Still not sure whether we will pay the registration fee.  In fact, we have registered another school before.  My hubsband prefers that one but the tuition fee is too expensive.  Besides, I live in Tsuen Wan. It seems that it is too far away for us.  

I am still struggling.  

原文章由 carmenleung 於 08-2-18 21:32 發表
我都係呀,今天收到信,亦都係下午班,不過我都會去交註冊費先!你呢?未知會否和你的小朋友做同學仔?

我地都收到信, 又係下午班, 有d失望, 如果係上午班, 我地都會考慮, 但下午班就要再諗諗先, 唔知係唔係我地遲左報, 上午班已經full左呢

原文章由 carmenleung 於 08-2-18 21:32 發表

其實兩間都係迦南, 冇大分別, 只係自己覺得九龍塘校舍比較大, 多d戶外地方玩, 入到去感覺冇咁逼, 而交通方面, 藍田係近d, 唔駛搭咁耐校車, 但若有時要我親自到學校接仔仔, 去藍田嗰間反而唔方便, 因為唔近地鐵, 又唔知可以搭セ嘢車, 上次去交留位費行到我身水身汗嗌晒救命

原文章由 308 於 08-2-18 17:05 發表
siu_mei,

我都係住TKO的, 你BB幾大呀, 我仔仔係0703o既 BB, 我都想幫阿仔報迦南n1呀 (09年讀), 想問o下九龍塘 & 藍田分校有何分別? 為何很多人會揀九龍塘分校呢? ...

回覆 #21 panhmc 的文章

hi, my son is also 1206, i just apply Cannon n1 for march 2009, am i too late???

我問過窩打老道迦南個miss話佢地係特登開班俾細B ga,(我呀b09年1月開學, 係0612超細b) 個人覺得咁樣安排幾好, 因為如果係插班, 相比起個d九月已經開學既呀b, 佢會學得慢,例如自理能力方面, (我未sure佢返學前會唔會成功介片) 因為可能其他小朋友都識而佢又咩都唔識,  我怕會打擊佢自信心,而我個friend問過金巴倫道個邊話係無咁既特別安排.同埋佢因為特登開班, 可能會有多d上午班位都未定, 因為咁, 金巴倫道個邊叫我19/4去interview, 我諗都唔會去lu.

[ 本文章最後由 TaTa83 於 08-2-19 23:16 編輯 ]

原文章由 siu_mei 於 08-2-19 13:22 發表
我地都收到信, 又係下午班, 有d失望, 如果係上午班, 我地都會考慮, 但下午班就要再諗諗先, 唔知係唔係我地遲左報, 上午班已經full左呢

Me 2 . AM class preferred. Will you register?

其實你地覺得下午班有咩唔好呀?
原文章由 mark2006 於 08-2-20 09:29 發表

Me 2 . AM class preferred. Will you register?

my son is 06/06, i recieved the letter, is AM, any parents also N1 am, let's chat!!

我個仔都係am 班, 又係0606 bb wor!!  nice to meet u!
原文章由 ivylan923 於 08-2-21 23:59 發表
my son is 06/06, i recieved the letter, is AM, any parents also N1 am, let's chat!!

咁又幾好wor, 因我個b 係0611b, 都係細b, 想問下e + 仲有冇得報, 有冇電話網址可查詢?
原文章由 TaTa83 於 08-2-19 23:09 發表
我問過窩打老道迦南個miss話佢地係特登開班俾細B ga,(我呀b09年1月開學, 係0612超細b) 個人覺得咁樣安排幾好, 因為如果係插班, 相比起個d九月已經開學既呀b, 佢會學得慢,例如自理能力方面, (我未sure佢返學前會唔會 ...

不過我arm arm 問過lu, 佢話唔係特別開班, 只係下學期(1月)先插班咋

原文章由 ahschan 於 08-2-22 10:46 發表
我個仔都係am 班, 又係0606 bb wor!!  nice to meet u!

ivylan923 and ahschan :
How are you ?
我囡囡係07/06, n1 am 交咗留位費啦! 請問幾時開學呢?

原文章由 231423JY 於 08-2-26 13:17 發表
不過我arm arm 問過lu, 佢話唔係特別開班, 只係下學期(1月)先插班咋

唔係喎, 淨係窩打老道個間至係喎, 我交報名費個日個miss係咁講.

係呀, 我打電話去窩打老道呢間問ga, 佢話 1 月係下學期ge插班wor
原文章由 TaTa83 於 08-2-26 22:47 發表

唔係喎, 淨係窩打老道個間至係喎, 我交報名費個日個miss係咁講.
‹ 上一主題|下一主題