用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 九龍禮賢07 - K1
樓主: violin
go

九龍禮賢07 - K1 [複製鏈接]

原文章由 大B_mama_小B 於 07-9-11 11:35 硐表
係呀!得第一天有打電話lai交代幾句, 之後都唔知佢番學情況 我都想打電話問下?!

唔係老師同家長要多交流咩 一星期係手冊寫都唔夠假, 重要係新學期, 咁奇怪 ...

我一個電話都未收過!
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

我呢幾日係帶半個雪方蛋糕+提子/烚蛋1隻/蛋糕仔+提子
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

原文章由 gracelam 於 07-9-11 12:04 硐表
我呢幾日係帶半個雪方蛋糕+提子/烚蛋1隻/蛋糕仔+提子

好豐富喎!

原文章由 violin 於 07-9-11 11:50 硐表
係啦, 我諗住過多兩日打電話比黃老師問吓, 想問吓你哋校車放學有冇遲架,

係遲都係5-10分鐘之內, 你哋遲得多唔多呀

我都係遲10分鐘到, 不過要1:15先到, 都幾耐!

原文章由 大B_mama_小B 於 07-9-11 14:52 硐表

係遲都係5-10分鐘之內, 你哋遲得多唔多呀

等我都準備下d生果比囡囡返學先

同埋我都係一次都無收過老師的電話, 我都好想知佢返學係點, 有無喊

原文章由 LuLuBB 於 07-9-11 18:14 硐表
等我都準備下d生果比囡囡返學先

同埋我都係一次都無收過老師的電話, 我都好想知佢返學係點, 有無喊

我到現在都收不到老師的電話, 亦好想知囡囡在學校的情況, 唔知有冇其他幼信班家長有收過老師的電話呢?  不過每晚我都問囡囡在校有冇哭, 她只說冇呀!再問其他事情, 她就不理我, 真是給她激死。:tongue: :tongue: :tongue:

我今日打了給老師啦...老師話打算觀察多一兩個星期,就會打俾我地傾下...今日我就同何老師傾了五分鐘度,感覺佢已好熟識晴晴,同埋都關心晴晴,可能晴晴是班中唯一一個四眼妹啦...
佢話我知晴晴只係有時未能跟上一些課室的常規,分組時會去另一組找其他組的小朋友玩,其餘的時間都ok....

而日程大約就會先唱歌,跟住就分三組,由老師帶去公園玩,跟住就有講故事教學咁,食點心前就去洗手間...

另外我估有小休的時間,因為我個囡琴日無端端自己係度講:好,而家伏低休息一陣....

我今日都打左比老師, 佢都係好熟識堯堯, 堯堯都係成日走左去另一組, 未到佢都走定出去 不過老師話過多一兩個月佢就會慣, 識得跟組KA WO

原文章由 Smilesun 於 07-9-12 16:32 硐表
我今日打了給老師啦...老師話打算觀察多一兩個星期,就會打俾我地傾下...今日我就同何老師傾了五分鐘度,感覺佢已好熟識晴晴,同埋都關心晴晴,可能晴晴是班中唯一一個四眼妹啦...
佢話我知晴晴只係有時未能跟上一些課室 ...

原文章由 LuLuBB 於 07-9-12 17:17 硐表
我今日都打左比老師, 佢都係好熟識堯堯, 堯堯都係成日走左去另一組, 未到佢都走定出去 不過老師話過多一兩個月佢就會慣, 識得跟組KA WO

尋日收到手冊,話要交個膠樽返學校做勞作,但係今日放左係書包,但係放學後仍然在書包,係唔係太早交?
你地有冇參加家長班呀?

原文章由 hlbaby2004 於 07-9-12 17:29 硐表

尋日收到手冊,話要交個膠樽返學校做勞作,但係今日放左係書包,但係放學後仍然在書包,係唔係太早交?
你地有冇參加家長班呀?

今日已簽回條同手冊, 但回條收o左, 手冊仍然o向書包
hlbaby,
個樽你有冇寫名 如果有就奇怪喇..... 老師今日應該有開佢地書包收野, 因為今日收o左我地張回條bor. 我地唔參加家長班(雖然topic好吸引), 因為我地sunday要返教會

[ 本文章最後由 gracelam 於 07-9-12 21:25 編輯 ]
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

原文章由 gracelam 於 07-9-12 21:23 硐表

今日已簽回條同手冊, 但回條收o左, 手冊仍然o向書包
hlbaby,
個樽你有冇寫名 如果有就奇怪喇..... 老師今日應該有開佢地書包收野, 因為今日收o左我地張回條bor. 我地唔參加家長班(雖然topic好吸引), 因 ...

手冊應該逢星期一老師會收,星期二派番比學生(連通告),但唔清楚其他日子本手冊放係書包,定擺係屋企!?

個樽我已貼上姓名sticker,唔知點解今日冇收? 而個通告袋就收左!

我都簽左通告回條,我地參加家長班,因好吸引! 但係我地都要返教會,我地返早堂,10:30a.m.返到學校都幾趕! 但最大一個問題係宜家我地返緊主日學,要上到12月中,而主日學時間就撞正10:30a.m.,所以我係回條上寫明要12月中開始才可上家長班,唔知學校比唔比!?

我上星期五已交了膠樽,因為我老公上星期四聽到老師講,以為要星期五交,攪到我地星期四晚突登去七記買野飲,仲要好夜先飲...

我見到個家長班的時間時都覺得好奇怪,好似預d家長係無返教會咁...不過好似好多時都係咁,舊年面試的時間啦,註冊的時間啦,上次家長會的時間啦...都好似唔係從方便家長的角度出發咁...不過今次可能佢地的對象係一些未信主或沒有返教會的家長啦...

morning

我都有參加家長班, 因為都幾吸引, 帶埋亞女返去, 當學下野LOR

其實我都好想參加家班, 不過真係撞到正返教會d時間,所以唔可以參加

其實學校可以安排d好d時間, 可以比要返教會d家長參加ma

個膠樽唔係19號先交咩?

今晚準備吓先!

原文章由 hlbaby2004 於 07-9-12 17:29 硐表

你地有冇參加家長班呀?

ee我都未交膠樽tim ...等我今晚都要準備定先!!
我都決定參加家長班,今日已比回條學校...
但...請問費用是幾時交let 支票台頭開ma 名let 因通告內又無提及台頭名   請問有無mami知呢~thx~

07 ~ Aug ~ 2004 {Christy芷晴}~ 出世 la...

大家好!

我都好想參加,但撞正倩如學跳芭蕾舞嘅時間,我都想改跳舞嘅時間去參加家長會,但看見只有60個位,所以等明年再決定啦!

倩如昨晚開始發燒 ,所以今日無番學,我奶奶話可能在校車上凍親喎,你哋有冇比外套她們上校車時著的,如果叫校車ee在上落車時幫佢地著外套,是否不麻煩呢

Smilesun: 小女倩如坐在你女女左手边,多多指教。

Bertha
Bertha Lam 8-)

原文章由 BerthaLam 於 07-9-13 13:45 硐表
Smilesun: 小女倩如坐在你女女左手边,多多指教。

你好呀...
你又會知道我囡囡坐係你囡囡隔離...多多指教呀...希望佢地成為好同學啦...
我叫晴晴問隔離個小朋友叫咩名幾日,佢日日返到來都話唔記得問架...

幼信班有無家長參加家長班呀
‹ 上一主題|下一主題