用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 青X琴行
樓主: a12345678
go

青X琴行 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 青X琴行

今日我個小朋友在葵芳那間學畫畫同鋼琴,她說老師很疼愛她,而且今天她自動要求留至3:30才肯走 (原本是半天的即1:30要走),所以真係一間間的。

雖然我都聽過很多關於該琴行的負面消息,但我小朋友自從上年在那兒學畫畫後就一直至今,沒有什麼大件事或不開心的事發生 (當然小朋友間中扭計實有),最緊要教她畫畫和鋼琴的老師真的很好,令我好放心。

至於老師的quali,我也沒有特別問,因為我覺得交得小朋友俾老師就要信任她們,當然每個家長都想知,不過小朋友回家後的表現和進步情況,都可以想到老師的實力如何。最重要的是 : 有很高學歷的老師未必懂得教,學歷符合教學資格的老師(即不是特別高quali)可能懂得有效地教導和引導小朋友。

不過bambi您所經歷的都好騎里wor

Bambi 寫道:
又等我黎講下.
我之前都有諗過俾我仔去紅磡果間學琴, 但問完之後都唔諗啦. 佢有2個職員向度, 我問佢d老師係咩quali就答唔出, 只係大家眼望望, 重話你只係一級, 教到架啦, 無問題! 我話o甘即係有咩quali, 無理由講唔出, 其中一個就示意我行出window睇睇出面貼著咩, 係院長個介紹, 原來裏面其中一個職員就係院長, 我問係咪即係院長你教, 佢又話要貴d......
總之我就覺得整個過程好騎厘.
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

WOW, thanks for sharing. It is not easy to find a nice place to learn piano!

醒目開學勳章 貢獻勳章

為我而言,我覺得青苗都算適合我個小朋友。

I think it a nice place to lean (for my kid)
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心
‹ 上一主題|下一主題