用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 德望 vs 聖瑪利
樓主: fionwong2707
go

德望 vs 聖瑪利 [複製鏈接]

Re: 德望 vs 聖瑪利

FUNG12345 寫道:
[quote]
wildberries 寫道:
St. Mary's vs Heep Yan, which one do you prefer more?

hy全面好多, 不過st mary成績好少少[/quote]

除0左家長自己0既意願, 都要照顧一下小朋友0既喜愛, 我個女就話一定唔著旗袍!

[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

木土土 寫道:
港隊任何一項都得嗎? 體操港隊ok嗎?

[quote]
[quote]
flowerlily 寫道:
各位,
借這裏詢問一下, 由其它小學考上DGS機會有幾大?如在運動方面入了港隊, 又曾代表香港出賽, 會有幫助嗎?聽聞DGS, HEEP YAN分兩類學生, 一是學術精英, 一是運動精英,另會有老師為運動精英學生補課. 不知是否屬實.請問有無家長可以報料呢? 謝!

如果係港隊, 機會梗係大啦, 重代表過hk, 應該入硬
重有第三類, 玩音樂o既
有冇補課就唔知, 有o既機會大d[/quote][/quote]
DG有玩體操, 應該會收瓜

I know a few girls also have the same comments.   

[/quote]

除0左家長自己0既意願, 都要照顧一下小朋友0既喜愛, 我個女就話一定唔著旗袍!
     [/quote]

其實旗袍有咩問題??=.=
我覺得幾靚

wildberries 寫道:
I know a few girls also have the same comments.   

[/quote][/quote]

我知一個體操港隊只是叩門去了聖母玫瑰!

木土土 寫道:
港隊任何一項都得嗎? 體操港隊ok嗎?

[quote]
各位,
借這裏詢問一下, 由其它小學考上DGS機會有幾大?如在運動方面入了港隊, 又曾代表香港出賽, 會有幫助嗎?聽聞DGS, HEEP YAN分兩類學生, 一是學術精英, 一是運動精英,另會有老師為運動精英學生補課. 不知是否屬實.請問有無家長可以報料呢? 謝!

如果係港隊, 機會梗係大啦, 重代表過hk, 應該入硬
重有第三類, 玩音樂o既
有冇補課就唔知, 有o既機會大d

DG有玩體操, 應該會收瓜[/quote]

FUNG 12345,

謝謝你的回應.
而學校分學術、運動兩類學生, 是否屬實呢?        

咁慘=.=
我真係未聽過港隊入唔到名校=.=
木土土 寫道:
我知一個體操港隊只是叩門去了聖母玫瑰!

之前咪答左有一d係玩音樂
所以分大約三類
當然會有d樣樣都唔得=.=
FUNG 12345,

謝謝你的回應.
而學校分學術、運動兩類學生, 是否屬實呢?        
‹ 上一主題|下一主題