用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 哈哈~買左新書包啦!!!
樓主: helenting
go

哈哈~買左新書包啦!!! [複製鏈接]

Re: 哈哈~買左新書包啦!!!

昨天我和囡囡特登出海運買了藍色的SEVEN書包,她十分喜歡.    

seven專門店係邊度呀?我都想去睇下

mingdo 寫道:
昨天我和囡囡特登出海運買了藍色的SEVEN書包,她十分喜歡.    
:-D :-D :-D :-D :-D

海運shop G45 ,TEL:23751137。
angesso 寫道:
     [quote]
mingdo 寫道:
[/quote]

我都想同大家分享我買了 SEVEN 的喜悅, 因為就算個女唔鍾意, 我都好鍾意    

我將個書包放在大頭相給大家看, 女仔書包只有相中的粉紅色/淺黃色和淺藍, 三種顏色都好靚   , 今天個 SALES 比了九折給我, 不過 ... 仍然是超貴   HKD890 ( 原價 ), 另有男仔款 HKD690 ( 原價 ), 還有一批新貨未返 , 不過 , 款式全部男仔款  

** 女仔袋只有一個 SIZE, 我個囡有 125 CM 高/瘦身材, 個書包略為大了少許, 但下學期應該會無問題.
** 書包淨重量約 1.5 LB, 真的好輕.
** 各家長購買時要留意水樽間位置, 女仔款 : 在側邊, 男仔款 : 有側邊放 ( 大 SIZE ), 有前邊底下平放 ( 細 SIZE )

"BAROCCO" - TEL : 23751137 海運中心 G45 鋪.

我覺得個書包真係好靚,但我唔會買,實在太貴啦   
同我覺得小學生唔應該用d咁靚既書包,普通而又輕又護背就ok.

相信好多 BK 家長多年來都在尋找價錢平而又輕又護背的書包, 奈何    , 如果有好提議, 不防介紹給我, 我都唔希望小朋友因為背上呢個書包而出現別樹一格/好型的思想出現.
** 我無同個囡提及書包價錢, 只同佢講個書包比用開的書包輕了二磅, 希望她能每朝輕鬆上學.

杰杰媽媽 寫道:
同我覺得小學生唔應該用d咁靚既書包,普通而又輕又護背就ok.

HY412 寫道:
相信好多 BK 家長多年來都在尋找價錢平而又輕又護背的書包, 奈何    , 如果有好提議, 不防介紹給我, 我都唔希望小朋友因為背上呢個書包而出現別樹一格/好型的思想出現.
** 我無同個囡提及書包價錢, 只同佢講個書包比用開的書包輕了二磅, 希望她能每朝輕鬆上學.

[quote]
杰杰媽媽 寫道:
[/quote]

即使告知價錢亦無妨,可襯機教導要好好愛護使用,同時一個書包如可用上2-3年,都算物有所值.不少小朋友年年換新書包,算起來,其實差不多銀碼.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我都去了海運買seven, 不過, 我無去到barocco, 我去了隔幾間shop買, 叫做dior, 因為, 我都去過barocco睇過, 不過, 我覺得個sales串串地, 問多兩佢都唔想答, 問佢係咪護瘠,佢又話唔知, 我同老公本來都想買, 但見佢d態度, 我地已經走啦, 後來見dior有, 個sales不知幾好, 仲叫我可以放d野入去試下, dior寫manthhen先有9折, 但我只有其他咭,sales也有比9折, 大家不妨留意下。

小甜 寫道:
海運shop G45 ,TEL:23751137。[quote]
angesso 寫道:
     [quote]
mingdo 寫道:
[/quote][/quote]   

YUNG媽,
你仔仔都係讀福祥街???

杰杰媽媽,
我非常讚成你既講法, 小朋友既書包應該係實用為主, 而唔係花"考"...太靚可能對小朋友未必係好事...

前幾日我都買左個seven書包比個女,依家有d後悔.....其實我比較鍾意粉色的款式,不過冇細size,得藍色紅帶款,新貨又話冇水壺位,個款又係差不多,亞女又話鍾意,於是乎買左個藍色返來。初頭覺得個款比較中性,唔錯;估唔到佢姑媽見到問做乜買咁男仔款,睇真D又好似喎,當時個sales又冇話係男仔款,只係猛sales我......你地覺得藍色紅帶係咪好男仔款呀?

seven個書包真係幾好,夠晒輕。前星期係吉之島買左個cxxxxxx,返到屋企比亞女揹,太重,又多扣,又大隻,都唔知點搞,於是乎我退左貨.......

請問大家有無seven個網址呀?

我想睇睇有咩款呀     

Betty28 寫道:
前幾日我都買左個seven書包比個女,依家有d後悔.....其實我比較鍾意粉色的款式,不過冇細size,得藍色紅帶款,新貨又話冇水壺位,個款又係差不多,亞女又話鍾意,於是乎買左個藍色返來。初頭覺得個款比較中性,唔錯;估唔到佢姑媽見到問做乜買咁男仔款,睇真D又好似喎,當時個sales又冇話係男仔款,只係猛sales我......你地覺得藍色紅帶係咪好男仔款呀?

相信我前天就買左你所提及的藍底、米字旗、紅色帶比我兒,個款係比較男仔。其實上星期有一個男底加上小量紅珠片的細碼,個售貨員會叫做女裝(我仲想買比個仔添)。

唔緊要啦,最緊要個女肯用咪得囉!

seven個書包真係幾好,夠晒輕。前星期係吉之島買左個cxxxxxx,返到屋企比亞女揹,太重,又多扣,又大隻,都唔知點搞,於是乎我退左貨.......
:  :

helenting,

係福祥街. :

helenting:

你個小朋友係咪9月會入讀福祥街馬頭涌? 我囡囡係呀, 有機會交流下呀!

helenting 寫道:
YUNG媽,
你仔仔都係讀福祥街???

杰杰媽媽,
我非常讚成你既講法, 小朋友既書包應該係實用為主, 而唔係花"考"...太靚可能對小朋友未必係好事...

YUNG 媽:
哈哈, 原來你都係, 好高興見到囡囡將來d同學仔, 唔知會唔會同班呢?

YUNG媽 寫道:
helenting,

係福祥街. :

請問元朗或天水圍有沒有賣seven的書包 或是屯門?多謝:
ty123

醒目開學勳章

冇架..only 銅鑼彎 or 尖沙咀
ty1234 寫道:
請問元朗或天水圍有沒有賣seven的書包 或是屯門?多謝:
我所愛既權權要結婚了

YUNG媽, 芯朗~~

真係好開心呀,竟然會係呢個topic度會撞到自己既仔仔囡囡讀同一間小學既媽咪,第二時開左學之後,希望仍然可以一齊繼續交流丫,因為我仔仔唔小心架,我成日都好驚佢會抄留功課或者做留功課之類既野..到時,大家一齊提點一下丫.

helenting:

我都係咁諗呀, 我囡囡的幼稚園校長話, 記緊認識d媽咪, 就係因為佢地仲細, 驚佢地抄留d, 所以為安全起見, 開學初期也要跟緊d, 哈哈, 保持聯絡啦。

helenting 寫道:
YUNG媽, 芯朗~~

真係好開心呀,竟然會係呢個topic度會撞到自己既仔仔囡囡讀同一間小學既媽咪,第二時開左學之後,希望仍然可以一齊繼續交流丫,因為我仔仔唔小心架,我成日都好驚佢會抄留功課或者做留功課之類既野..到時,大家一齊提點一下丫.

芯朗∼

一於咁話啦!!!

芯朗,YUNG媽∼

Please check pm~
‹ 上一主題|下一主題