用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06約克"N1"同學會
樓主: bie.
go

06約克"N1"同學會 [複製鏈接]

Re: 06年約克York"N1"媽咪交流站

bie.

毛巾盒連杯碟係一定買0架...... :cry:

因為我住沙田,校車要成七百八十呀,但係如果我住個度坐火車,買月票都係二百蚊,仲要係任搭,敢個工人就可以送完佢返學就番屋企,放學再接女女.我個度返學都係二十分鐘到.所以就ok.

但你住敢遠,就梗係坐校車,因為個度只係得又一城,就咩都冇,每日點可以等成三個鐘喎.如果唔係你會好辛苦0架 :cry:

你幾時要去註冊呀,學校約我個日我要返工呀,所以要打電話去改日子呀 :tongue:

我冇諗住返適應班呀,因為我個女女番開學,我諗都ok0既,你諗住點呀
懶惰人哪,你去察看螞蟻的動作就可得智慧.螞蟻沒有元帥,沒有官長,沒有君王, 尚且在夏天預備食物,在收割時聚斂糧食.懶惰人哪,你要睡到幾時呢?你何時睡醒呢?再睡片時,打盹片時,抱著手躺臥片時,你的貧窮就必如強盜速來,你的缺乏彷彿拿兵器的人來到。    箴言  6:6

小咪仔:
唔該晒小咪仔,我仲以為杯碟連毛巾盒可以白自備添,

咁好$200任搭,我地鐵成人$8.2小童4.1一日來回一次都成24.6再x20日要492蚊.如果搭校車就$860一個月都係便宜$368蚊,計落真係坐校車好過,唔駛日日接送咁煩

25/4號3:00pm註冊

心妍應該會返適應班

bie.

係呀,所以你都係比女女坐校車較好....如果唔係你就會好辛苦0架. :

心妍返適應班 都好0架,因為可以等佢適應下,你估你女女會唔喊呀la 我個女女開頭都有哭呀.不過好彩只係一日.唔係都唔知點算.

心妍幾時返適應班 呀 ?
懶惰人哪,你去察看螞蟻的動作就可得智慧.螞蟻沒有元帥,沒有官長,沒有君王, 尚且在夏天預備食物,在收割時聚斂糧食.懶惰人哪,你要睡到幾時呢?你何時睡醒呢?再睡片時,打盹片時,抱著手躺臥片時,你的貧窮就必如強盜速來,你的缺乏彷彿拿兵器的人來到。    箴言  6:6

小咪仔
心妍5/7返適應班
該用戶已被刪除

Lam&HimM ,

適應班:
日期:七月五日至七月二十六日(一,三,五)
時間:9:15-11:45
費用1800
(包括茶點供應及活動材料)

你應該收到信0架0刺,如果唔係快d打電話問下呀.

Lam&Him M:
sorry啊!e家才得閒上綱,今日去咗街,
你末收信係咪因為面試時,係最後一批嗎?所以e家仲未收信呢?適應班小咪仔都介紹咗啦!

一共有5張紙

1.訂校服..運動服..書包及茶杯袋...毛巾盒連杯碟

2.留位費1690巳扣除已繳付之留位費660

3.2張有關適應班嘅介紹及回條7月份共上10堂1800蚊

4.1張褓姆車收費表

5.1張褓姆車服務委託書

我今日打去學校問佢幾時開學,因為要填搭褓姆車日期

學校話10/8開學返1,2小時,24/8開始正常3小時

你有冇諗住返適應班啊!

我25/4號2:30pm要註冊啦!你幾時啊!
該用戶已被刪除

請問各位媽咪,

有無打算比囝囝、囡囡先讀 $1800.- / 10 堂另加校車費的適應班呀, 都幾貴 wor!

我個女是讀上午班. 但是現在心大心細. 同啊女爸爸未能意見一樣. 究竟去約克好 或根德園好. 但很多媽咪話根德園有好多功課做 我唔想.
該用戶已被刪除

HKKT .

我同事個女女之前都係讀根德園0架,但因為佢要番工,跟本就跟唔到小朋友敢多功課.個小朋友e家好唔鐘意番學.我同事話如果你冇敢多時間去跟佢功課,就千萬唔好比佢讀.費時好似佢個女敢......

但係又好多人話約克以前好好0架,但就唔知點解近年就多左人話佢唔好.....我都唔知呀,但係我問過其他小朋友讀緊york0既媽咪,佢地個個都話好,所以我就決定比女女今年入讀.

Lam&HimM.

家下有名氣d學校雜費都係特別多,我諗根德園都係一樣卦
:cry:
該用戶已被刪除

Hello, 各位媽咪,
妳哋好!我阿仔都係06 n1班,讀下午班,請問妳哋會否向学校訂校服?
Wesley 11-2003 出生, 住將軍澳
該用戶已被刪除

請問需要預備幾多套校服&運動服? 仲有着セ嘢鞋呢?

HKKT
聽講根德園k1小朋友上學期已經每日放學都要寫一頁紙,
周末放假更要寫2頁,k1已認一些頭,書,筆之類的字.已背默26個英文字母,根德園係傅統教學,當初我也因為覺得根德園課程深,功課多,費事幼稚園已冇興趣讀,搞到唔仲意返學,所以冇選擇根德園,約克05n1嘅媽咪都話york好多活動搞,小朋友返得好開心 但無論選擇邊間都係好學校,很多家長都係仲意根德園課程深,以上都係個人意見,希望你選校勿受影嚮

snoopi99
我訂2套夏季校服,
2套運動衫,書包,杯袋,毛巾盒連杯碟各1
原來九龍城有校服買,我真係唔知喎,
請問你住將軍澳邊度啊 搭校車嗎
我都係住將軍澳啊

各位媽咪
原來有咁多約克同學仔喎,我第一個報道先 由l月行頭啦
媽咪名..bb名.出生.AM/PM..屋企...有邊間學校選擇
bie......心妍..23/7..AM...將軍澳...約克/返適應班

bie

很多謝各媽咪意見, 我決定於25/4到約克註冊. 希望各媽咪的小朋友都可以開開心心地成長.
‹ 上一主題|下一主題