用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 分享小朋友學芭蕾舞情況
樓主: Mrs.Chan
go

分享小朋友學芭蕾舞情況 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 分享小朋友學芭蕾舞情況

盈翠半島會所

kayan_329 寫道:
Tierra Verde Club House偽邊o架...
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

pp係 pre-primary, 5 歲可以報考,
pri係 primary, 高pp一級
之後就係grade 1

smiile~~而家我知啦...thx 咁係邊間機構o架 至於我小提琴可能會報返屋企留下之前學過琴果間又或者落官塘樂聲ar 不過Mum叫我過o左新年先報wor 因為今日個tom lee經理打o黎話真係full晒排唔到wor

First Step Ballet School, Is it good?
smiile~~而家我知啦...thx 咁係邊間機構o架 至於我小提琴可能會報返屋企留下之前學過琴果間又或者落官塘樂聲ar 不過Mum叫我過o左新年先報wor 因為今日個tom lee經理打o黎話真係full晒排唔到wor

好似幾好o架wor~

醒目開學勳章 貢獻勳章

那間只會收些跳得好的學生、如果老師發現學生在第二、三堂都未做得好,便會Quit學生。(我都是聽我同事說的)

不過學費就平些。我會建議選擇j.wong多些了 ! 因我囡囡下月都會轉去j.wong 呀 !

NicolaLee 寫道:
First Step Ballet School, Is it good?[quote]
[/quote]

My daughter is also learning ballet at First Step Ballet School.
The teachers are nice and patient.
It really only accept students performing good?
I don't think my daughter performs good wor!
But anyway, she can do "大字馬" already.
Smiile 寫道:
那間只會收些跳得好的學生、如果老師發現學生在第二、三堂都未做得好,便會Quit學生。(我都是聽我同事說的)

不過學費就平些。我會建議選擇j.wong多些了 ! 因我囡囡下月都會轉去j.wong 呀 !

[quote]
NicolaLee 寫道:
First Step Ballet School, Is it good?[quote]
[/quote][/quote]

咁即係好事定壞事呢?
做人至緊要開開心心 :-D

醒目開學勳章 貢獻勳章

在叻學生的家長而言 - 是好事 (因為進度不會被拖延)
在稍遜學生家長而言 - 是難過的事 (因為又要揾過一間)

所以,是有兩面的。

吳湘霞是否適合低年級學生呢?
因留言說吳湘霞的學生大多是高年級的。
& 吳湘霞的環境好嗎?
旁觀者的眼睛是雪亮  能辨別是非黑白  絕不會盲從附和    絕不能把黑說成白  絕不寬恕梁二奶篡改留言行為  偽造事實天理不容  
未經許可  不得轉載、刊登及發放

Mrs.Chan~其實都係一間跳舞學校 聽說高年級係Ms Ng親自教 但而家就唔知仲係咪啦...呢間學校o既師資都好好o架wor 至於環境我個人就覺得唔係太好 可能我唔鐘意上樓果D啦!!

kayan_329:

咁間學校的環境係點ga?
唔會太雜卦?!

mrs.chan
旁觀者的眼睛是雪亮  能辨別是非黑白  絕不會盲從附和    絕不能把黑說成白  絕不寬恕梁二奶篡改留言行為  偽造事實天理不容  

我諗都唔會太靜o既 我之前經過個大廈門口咋 可能我唔鐘意去上樓o既地方啦~~Ms Ng...address~~旺角銀都商業大廈6樓...你可以去睇o下呀!!

我覺得"吳湘霞芭蕾舞學校"適合成人學多d,
同埋地方比較舊,小朋友未必鐘意

我都認為吳湘霞適合大人多D,尤其對跳舞認真的,更注重老師的專業質素,不太介意學校環境那些學舞之人。我多年前跳時,洗手間只得兩格換衫,換衫後便在陝窄的走廊地上做熱身,或在office等候,課室略殘舊,我反而不介意這些,但小朋友和家長未必鍾意。不知現在怎樣?如有人最近去過,請update現在情況。

我都要抽一天去實地視察, 看看環境.

我諗都唔會太靜o既 我之前經過個大廈門口咋 可能我唔鐘意去上樓o既地方啦~~Ms Ng...address~~旺角銀都商業大廈6樓...你可以去睇o下呀!!

kayan 姐姐..... 你呢期學緊咩舞呀?   

我學緊character一半la 不過有d淨係教一頭一尾 仲未學晒全部呀... 仲有好多野未教 5月就考啦 好驚會趕唔切呀... 你呢??

我學緊character一半la 不過有d淨係教一頭一尾 仲未學晒全部呀... 仲有好多野未教 5月就考啦 好驚會趕唔切呀... 你呢??

我個女咪學基本野囉.............. 有機會要你指導一下喇

咁你們的芭蕾舞學校上課有無琴老師??
‹ 上一主題|下一主題