用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 琴日帶小朋友去"荃浸"面試家長吹吹水 ????? ...
樓主: summer_66
go

琴日帶小朋友去"荃浸"面試家長吹吹水 ????? [複製鏈接]

Re: 琴日帶小朋友去"荃浸"面試家長吹吹水 ?????

上午班係咪難入d? 係因為個個都想入上午班

itbc

佢問我兩間學校邊間會係首選,因佢o地唔會兩間都收。
你係咪兩間都有報?

hi fannyfym,
i am also feel trouble with this .
if 荊冕堂(tai wo hau) also reject him. how can i do !!!!!!!!
may be i will choice  綠陽 because i have paid the留位費 at 綠陽.

[/quote]

荃浸之前有簡介會, 你沒有參加?

俾小朋友一路玩,一路問, 佢地會輕鬆

簡介會係晚上唔使請假

一路玩,一路答問題, 其實係比佢地遊戲中, 考反應, 我記得老師係個盤到叫小朋友選合用的物件, 佢問我小朋友邊樣東西用來梳頭?

我兩間都有報﹐我本身都唔知佢地只有一間收﹐係IN完我個女﹐校長講的﹐佢話如果你地報左兩/三間﹐佢地只會有一間收﹐佢地唔會兩間都留位比同一個小朋友。

不過如果收我囡﹐佢會比我地揀讀邊間咁囉。

而我個囡IN呢兩間都几好﹐所以我諗好大機會會收(我估咋)﹐如果唔收﹐我就有D頭痕了。
fannyfym 寫道:
itbc

佢問我兩間學校邊間會係首選,因佢o地唔會兩間都收。
你係咪兩間都有報?

rleung: 你有result 未呀?

unhappymother 寫道:
hi fannyfym,
i am also feel trouble with this .
if 荊冕堂(tai wo hau) also reject him. how can i do !!!!!!!!

unhappymother

唔駛担心啦!!!
其實唔係咁多人會讀荊冕堂(tai wo hau), 原因學費相比同區學校貴。好似荃浸咁,(學費平/口埤ok),如果荃浸收,我諗都好多人
會放棄荊冕堂(tai wo hau)。

不過我都想知荃浸有幾好,點解咁多人報讀,
我本身想個女多d面試經驗,所以報考, 我連聖母都有報。
你仲有報邊間, 可能大家有機會見面。

希望大家都收到好消息!!

但我覺得佢地收生定義﹐未必同我地想法一樣﹐即如她們IN得唔好﹐無咩答問題﹐佢地未必唔收的。
fannyfym 寫道:

我覺得感覺上係輕鬆d ,
但可能我個女係細女所以唔識一路玩,一路答問題。

[/quote]

係呀﹐我几鍾意佢地安排﹐唔會咁混亂。一晚簡介會﹐一日INTERVIEW﹐到家長唔使照顧小朋友﹐可尊心聽佢地介紹。
rleung 寫道:
係呀.個簡介會在晚上.申請表上已明確日期.

我欣賞荃浸既安排.個簡介會放在入form申請之前.比家長考慮清楚間學校適唔適合子女才申請.無謂浪費金錢同時間.

其實我覺得荃浸interview一d都無問題.在遊戲中答問題總好過硬紙板咁問家長同小朋友吖.係咪?

雖然佢地無問我.但我知都係問d去邊到玩呀?鐘意食乜呀?比起所謂入學天書果d.父母叫乜名?搭乜車黎?住響邊?分色?砌圖案.邊個難d吖

荃浸有幾好,點解咁多人報讀, 係因為師生比例好, 1:9, 學費唔貴

hi BB200503

你個仔耀良讀緊, 你應該覺得有的唔好, 先去考荃浸 (佢一定有好過耀良的因素, 而家收左上午班, 真係 "行"死人, (其中一個是我, 我個女收左下午班, 老公叫我試下轉上午), 你真係要考慮清楚, 邊間適合你個仔.    

如果家長係做服務性行業/晚上有約會/要ot,真係去唔到
咁點好, 咁再無機會認識/參觀學校。

當然我相信好多人都會認識荃浸,但唔認識的都會有。
我只不過認為有介紹好過無,請唔好介意。

‹ 上一主題|下一主題