用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 觀塘區中學Banding,請大家幫忙更進
樓主: bettylam
go

觀塘區中學Banding,請大家幫忙更進 [複製鏈接]

Re: 觀塘區中學Banding,請大家幫忙更進

Bettylam

感激不盡!!!!     
但照我所知匯基應是英中丫.

Seegui
seegui

Dear bettylam

梗係要讚你地觀塘區啦, update又快,資料齊喎!! 抵讚  
我咪油尖旺區囉,  資料集齊,唯獨個女d料唔夠齊   

醒目開學勳章

Dear kimmyandy:

<係要讚你地觀塘區啦, update又快,資料齊喎!! 抵讚  >都係多得好多家長齊心協力.

<我咪油尖旺區囉,  資料集齊,唯獨個女d料唔夠齊    [/quote]>個女d料唔夠齊 架意思係佢成績還是..如果係成績,甘有無勿辦法幫下佢呀!我阿女一至四年級都係中等,但英文可能之前跟菲律賓傭人,四年級再跟西人學英文,六年級我同佢商量定下入校目標,話佢知一趺到吾緊要,最緊要係識得企番起身,於是佢又不斷努力,我又不斷鼓勵,入讀心儀中二差不多二年了,每天返學都好開心.
betty

醒目開學勳章

Dear  Vicky99  

你可click入以下網地址:-

http://hk.search.yahoo.com/search?fr=slv1-&p=%B8t%ADY%B7%E6%AD%5E%A4%E5&ei=BIG5&n=10&meta=rst=hk
vicky99 寫道:
Hi, Betty,\

聖若瑟英文 BANK 1尾-2頭(中)
Could you tell me more information about St Joseph.

thanks

betty   

醒目開學勳章

Dear seegui:

<感激不盡!!!!     
但照我所知匯基應是英中丫.>係呀!我老眼分花打錯左,真係感激不盡!!!!
seegui 寫道:
Bettylam

Seegui

298校長話學校擬變回英中, 現時部份中一至中三的部份課程已用英文教,自設英文教材,中四及中五三班理科班都是英語教學, 05/06年中一設一班精英班,由外籍老師任班主任

個人覺得該校校風純樸, 學生幾乖仔, 可能與大部份由st jo英小學生升讀之緣故

重有咩想知?

bettylam

我當然明白啦,我講笑o者! 目標<--早在五年級下學期已定落 個女既banding 都定哂架啦,唯有希望幸運之神幫幫手囉   
我而家真真正正叫做------------->等運到

醒目開學勳章

嘩!都好辛苦等到你回應呀!心急c我啦!好彩到句講笑咋!甘開心番啦!
<我當然明白啦,我講笑o者! 目標<--早在五年級下學期已定落 個女既banding 都定哂架啦,唯有希望幸運之神幫幫手囉   
我而家真真正正叫做------------->等運到 >甘就一於祝女女好運啦!

我而家都同緊個小四仔玩緊個人生大計呀,呢一代架父母都確實為子女架將來好惆悵呵!

betty

醒目開學勳章

嘩!都好辛苦等到你回應呀!心急c我啦!好彩收到句講笑咋!甘我就開心番晒啦!
我而家真真正正叫做------------->等運到 >甘就一於祝女女好運啦!

我而家都同緊個小四仔玩緊個人生大計呀,呢一代架父母都確實為子女架將來好惆悵呵!

<我當然明白啦,我講笑o者! 目標<--早在五年級下學期已定落 個女既banding 都定哂架啦,唯有希望幸運之神幫幫手囉   
betty

[/quote]

bettylam

哈哈哈哈...真唔好意思,要你久等    多謝你既祝福先  

C野...四年級同亞仔傾定大計咁遲?你睇下其他TOPIC,有一年級既媽咪問定升中BANDING喇!問你C未?
話時話我自己都要打 , 五年級下學期至傾...抵打抵打   

醒目開學勳章

[quote]
kimmyandy 寫道:
bettylam

<C野...四年級同亞仔傾定大計咁遲?你睇下其他TOPIC,有一年級既媽咪問定升中BANDING喇!問你C未? >打漏字添,其實我都玩左幾野大大計架啦,呢一個又係最新策劃架另一個新大計呀!就咪漏左個(新)字攪你誤會添,真係吾好意思啦!

靜豬豬話你知咋!吾好比人知道呀!哈哈!好似你話 ,講笑咋!

betty

BETTY

hahah...咦...你咪好多新idea囉,
我重有兩件仔喎..有咩good idea記得教我路呀!

醒目開學勳章

Dear  kimmyandy:

嘩!你好千然呀!生左三個極品小可愛呀!好呀!一定要交流水得呀!

betty    

大家好ar...
我妹都揀緊學校....我真都睇緊好多學校...
唔該你地...
但我會覺得
青松band 2中
寧波及寧波第二band 2尾 band 3 頭
堅樂band 3
聖公會梁季彝band 2
其他同大家差不多...
仲有,我就唔會同我妹揀福建la..
事關我係福建講過,我就覺得唔係咁好,
中一,二精英班都仲叫ok..但其他就真係好一般...
成日d miss ar sir都要去公園捉食煙...
又係學校成日嘈...
高班就多新移民...總之唔係話好law...
唉,我都頭痛我妹...

醒目開學勳章

Dear ivythepooh:

嘩!你係一個好盡責架姐姐呀!因為妹妹架事攪到你甘頭痛,你妹妹係band幾呀!我女女有幾個同學入左呢幾間都讀得好開心呵!

秀茂坪梁式芝(女校)BAND ONE  (中)
順利天主教      BAND ONE  (英)
陳楚思       BAND TWO (中)

betty

ivythepooh,

你講福建的情況係幾耐之前ge事呀?我表弟考左福建呀?

sheila

bettylam 寫道:
Dear  kimmyandy:

嘩!你好千然呀!生左三個極品小可愛呀!好呀!一定要交流水得呀!

betty    

betty

我係絕左種既恐龍黎架    ,我呢d又後生又生得多細路既人,唔知政府曾先生會唔會贈送一兩個學位比我呢   

kimmyandy:

要喇要喇~學位就冇....個“豬肉獎”過你!

狗爸爸

唔係麻...得個“豬肉獎”?
話哂我倆公婆咁支持政府播!
‹ 上一主題|下一主題