用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方學術真係咁好??返學開心嗎??
樓主: BBB100
go

方方學術真係咁好??返學開心嗎?? [複製鏈接]

PN班沒有這麼緊張成績... 另外我沒有聽聞個女講會罰企 wor...

引用:PN班沒有這麼緊張成績...+另外我沒有聽聞個

原帖由 bryan-媽媽 於 13-03-14 發表
PN班沒有這麼緊張成績... 另外我沒有聽聞個女講會罰企 wor...
我囝讀緊方方PN,是12月B,so far適應得好好,讀得好開心。但想問方方收噤多細B,但教D野噤深,真的跟得上嗎?

回覆:方方學術真係咁好

我囡囡在對衡道讀N班,日日返學都好開心,就算生病了都要返學,老師好有愛心。學術程度都深,品德教得好。只是校社舊了點。我好明白家長們有其他九龍塘kg offer 唔會選擇方方,但來年入學之家長你們又不用太擔心,我個人認為方方好好,而且大可先讀一年,如不喜歡k1仲有機會轉。希望以上議見幫到手!

回覆:BBB100 的帖子

方方最唔好就係唔識包裝,唔識好似york整個新校舍,請金毛老師,後生女,有活力,身材好。對衡道方方的老師年紀較大,又唔着緊身制服。加上學費及雜費又唔平,所以先少d人讀。個人意見,不喜勿插!

回覆:sandyhung_ 的帖子

有冇愉景校的媽咪可以分響下呀?

pywongpywong 發表於 13-3-14 21:34
我囡囡在對衡道讀N班,日日返學都好開心,就算生病了都要返學,老師好有愛心。學術程度都深,品德教得好。 ...
Thank you and all for sharing.  Yeah I was 15 - 16... I enrolled Funful because of the moral education (think it's better than free style kindergartens like Zenith...?)  Could you share more how Funful teaches 品德?  My son will be going to pn whole day class and that's why i am so anxious to know how the school may influence my kid.  Thank you!

day_bo 發表於 13-3-14 19:10
我囝讀緊方方PN,是12月B,so far適應得好好,讀得好開心。但想問方方收噤多細B,但教D野噤深,真的跟得上 ...
Is your son Dec 2010 baby?  Is he an active or quiet type?  Full day or half day pls? Can you share the school arrangements for the first few lessons?

引用:Quote:day_bo+發表於+13-3-14+19:10+我囝讀

原帖由 mamath 於 13-03-15 發表
Is your son Dec 2010 baby?  Is he an active or quiet type?  Full day or half day pls? Can you share  ...
係呀,2010年12月B,讀半日。由於是插班,頭幾日都冇特別安排,第一天已如常返3小時,但我囝第四日已開始冇喊,佢很喜歡返學。

引用:Quote:day_bo+發表於+13-3-14+19:10+我囝讀

原帖由 mamath 於 13-03-15 發表
Is your son Dec 2010 baby?  Is he an active or quiet type?  Full day or half day pls? Can you share  ...
我囝囝算靜,但有個性、硬頸。

我家姐仔仔讀方方,佢話唔得,會轉入york.但其實我自己有得揀唔會入york.我唔知方方有咩唔好喎,等我得閒問下佢先!

如果想考劍橋試英文好揀york,如果想品德學術平均發展揀方方。

回復 tenko 的帖子

個日interview 兩個老師全無笑容,感覺好冷漠.... 記得阿囡去考果日都係一樣, 相信老師壓力好大 .....

回覆:方方學術真係咁好??返學開心嗎??

in完後對呢間學校麻麻,老師interview感覺少少馬虎。有offer,但最尾放棄了。

PCMW 發表於 13-3-16 11:59
我家姐仔仔讀方方,佢話唔得,會轉入york.但其實我自己有得揀唔會入york.我唔知方方有咩唔好喎,等我得閒問下 ...

請問有冇再問你家姐呀, 可唔可以再方享多d, 謝謝!!
‹ 上一主題|下一主題