用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想統計10年9-12月b
樓主: MrsnMrX
go

想統計10年9-12月b [複製鏈接]

唔該,見寫校幼稚園龍校有5/6間,想了解下龍校有邊幾間,認識淺,只知培正及民生!還有哪些?
Mqchris :>

Mqchris 發表於 13-1-11 23:38
唔該,見寫校幼稚園龍校有5/6間,想了解下龍校有邊幾間,認識淺,只知培正及民生!還有哪些? ...

我都唔太清楚~你可以睇下呢個POST~
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2154056&page=33#pid35087174

希望幫到你~

引用:細B萬歲yeah+haha+,+出年到我件細B! +

原帖由 tuelovefei 於 13-01-09 發表
細B萬歲yeah haha , 出年到我件細B!
我12月囝,in5間沙田區,4間pm offer,1間全日,最出名算啓思,唔敢試kln區!老師問問題有回應,有間亂咁回應,有幾間in到一半行開咗,比我捉番嚟,老師應該睇佢有冇回應,其實同大囡當年interview差甚遠,不過現在讀n班了,加上25個月,各方面有明顯進步,加油啊,媽咪!

回復 smile2hala 的帖子

謝!十分有用!可能我個係仔仔!扣除女校,所剩無幾!
Mqchris :>

Mqchris 發表於 13-1-12 11:21
回復 smile2hala 的帖子

謝!十分有用!可能我個係仔仔!扣除女校,所剩無幾!
仔係小好多龍校選擇架!

10年11月細B
5間offer.. 4間waiting..1間reject

所以各位父母唔好氣餒
努力 + 大家加油!!  
存感恩的心

10年11月尾B
1間offer,1間waiting,2間reject

Two waiting , one rejeceted , two waiting results ...:( sep boy

1012女, 考3間N班, 2間有OFFER, 下月插班入其中一間
另將會考1間K1間N, 今個星期5考K, 同埋3月考N, 祝福我吧~

晞晞爸b  加油!
我仔1011B
都係挑戰緊K1(雖然機會好微)~加油!!   發表於 13-1-14 16:36
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

晞晞爸b  加油!
我仔1011B
都係挑戰緊K1(雖然機會好微)~加油!!   發表於 昨天 16:36

我開始有D緊張啦~ 最怕就係佢唔肯跟老師自己入課室呢~ 如果佢能夠做到呢樣, 我已經覺得佢非常之叻女了~
小小映像誌
張家大少奶的美食日記

小寶貝兒 發表於 13-1-15 15:13
晞晞爸b  加油!
我仔1011B
都係挑戰緊K1(雖然機會好微)~加油!!   發表於 昨天 16:36

呢幾次IN 我見到仔仔次次都有進步真係好開心
有時小朋友年紀未到係唔急得既
差3個月差好遠
總之多D鼓勵佢..俾佢信心及自信..加油!!  
存感恩的心

晞晞爸b 發表於 13-1-15 15:49
呢幾次IN 我見到仔仔次次都有進步真係好開心
有時小朋友年紀未到係唔急得既
差3個月差好遠
係啊~ 幸好已經有N班OFFER, 我個心至定D咋~
其實剩返落黎既面試, 我都不抱太大期望, 只係望佢IN完唔好喊, 唔好覺得唔開心就得架啦~
小小映像誌
張家大少奶的美食日記

小寶貝兒 發表於 13-1-15 16:20
係啊~ 幸好已經有N班OFFER, 我個心至定D咋~
其實剩返落黎既面試, 我都不抱太大期望, 只係望佢IN完唔好喊,  ...

完全明白你感受
有N班 offer 個人都無咁驚
我現在幫佢報緊果幾間學校..有offer 當 bonus 執到..無offer當練習
下年再戰(心儀果幾間)

存感恩的心

晞晞爸b 發表於 13-1-15 16:29
完全明白你感受
有N班 offer 個人都無咁驚
我現在幫佢報緊果幾間學校..有offer 當 bonus 執到..無offer當 ...
係啊~ 黎緊呢2間, 有OFFER當執到~ 講得真係好!!!
我下年諗住報培正, 你呢?
其實我仲想報多1,2間龍校, 但又唔知邊間好~
小小映像誌
張家大少奶的美食日記

小寶貝兒 發表於 13-1-15 16:40
係啊~ 黎緊呢2間, 有OFFER當執到~ 講得真係好!!!
我下年諗住報培正, 你呢?
其實我仲想報多1,2間龍校, 但又 ...

呵呵
我今年原本報KV..點知KV退返份申請表仲要响我既申請表上用大大既圈圈住我仔仔既出世日期
哈哈...似係話俾我知我浪費佢地既時間退件俾我

培正只收10月31號前出世既..我想報都無得報

下年會報培正及民生(呢度幾乎個個家長必報呢兩間龍校&半龍校)
下年我會重點揀...只報果幾間心儀學校.(不過數數埋埋都有7.8間之多...呵呵)
最多唔收既話..我仔仔咪乖乖地返去讀英藝(除左學費超貴之外..英藝都幾好..學術都教得好深)
係咁既喇..個個人都係騎牛搵馬...有心儀學校收既話先算..
一齊加油喇

存感恩的心

晞晞爸b 發表於 13-1-15 18:00
呵呵
我今年原本報KV..點知KV退返份申請表仲要响我既申請表上用大大既圈圈住我仔仔既出世日期
哈哈...似 ...
哈哈~~ 咁搞笑? 我仲以為唔岩日子既唔比面試信就算呢~
民生唔近地鐵, 我住元朗, 返學會好唔方便呢, 所以唔考慮啦, 除非我今年考到個車牌啦~

我下年既重點應該暫時只有培正~

係呀~ 個個都係騎牛搵馬, 希望大家都搵到岩心水既馬~~
小小映像誌
張家大少奶的美食日記
‹ 上一主題|下一主題