用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求救...將軍澳區邊一間幼兒園會容易收生 ...
樓主: hippotomato
go

求救...將軍澳區邊一間幼兒園會容易收生 [複製鏈接]

之前我打過就話冇晒今年N班, 而我啱啱打左再去問有冇今年N班插班, 佢話剩係下午班, 但係得1至2個位, 你可以再遞FORM申請, 不過係2月先開下學期, 仲有宜家有10個人都申請, 1月會面試.
我會再去申請, 希望會揀我個仔啦....
非常感謝你呀!

試下廣明苑保護兒童會 好易收 不過今年N班唔知仲有無位

引用:之前我打過就話冇晒今年N班,+而我啱啱打左

原帖由 hippotomato 於 12-11-29 發表
之前我打過就話冇晒今年N班, 而我啱啱打左再去問有冇今年N班插班, 佢話剩係下午班, 但係得1至2個位, 你可以 ...
我囡讀緊n架,所以先知咁多。加油啦!希望你仔仔同我囡做同學啦

回復 ashleycece 的帖子

好呀, 希望一齊做同學,  謝謝你!

回復 zeno76 的帖子

我試下先, 謝謝你!

回覆:hippotomato 的帖子

成功左pm我啦,good luck

唉....我咪前幾日打左電話問, 慶恩仲有冇位, 佢地答有1-2個位, 仲叫我再遞過form申請, 點知.....尋日我去遞form, 佢地話: 我個囝太細啦, 唔多適合讀今年n班, 可能唔會出信俾你 in, 或者有位先通知你啦.
聽完尼d說話後, 真係激到我好嬲, 因為我打電話果時, 佢地又唔講, 好啦, 我同我阿媽(65歲老人家)同阿囝一齊辛辛苦苦落住毛毛雨去遞form, 加埋俾30報名費, 佢地咁樣對我地.....都唔知點講尼間學校...

回覆:hippotomato 的帖子

你可以試下康盛花園的比華利幼稚園,因為去地有幼兒班,以我兩個女為例,她們一岁四个月已讀比校,老師及校長及姨姨劲有爱心,又有户外校舍遊樂塲,我個女在此返学好少病,唯課程略淺!

其實我已經試左比華利, 佢仲IN左我3次(頭2次係IN今年插班), 而第3次, 我去之前已經同佢講, 我囝囝乜野都未識, 你地仲IN唔IN佢下年N班, 點知佢要我一定要IN, 最後帶我阿B入房, 唔駛5分鐘就出番黎, 跟住好快就收到一封拒絕信....

試下問基督教聯合醫務協會幼兒學校校長老師好好但就全日制

回復 carmantse333 的帖子

好的, 我試下打電話去問! 謝謝!

引用:回復+ashleycece+的帖子 唉....我咪前幾日

原帖由 hippotomato 於 12-12-02 發表

唉....我咪前幾日打左電話問, 慶恩仲有冇位, 佢地答有1-2個位, 仲叫我再遞過form ...
咁大件事,咁啦你兩手準備,一方面再打去慶恩,話好需要學位,無今年N都要下年K,另外可以試下其他tko其他有無k位,可以試下坑囗間宣道,佢地下午有似仲有位,呢家情況咁嚴重,咩都要試,但求有offer,下年可以用大仔再考過k1。加油丫

感謝天父! 我囝囝終於下年有學校收佢啦, 係比諾下午班, 真係超開心, 雖然今年係冇得讀, 等多九個月就有學校返, 好多謝各位媽咪.

引用:感謝天父!+我囝囝終於下年有學校收佢啦,+係

原帖由 hippotomato 於 12-12-03 發表
感謝天父! 我囝囝終於下年有學校收佢啦, 係比諾下午班, 真係超開心, 雖然今年係冇得讀, 等多九個月就有學校 ...
恭喜~~

引用:感謝天父!+我囝囝終於下年有學校收佢啦,+係

原帖由 hippotomato 於 12-12-03 發表
感謝天父! 我囝囝終於下年有學校收佢啦, 係比諾下午班, 真係超開心, 雖然今年係冇得讀, 等多九個月就有學校 ...
恭喜哂,唔好意思,之前令你空歡喜

多謝你地!

回復 hippotomato 的帖子

我尋日去左IN救世軍慶恩N班, 點知同佢IN個D全部都係好大的B(好似見K1), 只有一個同我囝差不多年紀的B, 請問你囡囡所讀的N班仲有冇位剩?

我個仔in寶琳聖約教會司務道幼稚園,就係去到玩玩具,岩岩收到信通知收咗全日N班,你可以試下打電話去問仲有無位。
珍惜眼前人

回復 愛麗斯傳說 的帖子

好的, 謝謝你!
‹ 上一主題|下一主題