用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區
樓主: 藤媽
go

埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區 [複製鏈接]

Got PM offer (ENG/PTH), received letter on Sat (Dec 10), Shatin

回覆 5# 梅媽媽 的文章

今日收左信,唔收,連waiting都無呀!
不過,我預左!

我係收左好多封waiting信o既家長..好開心喺道報喜..民生收左我個仔..am offer...喺道鼓勵大家..千其唔好放棄..因為我就係例子!!我都係從谷底中走出來的!!!!加油!!

總系沒信,繼續等

原帖由 siuocean 於 2011-12-13 17:16 發表
我係收左好多封waiting信o既家長..好開心喺道報喜..民生收左我個仔..am offer...喺道鼓勵大家..千其唔好放棄..因為我就係例子!!我都係從谷底中走出來的!!!!加油!! ...

恭喜你吖! 真係好"登"你開心 ^0^

這是WAITING, 還有機會呀!

原帖由 carnationBB 於 11-12-13 15:42 發表
The letter said "XXX is not accepted as a N Class student...."  Please complete the following reply slip if you would like to put your child's name on the waiting list...."

仲未收到信呀..... 好心急.

At last they put us out of the misery, we got the offer letter E/C am class. Got the letter on 13 Dec 2011. Thank you 藤媽 for updating the statistic. Other Mama who hasn't got the letter. Add oil ar! Tomorrow will be a better day!

原帖由 carnationBB 於 2011-12-13 18:30 發表
如果WAITING的話, 寫求位信機會大唔大呢?

寫左可以俾學校多個reference,有人唔寫都會有offer,如果我係你我會寫!既然都行到呢一步,相信做媽咪既唔介意做多少少!

建議你先再多d了解學校,睇下自己可以點配合,同埋寫多d小朋友既優點。另外加d家庭相,依家寫一封,遲d再寫多一兩封,實行用誠意打動學校!

祝好運!

回復 51# 藤媽 的帖子

Hi 藤媽,

真係多謝你update個list比大家有個reference!  

藤囝囝收到信未呀?  

Good luck to u!

原帖由 RC-mama 於 2011-12-13 18:53 發表
Hi 藤媽,

真係多謝你update個list比大家有個reference!  

藤囝囝收到信未呀?  

Good luck to u!

呵呵唔駛客氣,恭喜你有offer先~

我見大家問來問去又緊張,不如俾個summary等大家唔駛藤來藤去吖嘛!舉手之勞姐。

藤仔仲未收到信,寄望明天,"tomorrow is a better day"!

回復 53# 藤媽 的帖子

你真係一個好有心嘅家長,希望你明天上嚟報喜。

AM offer E/CJuly 09 boy

me too.

Rejected letter.
Do u think is possilbe to write some "offer seat" letters to school?

or less chances if got rejected?

This is my 3rd reject letters which i recieved so far, no offer so far, extremely sad.

全部 waiting, 民生係我心儀學校,點知係 rejected,真係心都實晒
開始諗係未同住邊區都有關,自問囝囝當日 in 得唔算差 (可能唔係最好,或其他小朋友更好),而且又係二月b, 連waiting 都冇。但係同事個b係超細b,佢仲話佢小朋友當日發燒扭計添,但係都有pm offer。佢住近九龍,但我就住北區,唔知係未學校諗埋校車唔方便到or驚小朋友冇精神,所以唔考慮。
如果真係因為咁, 我會輸得好唔咁心。

回復 53# 藤媽 的帖子

多謝你!

預祝你明天收到offer letter!!  大家小朋友一齊做同學!

等你上嚟報喜呀!  

信......依然未有!繼續等......
‹ 上一主題|下一主題