用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 468個pn位於九龍塘迦南
樓主: cclemon2009
go

468個pn位於九龍塘迦南 [複製鏈接]

請問有無家長知CANNAN 學費一個月(或一年幾多?

今年係 $3040 x 11.

回覆 4# leungcnine 的文章

Definitely right.

果日in 窩打老道cannan, 簡介會時個校長話半日學費係$2800x11...

Any more good or bad comment? How much is half day in九龍塘金巴倫道迦南 in 2012?
Thanks.

比上年加價了,我地做父母真係又要再努力呀!

原帖由 chanwendy 於 11-11-10 10:51 發表
今年係 $3040 x 11.

原帖由 cclemon2009 於 11-11-8 23:17 發表

詳細恕不能盡說,我只可講佢哋話作為幼兒老師,很多都不願在那兒工作,那裡表面功夫好好,不是以小朋友為先.........你明喇!

以我所知, 好多學校的幼兒老師都係咁.
不過九龍塘迦南學生升小學好似唔錯, 唔係最好, 但都唔差.
樓主好似唔係好鍾意迦南, 你小朋友有冇考?
仲有冇其他原因?

原帖由 yukai 於 11-11-10 18:19 發表
比上年加價了,我地做父母真係又要再努力呀!

係呀, 前幾年都係 keep 住大約 $2700-2800, 偏偏今年一加就幾百.

我都係之前聽人講話(網上)好,所以一路都有留意迦南,我囝囝都有玩佢playgroup,反咗幾個月,發覺playgroup. 老師只有一個好好,有耐性有愛心,very good,其他幾個明顯只完成自己教嘅嘢,教完收工,冇heart ,近排開始kg報名,我問幾位朋友(幼兒工作者)過對該校意見吾好,我自己都十五十六,我唸這是家長和幼兒工作者睇法不同,家長(我也是)向小學看,幼兒工作者向孩子中心看,所以意見不同,小朋友得2歲吾識比意見,只會like or unlike 反學,我都吾知點好?所以報咗和interview先算,出result 再唸。

Anyone studying here can give me some comment?Thanks.

幾時出result咖, 我果日冇留意老師點講? 印象中好似聽過3個星期?!係咪呀?

10月26號前應該收到信, 佢話如果29~30號都未收到就打比學校問下wor

應該係11月26日前

唔該晒~

Interview咗幾間kg. 唯獨九龍塘迦南一開波就問:[佢有冇哥哥姐姐?]點解要知?
另外走時,叫番我轉頭check 工文袋上的地址是否正確。
吾通reject會寄番哂所有嘢比我?
你哋有冇問呀?

醒目開學勳章

18班!貢多!

原帖由 smile_w99 於 11-11-9 11:15 發表
同意Tigerpooh, 根本係無乜Playgroup可以直升PN! 只有一月出世而又一夠15個月即番PG嘅B!
不過佢收18班,即係1班有26個b! 好似話1個老師對14個b,即係一班有2個老師睇住26個b! 好似唔太理想! 所以都唔知有offer要唔要! ...

Hi cclemon2009

我囝囝interview時, 老師都有問佢係咪我地第一個小朋友, 可能想知道如果有姐姐哥哥, 會唔會係佢地學生啩, 我個朋友就話因為有姐姐哥哥嘅話, 會expect個小朋友比第一個孩子醒目喎......

至於confirm地址, 老師補充話如果在收通知信之前有任何更改, 可以隨時通知學校......

原帖由 cclemon2009 於 11-11-11 16:16 發表
Interview咗幾間kg. 唯獨九龍塘迦南一開波就問:[佢有冇哥哥姐姐?]點解要知?
你哋有冇問呀? ...

佢地EXPECT有哥哥姐姐學習會快上手D架, 會加分, 如果你答有, 我估佢地會問邊間, 如果係名校又會加分.
因會再教弟妹功課.

原帖由 cclemon2009 於 11-11-11 16:16 發表
你哋有冇問呀? ...

家長睇學校係除左升小學之外, 係睇小朋友能否學到野, 老師無heart唔緊要, 就好似大部分打工仔咁, 都係為交功課,  但要稱職, 無heart但交足功課, 小朋友能學到野又均衡健康成長咁就ok.

其實好少係又有heart又交足功課, 上playgroup就知啦, 我個女都上過好多間, 有heart的又未必識教, (通常係新入職的後生的老師).

原帖由 cclemon2009 於 11-11-11 11:11 發表
我都係之前聽人講話(網上)好,所以一路都有留意迦南,我囝囝都有玩佢playgroup,反咗幾個月,發覺playgroup. 老師只有一個好好,有耐性有愛心,very good,其他幾個明顯只完成自己教嘅嘢,教完收工,冇heart ,近排開始kg報名,我問幾位朋友 ...
‹ 上一主題|下一主題