用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇小朋友讀緊TKO 翠筃小宇宙(新都城)一齊交流吓! ...
樓主: QKMA
go

有冇小朋友讀緊TKO 翠筃小宇宙(新都城)一齊交流吓! [複製鏈接]

PriscillaY,

佢開頭無講話有分組,跟住我問佢係邊組,西瓜定蘋果,佢話係西瓜都唔知係咪,佢話唔識幸褀,幸褀有無英文名,可能佢地而家講英文名.佢個中英名叫兆均.

原帖由 PriscillaY 於 11-9-25 22:06 發表

我囡囡喺西瓜組,叫幸祺,你小朋友中文名叫什麼,看看我囡囡識唔識。

回復 41# bjw 的帖子

bjw:
咦,係咪于兆均呀?我囡囡姓張,你囝囝同我個囡同組,佢返屋企同我講好鍾意同你個囝玩,成日講佢個名,佢地放學喺校門前都有玩,連我工人姐姐都識你囝囝,話你囝囝好得意架!

IPNB

唔知有無小朋友讀pm既ipnb呢? 等我識定d媽媽

Hi PriscillaY,

我個囝姓邱,你個囡囡好叻喎識得我個囝個名,我個囝仲係一舊飯,問左佢好多次先知邊個叫幸褀,噚日食飯撞到個同學仔係男仔黎,我問佢知唔知同學仔叫咩話,佢景然答我叫張幸褀,可能我問左佢好耐識唔識幸褀,佢將呢個名入左腦 .

PriscillaY & bjw:
Hello!!我個女都係西瓜組架,同兆均應該幾熟...我聽過我個女講不止一次!我問佢識唔識幸褀,佢話無呀!問左幾日...咁有無小朋友叫張幸褀呀??佢終於話有...都唔知我個女係咪真係記得...俾佢激死!係喎...我個女叫榣榣呀!

bjw, melody2008,
佢地係同一組架,真係有緣,揾次我地要相認吓先!(你地有無用facebook呀?)
佢地組好似仲有可琳,陳子朗,宇晴,你地問吓你地小朋友識唔識?我個囡講到唔清唔楚。
melody,你小朋友係咪叫芷榣?

PriscillaY :

係呀!! 我識得宇晴...同我個女好friend架!!我send 個facebook email 去你inbox呀!!

你地二個囡囡好勁,我個仔講同學仔個名講唔正,有時都唔知佢講咩,佢成日都扮老師點名,但佢變左鄭子朗,悅晴.我都send左個facebook email 比你地.

原帖由 PriscillaY 於 11-10-3 22:04 發表
bjw, melody2008,
佢地係同一組架,真係有緣,揾次我地要相認吓先!(你地有無用facebook呀?)
佢地組好似仲有可琳,陳子朗,宇晴,你地問吓你地小朋友識唔識?我個囡講到唔清唔楚。
melody,你小朋友係咪叫芷榣? ...

今日面試完話收我個仔讀主流班下午K1,但我覺得阿仔表現麻麻,對住英文老師無嘜反應,但都收咗?何解?其實主流班同有學卷既幼稚園會不會差不多呢?
唉!唔收又驚、收咗又煩!唔知大家有冇同感呢?
‹ 上一主題|下一主題