用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖保祿天主教&聖方濟各叩門面試
樓主: limlimmum
go

聖保祿天主教&聖方濟各叩門面試 [複製鏈接]

Thanks!  你都OK嗎?
原帖由 karenlyk 於 11-6-30 16:23 發表
恭喜你呀!
聽聞十幾個叩門位

回覆 41# limlimmum 的文章

唔ok呀!亞女嗰日都唔肯講嘢.

下年會試考插班

回覆 40# limlimmum 的文章

你個女好叻呀!

咁你會選擇st.paul定st.francis?

原帖由 limlimmum 於 11-6-30 15:04 發表
昨天早上收到通知, 成功.  Thanks!  星期一早上9:00-9:45註冊.

其實有多少叩門位呢?

我記得你,恭喜恭喜!

記得我???  Anyway, thanks a lot!
原帖由 redkoni 於 11-6-30 19:00 發表

我記得你,恭喜恭喜!

原帖由 limlimmum 於 11-6-30 22:49 發表
記得我???  Anyway, thanks a lot!

你話:"都係平常心, 知道都唔易呢! 不過真係好喜歡這所學校!!"SFCS

St. Paul

自行到統一1st choice, 都係St Francis, 因全日班, 新校舍.  但跨區失敗到叩門面試前, 才留意St Paul.  其實在各方面都差不多, 但好多朋友同阿女都prefer St Paul.  而且想阿女開心因為阿女有好多好朋友都入咗呢間學校.  

由9月填表選學校時, 都知呢類學校會好多功課, 好忙.  所以到現在從呢兩間選一間時, 都唔會比較功課量, 測考次數.因為硬件(校舍)是其次, 最重要係軟件(學得開心), 好希望阿女開開心心咁番學.
原帖由 karenlyk 於 11-6-30 18:00 發表
你個女好叻呀!

咁你會選擇st.paul定st.francis?

Oh! IC!

不過結果唔同咗喇.  但係真係好喜歡這所學校.  Thanks!
原帖由 redkoni 於 11-6-30 23:13 發表

你話:"都係平常心, 知道都唔易呢! 不過真係好喜歡這所學校!!"SFCS

原帖由 limlimmum 於 11-6-30 23:16 發表
St. Paul

自行到統一1st choice, 都係St Francis, 因全日班, 新校舍.  但跨區失敗到叩門面試前, 才留意St Paul.  其實在各方面都差不多, 但好多朋友同阿女都prefer St Paul.  而且想阿女開心因為阿女有好多好朋友都 ...

硬件 你幾識得揀

聖保祿小學起十層新翼逾一百年歷史的跑馬地聖保祿天主教小學,為本港殖民地時代建築,獲評為二級歷史建築物。為配合學校轉為全日制,該校擬參照尖沙咀半島酒店的擴建模式,清拆現有服務樓宇,騰出地方在校舍後面加建一幢樓高十層的新翼大樓,興建天橋連接現有中學大樓,加強新舊校舍聯繫。古物古蹟辦事處初步認同校方的計劃,但認為校方應就現有大樓進行結構評估,確保工程不會影響建築物結構安全。

回復 1# redkoni 的帖子

可能阿女已畢業了,但有新校舍總是一件好事。
‹ 上一主題|下一主題