用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人知道真鐸好唔好呀!
樓主: moonwongwm
go

有無人知道真鐸好唔好呀! [複製鏈接]

回復 3# BillyFanChan 的帖子

又說回真鐸...嚴格來註說,警察消房員都真喺唔喺咩專業人士,不過,佢哋D仔女都有教育津貼讀直資/私校,但都讀此津校,當中都有其原因。

校長可能擔心嚇走D本地媽媽(因為間學校如果太多新移民讀,我都有DD介意),才說錯話吧!

那些Banner是真的,不過真喺幾肉酸囉!!!

總的來說,真鐸是一所認真進取,對學生有要求,對家長有要求,大部份老師有愛心有熱誠,好想建立地位,不過仍末建立得好,所以現階段老師和同學都要付出多DD囉....

回覆 42# waterfall 的文章

我識嘅小朋友入真鐸是因基督教所以報讀。仲自行攪惦。

原帖由 MW9919 於 11-6-14 09:44 發表
我識嘅小朋友入真鐸是因基督教所以報讀。仲自行攪惦

攪掂D乜?

又多佐一位同學!

原帖由 waterfall 於 11-6-14 08:34 發表
總的來說,真鐸是一所認真進取,對學生有要求,對家長有要求,大部份老師有愛心有熱誠,好想建立地位,不過仍末建立得好,所以現階段老師和同學都要付出多DD囉.... ...

多謝waterfall中肯的評語. 我的仔今年九月會同你的兒女做同學了. 其實舊年的開放日/講座之類的活動我大部分都有參加, 并沒有聽到歧視新移民的話語. 因為我自己就是一個新移民:;pppp:
我的首選是華德學校, 因為極贊同真铎學校的理念, 再加上我是基督徒, 所以自行報了真铎. 收了之後反而有些十五十六了, 因為擔心真铎會不會過於急進, 過於看重目標, 會不會有穩定而有潛力的教師隊伍來實現理念.
真誠希望真铎可以穩步向前!

回覆 46# Kammy 的文章

自行收生階段攪掂入學!
‹ 上一主題|下一主題