用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生幼稚園interview
樓主: s(5)
go

民生幼稚園interview [複製鏈接]

我個係11/08細女, 又係2號先寄出, 昨日收到信, 12/4 10am interview.

原帖由 orsiuping 於 10-11-12 08:58 發表
我個女仲細12/08, 但就排左12/4 in喎。可能我係佢哋最遲收到申請信嗰批, 我成11/2朝早至寄出申請信。

my son's interview will be on 4 Dec at 8:30, he is 2007 baby!

My friend said there're 4000 applications this year.

嘩..又係咁多人報..

我呀女明天 4pm interview 呀...之後再話俾大家知咩情況.. Good luck !

我個女係0811細女, 11月1親身交表, 11月13 in 3點~

我的仔是2008/03生, 我10月29日寄表,前两日收到通知,12月4日11:00面试。

Add oil ar!

好緊張 , 聽日就IN喇, 但個仔有D唔舒服~, MUNSANG係我第一志願, 因為我大女讀緊K3, 好想佢兩姐弟可以讀埋同一間學校呀.

I received the letter & the interview time is Dec-4 9:00am. SO early!

醒目開學勳章

原帖由 Bonnie 於 10-11-12 12:54 發表
嘩..又係咁多人報..

我呀女明天 4pm interview 呀...之後再話俾大家知咩情況.. Good luck !

同你同一日同一時間喎, 睇下見唔見到你先 !!!!

waaaaaaaaa our interview is scheduled on 4th December lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

差甘遠既!!!!!d 位都比曬人啦

呀女今日 in 4pm..比想像中容易好多..
大家唔駛咁擔心...

我哋早到10分鐘...响門口已經有約10幾位家長安排

按錯...SORRY..

門口有約10 幾位家長等緊..之後約3 分鐘就行入去..都算快

約15 位小朋友响入邊分3 張枱仔玩玩具..Lego 等等.. inside with 兩位老師

之後老師問小朋友問題..大部份會問顏色 use logo..又問邊個同你來..之後都係好casual 傾計仔..

只要你小朋友唔怕醜..肯出聲講野..應該無問題...今年連英文老師都無份in..

全程 20 mins.  

Good luck la..

我諗佢地分0左兩GROUP,我個女係0810細B, 個名隔離寫0左“2”字, 而我問過1字小朋友幾大,佢媽咪話係0801大B。我見佢地問0既問題係好深入,TEACHER SPEND0左好多時間問問題。我個女好似俾人忽略0左0甘,我同個女玩0左成20分鐘都冇人問過我0地問題。到20分鐘之後,個老師問我“你小朋友冇名牌GEI?”我指俾佢睇話係呢度。THEN佢就話“2號呀?要等多陣,”不過我見其他小朋友都差唔多IN完,我有D奇怪,點解我0甘耐都未有得IN, 其他遲過我好多D家長都IN哂。5分鐘之後其中一個TEACHER問另一個TEACHER得未, 佢話仲要多少少時間。THEN佢就問0左我一條問題,加好HEA0甘同我個女講0左兩句野就收工,同坐係我旁邊果位小朋友0既問題有天淵之別!又冇問佢叫MUD名, 又冇問佢幾多歲。。連呢個係邊個佢都冇問。佢見我個女拎住提子就問0左係咩呢GA?好灰,0甘就完0左,感覺好似陪人IN,呀女好似多餘0甘。。如果TEACHER問呀女野,佢一家答我好好,因為WARM UP 0西。

醒目開學勳章

原帖由 lancherry 於 10-11-13 19:02 發表
我諗佢地分0左兩GROUP,我個女係0810細B, 個名隔離寫0左“2”字, 而我問過1字小朋友幾大,佢媽咪話係0801大B。我見佢地問0既問題係好深入,TEACHER SPEND0左好多時間問問題。我個女好似俾人忽略0左0甘,我同個女玩0左成20分鐘 ...

雖然我女係大女,不過都5係問左好多問題咋,感覺都比求其.老師問家長,平時邊個照顧小朋友?我答我.無耐問我女,邊個幫佢夾個頭夾,我女答左工人個名

想請教in左的媽媽!
係咪即係成個interview的過程家長都可以坐在小朋友旁邊?
另外,想問一個家長入定兩個都可以入? in完有無話幾時通知結果?
我12月4日in呀!
thanks!

lancherry,你今日係唔係in2pm個個呀,我就係同你傾計個個呀,唔好咁唔開心la,雖然個老師問左好多問題,不過我個仔都唔係太好表演,掛住玩,都無點理個老師,不過我都好SURPRISE佢再走過la問我個仔有無學d咩野,我緊係即刻講晒所有野,我都估唔到個interview咁就完,我見佢話排隊我仲以為去第個課室,原來咁就完,真係估唔到。

回復 58# okangelmama 的帖子

係呀~多謝你0既安慰呀~我見你仔仔表現得好好呀!我覺得你仔仔應該OK WO..我囡囡係0甘搶你仔仔D玩具,佢都冇發脾氣,而且問0左佢0甘多條問題應該係對佢有興趣先會問0甘多野姐~我只係覺得難得我囡囡0甘有MOOD同唔驚INTERVIEW, 但竟然問佢0甘少野~

回復 55# lancherry 的帖子

我同你一樣, 又係又到去冇人理, 跟住有個鬼佬黎同我個女玩左一陣, 跟住到個老師問問題. 只係問左叫乜名, 幾多歲, 男仔定女仔, 跟住問左我一個問題, 就係邊個湊, 我答完"我湊", 佢都冇再問落去, 我見其他人要答好多野, 其中一個係問佢關於小朋友情緒問題點處理, 都唔明點解我只係答左2個字就話in完,  跟住急急腳宣佈已經in 完喇, 大家排隊離開課室禁.
唉 ! 對呢間學校真係失望
‹ 上一主題|下一主題