用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道interview
樓主: kc_01k
go

播道interview [複製鏈接]

醒目開學勳章

10/23為什麼沒有interview,
我已經收到信係10/23號的

原帖由 kc_01k 於 10-10-11 15:42 發表

10月23日並無interview喎.

ziyi-你是被安排23/10,定係自己要求?

醒目開學勳章

本身播道申請表上說明有10/9 and 10/23兩天面試
而我因一早知道9號會跟真光撞期
所以在交表時(我係親身交)特別要求安排在10/23的

原帖由 gegemok 於 10-10-11 16:02 發表
ziyi-你是被安排23/10,定係自己要求?

醒目開學勳章

原帖由 gegemok 於 10-10-11 15:49 發表
無咩?我問校長...佢話9/10當天有1400人見...23/10仲有d.....

吓, 我唔知呀, 因為當初我係想改時間, 因為我都以為係有23號, 點知個職員同我講無, 佢話23號只係for如果10月9 有咩風吹雨打, 就會安排去 23 號....

醒目開學勳章

原帖由 ziyi 於 10-10-11 15:50 發表

吓, 我打去無得改........ so......我放棄咗男拔.

我聽說除非刻意要求,否則全都是9/10見的,是嗎? 我本身係last day 交表,都係9/10見...

我要求改日子, 都話唔比.  只可以由上午改下午...  

醒目開學勳章

原帖由 ziyi 於 10-10-11 15:50 發表

你就好啦.

醒目開學勳章

我係聽完簡介會後見有人交表,所以順便交了
而我對老師很坦白說因為跟另一間撞期
但因為你們播道有23號,所以我希望安排在23號面試
而老師又好體諒,特別在receipt及登記表上remark了

原帖由 kc_01k 於 10-10-11 16:17 發表

吓, 我打去無得改........mouth:" /> so......我放棄咗男拔.

我個仔話只係用廣東話問佢叫個名,之後叫佢玩lego,無普通話問題,無認字,無英文問題~~~~

原帖由 ggoo 於 10-10-10 14:55 發表
我女話有考佢普通話,中文認字,英文問問題.噚日校長話有1,400人去IN,10月23日就冇講有幾多人IN,我估今年OVER 2,000人去IN,想入都幾難.

Yes, my daughter said has 2 pth question (your name and favorite food), many english questions and a bit cantonese question.....play lego ( a tree).
Parents' question about 4-5, but we answer very fast ... we use shorter time than other parents in the same room!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10711;80/st/20051223/n/Kan+Yuet/k/8288/age.pngurl=http://www.TickerFactory.com/][/url][url=http://www.TickerFactory.com/]

我反而覺得好奇怪....點解有兩日interview時間.....要迫晒在9/10? 而且2/11就出result了.....其實9/10&23/10係同等機會嗎? 定係.....無理由等到23/10 int埋...先做screening? 咪好"文"?

記得當天問校長...佢話9/10有1400人....而23/10仲有少少 ..... 無講到其實有幾多.... 可能真得得好少?

btw,我果日阿仔果組....好似有兩個人無出現...

唔知有冇人記得-->上年一樣有兩日面試,第二日面試前,已有人收到offer letter.

原帖由 gegemok 於 10-10-12 10:02 發表
我反而覺得好奇怪....點解有兩日interview時間.....要迫晒在9/10? 而且2/11就出result了.....其實9/10&23/10係同等機會嗎? 定係.....無理由等到23/10 int埋...先做screening? 咪好"文"?

記得當天問校長...佢話9/10 ...
~easybring~

原帖由 mclfbb 於 10-10-11 19:29 發表
我個仔話只係用廣東話問佢叫個名,之後叫佢玩lego,無普通話問題,無認字,無英文問題~~~~

係咪有兄姊在讀,收硬﹖

機會很大,但不是guarantee.
原帖由 aryee 於 10-10-12 10:40 發表

係咪有兄姊在讀,收硬﹖

以我上年的經驗, 第2日的interview是主要給有哥哥或姊姊係播道讀緊的小朋友.
而收到offer letter的日子也比學校原先公報的日子遲了一些.

阿女話唔色答其中一條普通話問題, 驚唔收佢,

見人開信就問有無EC信

我都唔知是咪比好大壓力佢,

醒目開學勳章

唔好嚇我
我係23號interview,又唔係有兄姊在校的那一類

原帖由 easybring 於 10-10-12 10:14 發表
唔知有冇人記得-->上年一樣有兩日面試,第二日面試前,已有人收到offer letter.

唔使驚, 我都係23號interview, 我係一收到信, 就打電話改日期, 該職員說星期三會通知我得唔得, 到咗星期三, 收到電話, 話OK無問題, 但就不能再改,  雖然我改咗日期, 可以 in 男拔, 但其實都係無機, 志在見識吓 :)

yee, 我同你一樣, 又係一收到信, 即刻打去改, 又係星期三覆番我可以改一次, 佢問我原因時, 我好坦白話我唔想講大話, 原因係同另外一間學校撞左, 講真, 學校應該心中有數....

我又係去左dbs, 見識下咁lor... heehee....

原帖由 wai406 於 10-10-12 14:54 發表
唔使驚, 我都係23號interview, 我係一收到信, 就打電話改日期, 該職員說星期三會通知我得唔得, 到咗星期三, 收到電話, 話OK無問題, 但就不能再改,  雖然我改咗日期, 可以 in 男拔, 但其實都係無機, 志在見識吓 :) ...
‹ 上一主題|下一主題