用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 帝京香港幼稚園
樓主: Harubi
go

帝京香港幼稚園 [複製鏈接]

如果撞正果班有日本人一齊返的話佢就會陪得開心d. 若然你要就星期六返學的話就要早d排隊,我果時都等左幾個月先返到星期六嘅playgroup.

BTW, 帝京響11月20日(土)會舉行運動會,到時歡迎未入園嘅小朋友同家長一齊去.我上年都有去,有一PART係俾未讀幼稚園嘅小朋友去參與的,其他時間就係睇各級嘅小朋友表演同比賽,幾好笑的. 你地可以留意下TEIKYO個WEBSITE遲D打去報名.

原帖由 zuzu_mama 於 10-10-13 23:35 發表
Takumi媽媽,好認同妳講法...所以我現在都只准老公同個女講日文...我又同佢講...叫佢遲啲陪個女返playgroup...佢現在話肯...就睇下佢到時有無呢個耐性...如果咁都做唔到...我都怕個女日後功課遇到唔識又無人問到...咁 ...

多謝Takumi媽媽提醒...我真係打算報星期六嗰班playgroup...去佢哋學校網頁...得灣仔校有一班喺星期六...1.5歲開始返...睇嚟依家要幫阿女報定名先得!!!
似乎帝京嗰個運動會都幾得意喎...有空一定要抽時間佢睇睇先 ^^

原帖由 Harubi 於 10-10-15 09:02 發表
如果撞正果班有日本人一齊返的話佢就會陪得開心d. 若然你要就星期六返學的話就要早d排隊,我果時都等左幾個月先返到星期六嘅playgroup.

BTW, 帝京響11月20日(土)會舉行運動會,到時歡迎未入園嘅小朋友同家長一齊去.我 ...

灣仔? 唔係響北角城市花園的QQ CLUB嗎? 我地之前響QQ CLUB上堂的.

第日話俾我聽你老公的上堂反應啦!

如果你地會去運動會就話我知,咁我地可以見下面啦!

原帖由 zuzu_mama 於 10-10-22 21:39 發表
多謝Takumi媽媽提醒...我真係打算報星期六嗰班playgroup...去佢哋學校網頁...得灣仔校有一班喺星期六...1.5歲開始返...睇嚟依家要幫阿女報定名先得!!!
似乎帝京嗰個運動會都幾得意喎...有空一定要抽時間佢睇睇先 ^^
...

Takumi媽媽, 我都想了解下日系幼稚園既校園生活情況...聽到妳話帝京運動會有得開放比人參觀...確實很好啊~ 但我上去帝京個網頁搵唔到有關資訊...如果妳有相關資料...麻煩話我知呃...等我話比我老公知...佢肯一齊去的話最好...到時真係可以跟妳見下面 ^___^

我唔知呢...喺ekimae嗰個網頁只提供灣仔校既playgroup資料...等我搵日去了解下先 ^^
原帖由 Harubi 於 10-10-25 17:23 發表
灣仔? 唔係響北角城市花園的QQ CLUB嗎? 我地之前響QQ CLUB上堂的.

第日話俾我聽你老公的上堂反應啦!

如果你地會去運動會就話我知,咁我地可以見下面啦!

...

或者你叫你老公打去幼稚園度問下? 我上年都係以未入園兒身份去運動會的!

原帖由 zuzu_mama 於 10-11-1 17:09 發表
Takumi媽媽, 我都想了解下日系幼稚園既校園生活情況...聽到妳話帝京運動會有得開放比人參觀...確實很好啊~ 但我上去帝京個網頁搵唔到有關資訊...如果妳有相關資料...麻煩話我知呃...等我話比我老公知...佢肯一齊去的 ...

Hihi Takumi媽媽, 好耐無上嚟bk發表,明天陪外子&囡囡返日本...出發前留個言...先祝新年進步,身體健康...囝囝快高長大,學業進步!!!
我上個月幫囡囡報讀咗ekimae既日文palygroup...3月尾開課...希望囡囡同爸爸會玩得開心!!!...我報太子嗰間...太子校都係剛剛有星期六playgroup班咋...好彩...唔駛返咁遠...不過日後返日本幼稚園...都係要出巿區...逃不了...哈哈~
不過香港交通尚算方便...妳囝囝如何?依舊好鍾意返學嗎? ^^
‹ 上一主題|下一主題