用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你會唔會比bb兩歲讀幼兒園,請分享
樓主: SallyMa
go

你會唔會比bb兩歲讀幼兒園,請分享 [複製鏈接]

Re: 你會唔會比bb兩歲讀幼兒園,請分享

我住Tin Shui Wai, 有無2yr班學校好介紹?

我個仔又係好易喊,
唔鍾意其他人touch佢,
不過佢9月底至2歲...
要下學期至返得n1

但想問吓,
未誡尿布可以返學嗎??    

snoopy_lamlam 寫道:
bird-bird,

我決定o左等到下年8月先比囝囝讀N1, 上星期六開始去playgroup, 囝囝可能仲未習慣, 係咁要走,我諗要上多幾堂先有d效果.
妳又係星期六上playgroup, 係邊區呀?會唔會同一區呢?

Hi snoopy_lamlam,
我都係住大埔妳 囝囝在哪裡去playgroup,如果在大埔看能否join,我現在想loklok下年8月或2月2006年比囝囝讀N1.

想問下大家, 仔仔2005年9月中先兩歲, 咁9月1日咪仲未可以返n1, 係咪等多幾日, 足足兩歲先可以入n1?

係咪真係幾日都要計清楚o架?  

LOKLOK89,
咁橋呀,妳又係住大埔.
妳囝囝依家幾歲呀?
我囝囝係運頭塘協康會讀, 我選o左每逢星期六, 因為我要返工,又唔想o個工人帶去返, 所以只好選星期六我放工時帶佢去playgroup.
囝囝都係返o左1堂咁多,都未見有特別大成效,要試多幾當先知.
我覺得協康會裡面d 環境都幾好, 但係玩具唔多, d老師好nice同好主動同d 小朋友傾計

faith-love, 要問清楚d學校啦. 我個女03年8月出世, 而所問d幼兒園 (柴灣區), 全部都要足24個月先收. 因為我想出年俾個女讀n1, 所以已經問定先啦. 宜家有d幼兒園已經開始接受報名添.
[img align=right]c:\0917.bmp[/img]
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

qing,
唔該晒!

請問各位, 你地幫小朋友報n1要收留位費嗎?
約幾多$?

因為我都係暫時打算比bb出年讀n1, 但到時有變數又唔定, 如果留位費貴, 咪好side!!

I let my girl go to N1 when she was 2.  Then now she is studying K1 in her beloved kindergarten.  She learnt a lots from N1 and become indepedent.  She is active, 主動, 肯分享 ....
I found going to N1 is a very 英明決定.
I have applied N1 for my BB boy who will be two by end of April 2005.
Jesus loves you :-P

snoopy_lamlam 寫道:
LOKLOK89,
咁橋呀,妳又係住大埔.
妳囝囝依家幾歲呀?
我囝囝係運頭塘協康會讀, 我選o左每逢星期六, 因為我要返工,又唔想o個工人帶去返, 所以只好選星期六我放工時帶佢去playgroup.
囝囝都係返o左1堂咁多,都未見有特別大成效,要試多幾當先知.
我覺得協康會裡面d 環境都幾好, 但係玩具唔多, d老師好nice同好主動同d 小朋友傾計

HI snoopy_lamlam,
我囝囝13個月大,協康會星期日開唔開可否告知電話
妳囝囝明年讀安基司為何要現在這麼早報名?我自己未有主意報哪一間幼兒園安基司,保良局,寶湖或是寶雅苑啦   

LOKLOK89,
協康會星期日係唔開, 佢地最少都要18個月先可以開始上playgroup, 不過妳可以試下打電話:26388863 去問o下.
另外,我咁早就報定,因為我想他可以讀上午班,因上午班好快full.
我又諗住係安基司祗讀1年(N1), 之後會去報讀寶兒幼稚園(因寶兒冇N1讀), 因為好大機會升到阮鄭夢芹.

H Qing,

I also live in Chai Wan area.  Any suggestion of good nursey for me ?

Thanks

snoopy_lamlam,

我都有打算之後會去報讀寶兒幼稚園或是浸信會

LOKLOK89,
咁妳有冇打算比bb讀N1呀?
以我所知, 寶兒和浸信會都冇得讀N1喎

有打算比bb讀N1,未定安基司,寶湖,寶雅苑或是保良局,同唔知讀一年或是半年N1好

請問係唔係每間kindergarten都有n1讚架?

as above

laiki,

唔係間間kindergarten都有n1.... 幼兒園就有 n1...

我仔仔都2 歲2 個月開始番 n1.... 佢之前係工人湊既, 日日o向屋企無野好做...... 而家番左學, 佢學識左好多野, 主動左, 連手腳都郁得快左好多, 穩陣好多... 講野又好清楚... 而家仲成日學老師講普通話添... 昨晚先話 : 我愛媽媽媽... 哈哈... 番左學真係醒目d 架...  

did the babies immediately get sick after
going to kindergartens.

monmantong ,

我仔仔都ok 喎... 番左個幾月... 上星期五先有少少病..
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題