用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62 & 65 網家長,可否分享派位結果
樓主: BOBO1229
go

62 & 65 網家長,可否分享派位結果 [複製鏈接]

想問全二是否已同全完中學冇聯繫 ?

上兩年仲有好多家長選全二?

I know 全完中學 is band 3 school. so i will not choose 全二.
And my sisiter help 全二 student 補習, she ask my the student level is very bad.

原帖由 Gabrielma 於 08-12-8 13:19 發表

原帖由 Gabrielma 於 08-12-8 13:19 發表

2011年後就同全完中學冇联繫

原帖由 BOBO1229 於 08-12-8 14:08 發表
I know 全完中學 is band 3 school. so i will not choose 全二.
And my sisiter help 全二 student 補習, she ask my the student level is very bad.

補充一吓,全完中學係band 1 尾嘅學校.
全二會唔會只係某一部份學生差D?

Really ?  But i don't like is chinese secondary school.
Do you have any comment for 全二?

原帖由 Nymph_ 於 08-12-8 15:41 發表

補充一吓,全完中學係band 1 尾嘅學校.
全二會唔會只係某一部份學生差D?

間間學校都有叻. 有唔叻的學生, 而多數都係成績差的學生要補習老師.

原帖由 BOBO1229 於 08-12-8 14:08 發表

Thanks !
Are you 65 net?

原帖由 Gabrielma 於 08-12-9 13:14 發表
間間學校都有叻. 有唔叻的學生, 而多數都係成績差的學生要補習老師.

BOBO1229,

最後你有冇入選 直資/私校呀 ! 我考兩間都失敗左啦, 連自行分配祖天都唔得, 不過我冇話比亞女知 !
e+寄望大抽獎入祖天 !

Yes, I paid the deposit to 聖三一堂小學 and already interview 九龍塘宣道小學 on last saturday.

原帖由 jena2468 於 08-12-10 11:07 發表
BOBO1229,

最後你有冇入選 直資/私校呀 ! 我考兩間都失敗左啦, 連自行分配祖天都唔得, 不過我冇話比亞女知 !

祖天 is good? the school building is very old.

原帖由 jena2468 於 08-12-10 11:07 發表
BOBO1229,

Thanks for your reply, but in 65net is not many good school let me choose!

原帖由 TAOTAOLEE 於 08-12-10 14:44 發表

其實祖天都唔錯架, 只不過校舍好似就舊咗D囉.

醒目開學勳章

原帖由 TAOTAOLEE 於 08-12-10 14:44 發表

其實祖天都唔錯架, 只不過校舍好似就舊咗D囉.

祖天勁多功課呀

I like your question!

原帖由 TAOTAOLEE 於 08-12-10 16:50 發表

咁請問D老師有無愛人架.

前年參觀過祖天, 佢地幾強調佢地有唔錯英文既成績, 而傳統學校功課一定多.

How about the teacher? is nice?

原帖由 papa一個 於 08-12-11 13:26 發表
前年參觀過祖天, 佢地幾強調佢地有唔錯英文既成績, 而傳統學校功課一定多.

簽名被屏蔽

Many thanks for your information.
I will 思源 是 甲1 and then for 叩門機會.
I am very like 62網官小, If 甲2 & 甲3 填了, 可叩門之用途??

乙部, 就 choice 1 如成功過程會結束派位, 否則,
很易派去 choice 4 to choice 6 學校.
Your son 就是 派了 choice 4, can you ask me which school? You don't like?
‹ 上一主題|下一主題