用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 邀請華德小學家長傾傾
樓主: NgSauChing
go

邀請華德小學家長傾傾 [複製鏈接]

Re: 邀請華德小學家長傾傾

Hi,

我個仔係小一新生, 剛見到校曆表, 10月就開始英文評估, 請問評估什麼?形式?點樣溫習?我完全毫無頭緒,請指教.

NgSauChing

好似唔計平時分的評估!  

Hi I want to learn more about Bishop Walsh.  Does it only have a Primary School?  Is it a Catholic School?  What schools do its graduates normally go to?  Which church/denomination runs the school?

我朋友說課程很淺,她兒子已五年級,担心升中後英文追不上其他九龍私小,而且派位不是太突出。

請問有冇家長知, 07下午校遷校事件及轉全日制小學既事情最新發展, 可唔可以update 一下.  thx

聞說教署已預留學校對面文延禮仕道一幅地給華德建新校舍. 你小朋友已在讀定是預備選?

Thank you Bettymomo, 我囡囡今年k2, 今年九月要開始報小學, 華德係我1st choice, 因我係畢業生.  如果好似你甘講, 而家都未起新校, 07 年應該都未可以轉全日啦.  我上website 又唔見有update info.
bettymomo 寫道:
聞說教署已預留學校對面文延禮仕道一幅地給華德建新校舍. 你小朋友已在讀定是預備選?
‹ 上一主題|下一主題