用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 52歲教師11歲女生開房
樓主: judy
go

52歲教師11歲女生開房 [複製鏈接]

原文章由 Mandy2002 於 08-1-19 13:43 發表
憑今天東方幾張相,好似係路得圍停車場附近果間,此校專收新移民,個女童又係新移民幾吻合,很多中產抽到此間都唔會讀,另願比錢讀直資和私校。 ...

還有,根據報張的形容,那間學校似乎有教會的背景。我猜多數就是荃灣那間啦!我剛才嘗試瀏覽該校的網頁,卻發現被關閉了,又會這麼巧的呢?!.... 這個被着羊皮的孌童狂魔,我真想去認一認此人渣的盧山真面目。假如此事發生在我親朋戚友的身上,我絕不會讓這個敗類好受。

太可怕了,老師是家長及學生信任的人,
奈何…
:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

路X會聖X架學校

曾經睇過第2個討論區,有人估係有人睇唔過眼有人攪細路女,於是報料,差人就做野,唔知係唔係真?
仲有話個校長之前已經同呢pair"情侶"照過肺,即是已經察覺到有異樣,校方應該對佢地密切留意啦,攪到而家咁大件事,真係收唔到科,唔止個細路女,個賤人既家人都唔知點面對別人,間學校真係比個亞sir累死,分分鐘要摺埋。

終身監禁呢個人渣

做他的家人真不知如何面對

原文章由 882 於 08-1-20 00:16 發表
曾經睇過第2個討論區,有人估係有人睇唔過眼有人攪細路女,於是報料,差人就做野,唔知係唔係真?
仲有話個校長之前已經同呢pair"情侶"照過肺,即是已經察覺到有異樣,校方應該對佢地密切留意啦,攪到而家咁大件事,真係收唔到科,唔止個 ...

要摺埋

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7008012000985

原文章由 hello007 於 08-1-20 02:05 發表

辯方律師申請保釋時表示,被告已結婚,並育有一名七歲兒子,在現時任職的小學已任教十年,事發後獲家人支持,其兄長及親人昨天亦到庭聽審,他的妻子則因病缺席,但仍關心案件進度,他被捕後與警方合作,可提交二萬元保釋金,承諾會 ...

"家人支持"咪講大話喇!佢哋屋企人都有仔女,佢哋d仔女比人攪得唔得吖~~
敢做就預左,判少過二十年就真係冇天理。

新聞終于公開個人渣全名 :tongue: :tongue:

[ 本文章最後由 deniset 於 08-1-20 16:58 編輯 ]

對於呢類人渣, 應該行宮刑. 唔駛佢死, 唔駛哂$養佢係監倉, 又唔怕佢再害人.

而家成個世界好似癲左咁, 為人師表更加要行得正企得正, 佢咁樣做實在令人大感失望, 枉為人 師!:tongue:

王國長老

我聽到呢類風化案,
又實有d人出黎,
咩"家人支持"、"家長支持"....
一陣又有教會人士寫信求情!
真係睇到想打爛個電視!!
佢做錯家人原諒佢係一件事,
但個人渣係要承受應有判決架!:evil:

原文章由 師奶 於 08-1-20 12:49 發表

"家人支持"咪講大話喇!佢哋屋企人都有仔女,佢哋d仔女比人攪得唔得吖~~
敢做就預左,判少過二十年就真係冇天理。

原文章由 最緊要健康 於 08-1-21 10:20 發表
但係我又不明11歲的女孩難道不發現這樣的關係有問題嗎?
她是誘騙定自願呢?
如真是同男老師有感情,又點會收錢呢?

很明顯,11歲的她,腦袋仍然幼稚的很,智慧似乎還停留在初小階段。這也間接地凸顯出她缺乏了應有的家庭教育。頭腦簡單就很容易被誘騙並步向自願。我想她也許會對那個混蛋的孌童趙淫魔存有一絲情誼/好感,但這其實並非我們現實世界的真愛,故她拿那混蛋儈贈的金錢並不奇怪。

HELP ,佢心理有好大問題,
我地D媽咪好驚

同意。十一歲的女孩子還只是稚氣未除的細路女,不知世途險惡,容易被誘騙,甚至很可能連甚麼是妓女」都未知
!

原文章由 EVA222 於 08-1-21 12:28 發表

你是老師對兒童青少年心理總有點認識吧!為何有疑問?
進入青春期的兒童對愛情有點盼望,特別缺乏家庭關愛,矇矇矓矓攪不清,思維仍是小朋友,所以容易受騙,法例對十六以下女童要保護,有些女孩童年受親人長輩侵犯,到年長點 ...
‹ 上一主題|下一主題